Ухвала
від 19.02.2016 по справі 760/19253/15-к
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №1- кс/760/1661/16

760/19253/15-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 лютого 2016 року слідчий суддя Солом`янського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання сторони кримінального провадження - старшого слідчого з ОВС ВКР СУ ФР ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_3 , погоджене із прокурором відділу прокуратури Київської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів в рамках досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32015110000000033 від 17.09.2015, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України, -

в с т а н о в и в:

Слідчий звернувся з клопотанням, в якому просив надати дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ).

Дане клопотання обґрунтоване тим, що у провадженні старшого слідчого з ОВС ВКР СУ ФР ГУ ДФС у Київській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32015110000000033 від 17.09.2015, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДР НОМЕР_2 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДР НОМЕР_3 ), у період 2013-2015 років, за готівкові кошти, придбавали у населення горіх волоський, без документів, що підтверджують власне вирощування вказаної сільхозпродукції. З метою ухилення від сплати до бюджету податку з доходів фізичних осіб, службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », в бухгалтерському та податковому обліках, безпідставно відображали придбання горіху волоського у підконтрольних фізичних осіб-підприємців, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету податків в особливо великих розмірах на загальну суму понад 3 млн.грн.

Відповідно до аналітичної системи СУ ДФС у Київський області встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДР НОМЕР_3 ) в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ) відкрито банківські рахунки № НОМЕР_4 (українська гривня), № НОМЕР_5 (українська гривня), № НОМЕР_5 (долар США), № НОМЕР_5 (євро).

У АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ) зберігаються наступні документи: рух грошових коштів, картки із зразками підписів та відбитком печатки, встановленого зразка, заяви на відкриття рахунків, договори на розрахунково-касове обслуговування клієнта, фотокопії паспортів уповноважених осіб, оригінали доручень на право вчинення юридичних дій від імені директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », договори найму чи іншого документу про призначення на посаду директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », оригінали доручення на ім`я особи, яка має право на відкриття та розпорядження рахунками, засвідчені нотаріально, заяви клієнта про встановлення системи клієнт-банк, договори на обслуговування системи клієнт-банк, акти про введення системи клієнт-банк в експлуатацію, документи, які засвідчують встановлення системи клієнт-банк, документи, які підтверджують факт видачі даних електронних ключів, грошових чеків на отримання готівки з рахунку.

Дані документи перебувають у володінні та зберігаються лише в банківській установі АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ), де відкрито та обслуговується рахунок клієнта, та містять відомості, що є предметом доказування у кримінальному провадженні, а саме щодо осіб, які відкривали рахунок, які мають право першого та другого підписів в документах, відомості з комп`ютерної системи банку про рух грошових коштів за вищевказаним рахунком з переліком контрагентів та призначенням платежів, зняття готівкових коштів з рахунку, встановлення клієнт-банку, тобто містять відомості, що мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженню та являються джерелом доказів.

Тобто довести вищевказані обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, іншим способом не передбачається можливим.

Обґрунтовуючи клопотання слідчий зазначав, що вилучення оригіналів зазначених у клопотанні документів, необхідне для використання при проведенні слідчих дій в ході досудового розслідування по кримінальному провадженню, в тому числі проведення експертних досліджень, а також для ідентифікації осіб, діями яких державному бюджету завдано збитків..

Слідчий просив постановити ухвалу про надання тимчасового доступу до зазначених документів без виклику представників особи, у володінні якої вони знаходяться, оскільки існує реальна загроза зміни або знищення документів.

Слідчій суддя відповідно до частини другої ст. 163 КПК України визнав за можливе провести розгляд даного клопотання без виклику представників особи за наведених слідчим підстав.

Згідно з ч.1 ст.107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних заходів не здійснювалась.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, відносяться відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Згідно ст.60 Закону України «Про банки і банківську діяльність» банківською таємницею є інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відомою банку у процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним чи третім особам при наданні послуг банку. Зокрема, банківською таємницею є відомості про банківські рахунки клієнтів, операції, які були проведені на користь чи за дорученням клієнта, здійснені ним угоди.

Згідно ч. 7 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Заслухавши пояснення слідчого, перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання слідчого про тимчасовий доступ до документів, оскільки вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні.

Керуючись ст.ст. 131, 132, 159-164, 166, 309, 369-372 КПК України, суд -

у х в а л и в:

Клопотання задовольнити.

Надати прокурору відділу Прокуратури Київської області ОСОБА_4 ,старшому слідчому зОВС ВКР СУ ФР ГУ ДФСу Київський області ОСОБА_3 та особам, що будуть діяти за його дорученням, тимчасовий доступ до речей і оригіналів документів, які містять охоронювану законом таємницю, з можливістю їх вилучення (виїмку) у АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ) наданих для відкриття та обслуговування банківських рахунків № НОМЕР_4 (українська гривня), № НОМЕР_5 (українська гривня), № НОМЕР_5 (долар США), № НОМЕР_5 (євро) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДР НОМЕР_3 ), а саме: обліково - реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », в тому числі: статуту (установчого договору), карток із зразками підписів та відбитком печатки, встановленого зразка, заяв на відкриття рахунків, договорів на розрахунково-касове обслуговування клієнта, копії свідоцтва про державну реєстрацію (перереєстрацію) суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи, завіреної нотаріально, фотокопій паспортів уповноважених осіб, оригіналів доручень на право вчинення юридичних дій від імені директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », договору найму чи іншого документу про призначення на посаду директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », оригіналу доручення на ім`я особи, яка має право на відкриття та розпорядження рахунками, засвідченої нотаріально, заяв на видачу чекових книжок;інформації, як на паперових так і електронних носіях (в форматі EXEL), про рух грошових коштів по рахунках із розшифровкою контрагентів (назва, код ЄДР, МФО банківських установ, номерів рахунків) призначенням платежу, датою платежу, часом проведення платежу, номером платіжного документа, сумою платежу, а також з вказівкою вхідного і вихідного залишків коштів на рахунку на початок і кінець кожного дня, референт кожного платіжного документа (номер або інші символи, які використовуються для ідентифікації трансакції) за період з часу відкриття рахунку по теперішній час; документів, що засвідчують видачу та отримання чекових книжок із зазначенням серійного номеру першого та останнього чеку кожної з чекових книжок, які отримувались підприємством за період з часу відкриття рахунку по теперішній час; заяви клієнта про встановлення системи «клієнт-банк»; договору на обслуговування системи «клієнт-банк»; акту про введення системи «клієнт-банк» в експлуатацію;документів, які засвідчують встановлення системи «клієнт-банк»; документів, які засвідчують генерацію та повторну генерацію електронного ключа та електронних підписів клієнта, включаючи документи, які підтверджують факт видачі даних електронних ключів; платіжних доручень на перерахування грошових коштів по банківськім рахункам № НОМЕР_4 (українська гривня), № НОМЕР_5 (українська гривня), № НОМЕР_5 (долар США), № НОМЕР_5 (євро) за період з часу відкриття рахунку по теперішній час; чеків та корінців чеків на отримання готівки по банківським рахункам № НОМЕР_4 (українська гривня), № НОМЕР_5 (українська гривня), № НОМЕР_5 (долар сша), № НОМЕР_5 (євро) за період з часу відкриття рахунку по теперішній час; інформацію щодо IP-адрес, з яких відправлялись на адресу банку електронні платіжні доручення по банківським рахункам № НОМЕР_4 (українська гривня), № НОМЕР_5 (українська гривня), № НОМЕР_5 (долар США), № НОМЕР_5 (євро), відомостей щодо реєстрації клієнта ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » на сервері банку та на сервері багатоканального телефонного вузла ISP (Internet ServiceProvider) із зазначенням телефонних номерів та повних реквізитів Інтернет-провайдера.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

У разі відмови виконувати ухвалу слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення19.02.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу62130025
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —760/19253/15-к

Ухвала від 19.02.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Макуха А. А.

Ухвала від 19.02.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Макуха А. А.

Ухвала від 19.02.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Макуха А. А.

Ухвала від 08.02.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Макуха А. А.

Ухвала від 08.02.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Макуха А. А.

Ухвала від 08.02.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Макуха А. А.

Ухвала від 08.02.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Макуха А. А.

Ухвала від 08.02.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Макуха А. А.

Ухвала від 01.02.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Макуха А. А.

Ухвала від 01.02.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Макуха А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні