Рішення
від 10.05.2007 по справі 19/126пн
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

19/126пн

                                ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  

                                  83048, м.Донецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

                                                             Р І Ш Е Н Н Я   

                                                            іменем України

10.05.07 р.                                                                               Справа № 19/126пн                               

Господарський суд Донецької області у складі головуючого судді Дучал Н.М.

При секретарі судового засідання  Москалик В.В.

   

За участю представників сторін:

Від позивача: Славова Н.О. за довіреністю

Від відповідача: не з'явився

Розглянув у відкритому судовому засіданні справу

за позовом Макіївської об”єднаної державної податкової інспекції  м. Макіївка Донецька область

до відповідача  Приватного підприємства “Донбас Бізнес Партнер”  м. Макіївка Донецька область

про припинення юридичної особи  

Позивач, Макіївська об”єднана державна податкова інспекція м. Макіївка Донецької області, звернувся до господарського суду з позовом про припинення юридичної особи – Приватного підприємства “Донбас Бізнес Партнер”  м. Макіївка Донецької області.

В обґрунтування заявлених вимог позивач посилається на невиконання приватним підприємством “Донбас Бізнес Партнер” м. Макіївка протягом більш одного року обов'язків з надання податковому органу податкової звітності в порядку та строки, які встановлені чинним законодавством України.

Відповідач в судове засідання двічі не з'явився, відзив та витребувані судом документи не представив, тому згідно ст. 75 Господарського процесуального Кодексу України, справу розглянуто за наявними матеріалами.

        

Вивчивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, Господарським судом

                                             В с т а н о в л е н о :

Виконавчим комітетом Макіївської міської ради 14.05.03р. за № 2634 в якості суб'єкта підприємницької діяльності – юридичної особи було зареєстровано Приватне підприємство “Донбас Бізнес Партнер” м. Макіївка Донецька область (юридична адреса: 86110, Донецька область, м. Макіївка, вул. Депутатська, буд. 161, кв. 16).

Відповідно до вимог п.6 ст.128 Господарського кодексу України, Закону України “Про систему оподаткування в Україні”, Закону України “Про оподаткування прибутку  підприємств”, Закону України “Про податок на додану вартiсть” та інших Законів України з питань оподаткування, суб'єкт пiдприємницької дiяльностi зобов'язаний надавати у встановленіi чинним законодавством строки податкові декларації, бухгалтерську звiтнiсть державнiй податковiй інспекції на яку, згідно із ст.10 Закону України “Про державну податкову службу в Україні” покладенi функції по контролю за своєчасним їх наданням.

Ненадання суб'єктами господарювання податковим органам звітності порушує інтереси держави, оскільки податкова політика держави спрямована на забезпечення економічного обґрунтування податкового навантаження на суб'єктів господарювання, стимулювання суспільної необхідності економічної діяльності, а також дотримання принципу соціальної справедливості та конституційних гарантій.

Відповідач норми законів не виконує. З відомостей, наданих суду податковою службою, вбачається, що  відповідач не надає до ДПІ податкову звітність  за період з 09 квітня 2004р.

Відповідно ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” неподання протягом року до органів державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності  відповідно до закону, є підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи.

Факт неподання відповідачем звітності до Макіївської об”єднаної державної податкової інспекції  м. Макіївка Донецька область  підтверджується актом №134/15  від 28.02.2007 року.

Факт відсутності відповідача за юридичною адресою підтверджується актом № 141/15 від 01.03.2007 р.

Відповідач не представив доказів надання протягом останнього року податкових декларацій та документів фінансової звітності до податкового органу.

Враховуючи  вищевикладене, підстави для задоволення заявлених вимог є Господарські витрати, згідно ст. 49 Господарського процесуального Кодексу України, слід віднести на відповідача.

На підставі  ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”, керуючись  ст. ст. 22, 33, 34, 43, 49, 75, 77, 82, 84, 85 Господарського процесуального Кодексу України, Господарський Суд, -

                                                  В И Р І Ш И В :

Задовольнити позов Макіївської об”єднаної державної податкової інспекції м. Макіївка Донецької області про припинення юридичної особи Приватного підприємства “Донбас Бізнес Партнер” м. Макіївка Донецька область (код ЄДРПОУ 32442399).

          

Припинити юридичну особу - Приватне підприємство “Донбас Бізнес Партнер” м. Макіївка Донецька область, зареєстроване Виконавчим комітетом Макіївської міської ради 14.05.03р. за № 2634.  

У день набрання рішенням законної сили, направити копію рішення державному реєстратору за місцем реєстрації Приватного підприємства “Донбас Бізнес Партнер” м. Макіївка Донецька область  для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Стягнути з Приватного підприємства “Донбас Бізнес Партнер” м. Макіївка Донецька область у доход  державного бюджету державне мито в  сумі  85,00 грн.

Видати наказ після набрання рішенням суду законної сили.

Текст рішення оголошений в судовому засіданні 10.05.2007 р.

Рішення набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня його прийняття.

          

Суддя                                                                                                        

М.В.В.          

Надруковано 4 екземпляри:

1 – позивачу;

1 – відповідачу;1 -  реєстратору;

1 – у справу.

Дата ухвалення рішення10.05.2007
Оприлюднено22.08.2007
Номер документу621092
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —19/126пн

Рішення від 19.12.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Демідова П.В.

Ухвала від 28.11.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Демідова П.В.

Ухвала від 11.11.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Демідова П.В.

Рішення від 10.05.2007

Господарське

Господарський суд Донецької області

Дучал Н.М.

Ухвала від 18.04.2007

Господарське

Господарський суд Донецької області

Дучал Н.М.

Ухвала від 26.03.2007

Господарське

Господарський суд Донецької області

Дучал Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні