Ухвала
від 12.10.2016 по справі 910/16595/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua УХВАЛА

12.10.2016Справа № 910/16595/16

За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Укрграндбуд"

до Комунального підприємства Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни)

третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - Товариство з обмеженою відповідальністю "Айтекс"

про витребування майна з чужого незаконного володіння

Суддя Цюкало Ю.В.

Представники сторін:

від позивача: Кобилецький В.В. - за довіреністю від 12.04.2016 року

від відповідача: Заболотна Ю.С. - за довіреністю від 04.01.2016 року

від третьої особи: не з'явились

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

У вересні 2016 року до канцелярії Господарського суду міста Києва надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю "Укрграндбуд" (позивач) до Комунального підприємства Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) (відповідач) про витребування майна з чужого незаконного володіння.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 12.09.2016 року суддею Цюкало Ю.В. прийнято позовну заяву до розгляду та порушено провадження у справі №910/16595/16. Розгляд справи призначено на 12.10.2016 року. Залучено до участі у справі у якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - Товариство з обмеженою відповідальністю «Айтекс».

11.10.2016 року через відділ діловодства Господарського суду м. Києва від представника відповідача надійшов відзив на позовну заяву.

12.10.2016 року через відділ діловодства Господарського суду м. Києва від представника позивача надійшли письмові пояснення по справі.

У судове засідання, призначене на 12.10.2016 року, представник третьої особи не з'явився, про причини неявки суд не повідомив, про дату, час та місце судового засідання повідомлений належним чином.

Представники позивача та відповідача в судове засідання з'явились, надали усні пояснення, відповіли на запитання суду.

Відповідно до ст. 27 Господарського процесуального кодексу України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Питання про допущення або залучення третіх осіб до участі у справі вирішується господарським судом, який виносить з цього приводу ухвалу.

Беручи до уваги наведене, суд вважає за необхідне з власної ініціативи залучити до участі у справі третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - Державне підприємство обслуговування повітряного руху України

(Украерорух).

Відповідно до ст. 77 ГПК України Господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є: нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу; неподання витребуваних доказів.

У зв'язку із залученням третьої особи до участі у справі, з метою недопущення порушення процесуальних прав сторін на участь у судовому засіданні, повного та всебічного з'ясування обставин справи суд вважає за доцільне розгляд справи відкласти.

Керуючись ст.ст. 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва, -

УХВАЛИВ:

1. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Державне підприємство обслуговування повітряного руху України (Украерорух) (ідетифікаціний код 19477064, 08300, Київська обл., місто Бориспіль, АЕРОПОРТ).

2. Відкласти розгляд справи у судовому засіданні на 07.11.16 о 11:00 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44-В, зал №25.

3. Викликати для участі у засіданні повноважних представників сторін та третіх осіб. Явку представників сторін та третіх осіб визнати обов'язковою.

4. Зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю "Айтекс" надати суду договір, укладений з Державним підприємством обслуговування повітряного руху України (Украерорух), на підставі якого на об'єкт будівництва вказаного підприємства, що розташований на території Комунального підприємства Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни), було завезено спірне майно Товариства з обмеженою відповідальністю "Укрграндбуд" (оригінал - для огляду, належним чином засвідчену копію - до матеріалів справи).

Крім того, зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю "Айтекс" надати докази того, що спірне майно Товариства з обмеженою відповідальністю "Укрграндбуд" (побутівка будівельна) було завезено через пропускний пункт Комунального підприємства Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) не територію, яку займає Державне підприємство обслуговування повітряного руху України (Украерорух), та передане останньому.

5. Зобов'язати Комунальне підприємство Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) надати суду нормативно обґрунтовані пояснення стосовно порядку ввозу та вивозу майна через пропускний пункт аеропорту, зокрема, щодо порядку одержання відповідної перепустки та щодо необхідності наявності для цього дозволу (погодження) особи на територію або з території якої завозиться чи вивозиться відповідне майно. Разом із даними поясненнями необхідно також надати належним чином засвідчені копії внутрішніх документів аеропорту, якими затверджені відповідні порядки.

Крім того, необхідно надати відомості стосовно надходження від Товариства з обмеженою відповідальністю "Айтекс" звернень щодо надання перепустки на вивезення через пропускний пункт аеропорту майна (побутівки будівельної) з території, яку займає Державне підприємство обслуговування повітряного руху України (Украерорух), та повідомити щодо результатів розгляду таких звернень, а у разі їх відхилення чи залишення без розгляду - надати пояснення щодо підстав для таких дій.

6. Зобов'язати позивача надіслати на адресу Державного підприємства обслуговування повітряного руху України (Украерорух) позовну заяву з додатками, докази надіслання надати суду.

7. Зобов'язати Державне підприємство обслуговування повітряного руху України (Украерорух) надати письмові пояснення з приводу заявлених позивачем позовних вимог, у яких, зокрема, вказати чи перебувало Державне підприємство обслуговування повітряного руху України (Украерорух) у договірних відносинах з Товариством з обмеженою відповідальністю "Айтекс", та чи завозилась вказаним товариством на територію Державного підприємства обслуговування повітряного руху України (Украерорух) в Комунальному підприємстві Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) побутівка будівельна, та чи надходили від Товариства з обмеженою відповідальністю "Айтекс" звернення щодо надання згоди на вивезення через пропускний пункт аеропорту майна (побутівки будівельної) з території, яку займає Державне підприємство обслуговування повітряного руху України (Украерорух).

8. Повторно зобов'язати учасників судового процесу виконати вимоги ухвали Господарського суду м. Києва від 12.09.2016 року у невиконаній частині.

9. Попередити сторони про передбачену п. 5 ст. 83 Господарського процесуального кодексу України відповідальність за невиконання вимог ухвали суду, а позивача - про передбачені п. 5 ч. 1 ст. 81 Господарського процесуального кодексу України правові наслідки.

10. Звернути увагу сторін на необхідність дотримання ними вимог ст. 33, 34 Господарського процесуального кодексу України.

Документи для долучення до матеріалів справи подати до суду завчасно у строк до 02.11.2016 року з супровідним листом через канцелярію суду або надіслати поштою.

Суддя Ю.В. Цюкало

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення12.10.2016
Оприлюднено25.10.2016
Номер документу62118751
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/16595/16

Рішення від 28.11.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Цюкало Ю.В.

Ухвала від 07.11.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Цюкало Ю.В.

Ухвала від 12.10.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Цюкало Ю.В.

Ухвала від 12.09.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Цюкало Ю.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні