Ухвала
від 15.02.2016 по справі 760/2617/16-к
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №1- кс/760/1509/16

760/2617/16-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 лютого 2016 року слідчий суддя Солом`янського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання сторони кримінального провадження - старшого слідчого СУ ФР ДПІ у Солом`янському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , погоджене із старшим прокурором прокуратури Солом`янського району м. Києва ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів в рамках досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32015100030000034 від 19.06.2015 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.205 КК України, -

в с т а н о в и в:

Слідчий звернувся з клопотанням, в якому просив надати дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Дане клопотання обґрунтоване тим, що у провадженні слідчого СУ ФР ДПІ у Солом`янському районі ГУ ДФС у м. Києві перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32015100030000034 від 19.06.2015 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.205 КК України.

Відповідно до ст. 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів не здійснювалось.

Слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Відповідно до ч. 1 ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Пунктом 5, 6 частини 2 ст. 131 КПК України передбачені такі види заходів забезпечення кримінального провадження, як тимчасовий доступ до речей і документів і тимчасове вилучення майна.

Згідно ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до п.7 ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить інформація, яка перебуває в операторів телекомунікацій.

Досудовим розслідуванням встановлено, що невстановлені слідством особами, з метою прикриття незаконної діяльності, зареєстрували ряд фіктивних суб`єктів підприємницької діяльності, зокрема серед яких: ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_6 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_7 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_8 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_9 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_10 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_9 ),ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_11 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_12 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_13 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_12 ).

В ході досудового слідства встановлено що на протязі 2014 - 2015 років відповідно до податкової звітності у підприємств ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 ),ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_6 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_7 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_8 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_9 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_10 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_9 ),ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_11 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_12 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_13 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_12 ) відсутні трудові ресурси, офісні, торгівельні та складські приміщення, виробниче обладнання, сировина, матеріали, що вказує на відсутність факту реального здійснення фінансово-господарської діяльності. Відповідно до показників податкової звітності з податку на прибуток, на протязі 2014 - 2015 років суми амортизаційних відрахувань відсутні. На вищевказаних підприємствах в період 2014-2015 років доходи отримували лише директора вказаних підприємств, на посади головного бухгалтера ніхто не призначався, наймані працівники на підприємствах також відсутні.

З метою встановлення фактичного місця знаходження, швидкого та повного розслідування кримінального провадження, з урахуванням того, що іншим способом не можливо встановити фактичну адресу, а також встановити осіб, які здійснюють відправлення податкових накладних по взаємовідносинам з фіктивними підприємствами було отримано лист з ДПІ Солом`янського району м. Києва згідно інформації, що міститься в базі даних Єдиний реєстр податкових накладних, встановлено, що реєстрація податкових накладних ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_6 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_7 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_8 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_9 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_10 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_9 ),ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_11 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_12 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_13 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), які надсилалися до ДФС України, здійснювалась за допомогою НОМЕР_13 - провайдером з надання телекомунікаційних послуг являється ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ), АДРЕСА_1 .

Так, з метою встановлення осіб та адреси за якою підключено інтернет ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ) за ІР-адресою: НОМЕР_13 , які використовують ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_6 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_7 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_8 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_9 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_10 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_9 ),ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_11 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_12 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_13 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_12 ) для подачі звітності, виникла необхідність у тимчасовому доступі до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, а саме отримання інформації, яка знаходиться у провайдера ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » про абонентів, їх адрес, прізвище, ім`я, по-батькові осіб, які укладали договори на абонентське обслуговування, адресу встановлення точки доступу до мережі інтернет, адресу надсилання рахунків за користування інтернетом та інше.

Таким чином, дані провайдеру ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ) можуть бути використані як доказ та необхідні для встановлення у кримінальному провадженні обставин по взаємовідносинам з фіктивними підприємства, які у інший спосіб встановити неможливо.

Беручи до уваги, що в матеріалах кримінального провадження є достатньо даних, які вказують на те, що речі та документи, які будуть отримані в провайдера Інтернету ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ) можуть мати суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідно отримати тимчасовий доступ до речей та документів, які перебувають у ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по наявній інформації, щодо особи, якій в користування надавалась або надається IP-адреса: НОМЕР_13 , за період з 01.01.2015 по теперішній період за Київським часом.

Обґрунтовуючи клопотання слідчий зазначив, що іншим способом отримати інформацію та довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів неможливо, необхідно отримати тимчасовий доступ до документів та можливість їх вилучити у ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ), АДРЕСА_1 .

Слідчий просив постановити ухвалу про надання тимчасового доступу до зазначених документів без виклику представників особи, у володінні якої вони знаходяться, оскільки існує реальна загроза зміни або знищення документів.

Слідчій суддя відповідно до частини другої ст. 163 КПК України визнав за можливе провести розгляд даного клопотання без виклику представників особи за наведених слідчим підстав.

Згідно ч.7 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Заслухавши пояснення слідчого, перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання слідчого про тимчасовий доступ до документів, оскільки вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні.

Керуючись ст.ст. 131, 132, 159-164, 166, 309, 369-372 КПК України, суд -

у х в а л и в:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому СУ ФР ДПІ у Солом`янському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 або оперативному співробітнику за його дорученням тимчасовий доступ до речей і документів службових осіб ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ), яке знаходиться за адресою АДРЕСА_1 , а саме (договорів на абонентське обслуговування, копії договорів про надання телекомунікаційних послуг), а також інформації про абонента, його адреси, прізвище, ім`я, по-батькові особи, яка укладала договори на абонентське обслуговування, адресу встановлення точки доступу до мережі Інтернет (МАС-адреси), адресу надсилання рахунків за користування Інтернетом та інше, стосовно абонентів, які використовували ІР-адресу: НОМЕР_13 за період з 01.01.2015 по момент оголошення ухвали за Київським часом.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

У разі відмови виконувати ухвалу слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.02.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу62129808
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів в рамках досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32015100030000034 від 19.06.2015 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.205 КК України

Судовий реєстр по справі —760/2617/16-к

Ухвала від 24.10.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Макуха А. А.

Ухвала від 17.02.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Макуха А. А.

Ухвала від 15.02.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Макуха А. А.

Ухвала від 15.02.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Макуха А. А.

Ухвала від 29.07.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Макуха А. А.

Ухвала від 29.07.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Макуха А. А.

Ухвала від 03.08.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Макуха А. А.

Ухвала від 29.07.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Макуха А. А.

Ухвала від 21.06.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Макуха А. А.

Ухвала від 21.06.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Макуха А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні