Ухвала
від 18.10.2016 по справі 912/3459/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

УХВАЛА

18 жовтня 2016 року Справа № 912/3459/16

Господарський суд Кіровоградської області в складі судді Глушкова М.С., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за позовом: Публічного акціонерного товариства "Гідросила", м. Кропивницький

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково виробнича проектно-технологічна фірма "Кіровоградспецпроект", м. Кропивницький

про стягнення 107 000 грн.,

за участю представників:

від позивача - ОСОБА_1, довіреність № 23 від 16.05.2016 року;

від відповідача - участі не брали;

В С Т А Н О В И В:

Публічне акціонерне товариство "Гідросила" звернулося до господарського суду з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково виробнича проектно-технологічна фірма "Кіровоградспецпроект" про стягнення заборгованості за невиконані роботи за договорами № 41/14 від 22.12.2014 року, № 01/15 від 12.01.2015 року та № 09/15 від 06.03.2015 року в розмірі 100 000 грн. та 7 000 грн. неустойки, з покладенням на відповідача витрат по сплаті судового збору.

Ухвалою господарського суду від 21.09.2016 року зазначену позовну заяву прийнято та порушено провадження в справі, сторін зобов'язано надати необхідні для розгляду справи матеріали.

Відповідач не забезпечив явку свого повноважного представника в судове засідання, витребуваних документів до суду не подав.

На час проведення судового засідання у господарського суду відсутнє підтвердження належного повідомлення відповідача про дату, час та місце розгляду справи, оскільки як встановлено господарським судом згідно відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Товариство з з обмеженою відповідальністю "Науково виробнича проектно-технологічна фірма "Кіровоградспецпроект" правильною адресою місцезнаходження відповідача є: 25019, м. Кіровоград (Кропивниуцький), селище Гірниче, лінія 9-аАДРЕСА_1, у зв'язку з чим ухвала від 21.09.2016 року не була вручена останньому.

З огляду на вищезазначені обставини справи господарський суд дійшов до висновку про те, що розгляд справи слід відкласти відповідно до положень п.п. 2, 3 ч. 1 ст. 77 Господарського процесуального кодексу України, у зв'язку з необхідністю витребування від позивача додаткових доказів у справі, неподанням відповідачем витребуваних доказів та з метою недопущення порушення процесуальних прав останнього.

Керуючись ст.ст. 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд,

У Х В А Л И В:

1. Розгляд справи відкласти.

2. Справу призначити до розгляду в судовому засіданні на 02.11.2016 о 16:00 год.

3.Засідання провести у приміщенні господарського суду за адресою: 25022, м. Кропивницький, вул. В'ячеслава Чорновола, 29/32, кім. № 313.

4. Зобов'язати сторін у строк до 01.11.2016 року надати суду:

позивача: докази направлення на належну адресу місцезнаходження відповідача копії позовної заяви з додатками; акт звірки взаємних розрахунків; довідку про стан заборгованості відповідача перед позивачем станом на час проведення судового засідання, підписану керівником та начальником фінансового відділу (бухгалтерії) підприємства;

відповідача: відзив на позов та всі докази, що підтверджують заперечення проти позовних вимог; докази надсилання відзиву позивачу; докази виконання спірних договорів на виконання робіт (за наявності); власний розрахунок неустойки (у разі непогодження з розрахунком позивача); витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань на відповідача станом на час розгляду справи; акт звір.

У разі відсутності чи неможливості подання документів - повідомити суд з наведенням документально підтверджених причин.

5. Зобов'язати сторони (ініціатива проведення покладається на позивача) провести звірку взаєморозрахунків та надати господарському суду до дня судового засідання підписаний уповноваженими представниками сторін та скріплений печатками позивача і відповідача акт звірки взаємних розрахунків станом на час розгляду справи судом, за весь період виникнення заборгованості, який має містити посилання на первинні документи, що підтверджують виникнення заборгованості та період, за який її нараховано.

6. До відома учасників судового процесу - копії документів (матеріалів) повинні бути належним чином засвідчені підписом уповноваженої особи з прикладенням печатки підприємства (установи), оригінали надати для огляду в судовому засіданні. Матеріали необхідно подати до справи за супровідним листом. Представники сторін повинні мати оригінали документів на підтвердження своїх повноважень, копії документів надати до справи.

До відома позивача - у разі неможливості з'явитися в судове засідання з поважних причин - повідомити господарський суд письмово, з наданням витребуваних документів та із зазначенням про можливість розгляду справи по суті за відсутності представника позивача та викладенням відомостей про підтримання позову повністю або частково на час призначеної дати судового засідання.

До відома відповідача - у разі неявки в судове засідання без поважних причин та неподання витребуваних документів, господарський суд може здійснити розгляд справи за наявними в ній матеріалами та доказами, поданими позивачем.

7. Попередити учасників судового процесу про відповідальність передбачену пунктом 5 статті 83 Господарського процесуального кодексу України, а крім цього, позивача - про наслідки невиконання без поважних причин вимог суду щодо подання витребуваних документів, передбачені пунктом 5 статті 81 Господарського процесуального кодексу України.

8 .Копію ухвали надіслати відповідачу (25019, м. Кіровоград, селище Гірниче, лінія 9-а, 40, кв. 12).

Ухвала набирає законної сили з дня її винесення та оскарженню не підлягає.

Суддя М.С. Глушков

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення18.10.2016
Оприлюднено24.10.2016
Номер документу62075249
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —912/3459/16

Рішення від 29.11.2016

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Наливайко Є.М.

Ухвала від 02.11.2016

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Наливайко Є.М.

Ухвала від 01.11.2016

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Наливайко Є.М.

Ухвала від 18.10.2016

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Глушков М.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні