Постанова
від 08.05.2007 по справі 14/1149
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

14/1149

   

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський,3/65

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Від "08" травня 2007 р.                                                     Справа № 14/1149

Господарський суд Житомирської області у складі:

Судді Костриці О.О.

при секретарі Ткач М.М.

за участю представників сторін

від позивача Грищенко С.В. дов. № 103-к від 03.05.2007р.

від відповідача не з'явився

представник прокуратури Мельник І.В.

 

Розглянув у відкритому судовому засіданні справу за позовом Прокурора Черняхівського району в інтересах держави в особі Черняхівського районного центру зайнятості (смт. Черняхів)  

до Відкритого акціонерного товариства "Вишпільське" (с.Вишпіль Черняхівського району)

про стягнення 8900,25 грн.

Прокурором пред'явлено позов в інтересах держави про стягнення з відповідача на користь позивача 8900,25 грн., з яких: 6975,55 грн. боргу зі сплати страхових внесків на обов'язкове соціальне страхування на випадок безробіття, 1924,70 грн. пені.

В судовому засіданні представники позивача та прокуратури позовні вимоги підтримали в повному обсязі.

Відповідач заперечень на позов не подав, свого представника в судове засідання не направив, хоча про час  і місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Заслухавши представників позивача та прокуратури, дослідивши матеріали справи, господарський суд,

ВСТАНОВИВ:

Відкрите акціонерне товариство "Вишпільське" зареєстроване як платникстрахових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття в Черняхівському районному центрі зайнятості.

Правові, фінансові та організаційні засади загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття визначаються Законом України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття".

Згідно ст. 17 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття", роботодавці  та  застраховані  особи  сплачують   страхові внески  один  раз  на  місяць  в  день  одержання  роботодавцями в установах банків коштів на оплату праці.

Відповідно до пп.2 п.2 ст.35 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" та п. 2 ст. 1 Закону України "Про розмір внесків на деякі види загальнообов'язкового державного соціального страхування", роботодавець зобов'язаний своєчасно та в повному розмірі сплачувати страхові внески до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Внаслідок неналежного виконання відповідачем свого обов'язку по сплаті страхових внесків, за період з 01.07.2002р. по 01.12.2005р. утворилась заборгованість по сплаті страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття в розмірі 6975,55 грн., що підтверджується актом № 55 від 14.12.2005р. перевірки правильності нарахування, своєчасності і повноти перерахування страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття (а.с. 5-8), актом звірки, підписаним компетентними представниками сторін та скріпленим печатками (а.с. 9).

Відповідно до ст. 38 вищезазначеного Закону, у разі несвоєчасної сплати страхових внесків  страхувальниками, у тому числі через ухилення від реєстрації як платника страхових внесків, або неповної їх сплати страхувальники сплачують суму донарахованих  контролюючим  органом  страхових внесків (недоїмки), штраф та пеню. Пеня згідно поданого позивачем розрахунку становить 1924,70 грн.

Відповідач позов не оспорив, доказів сплати боргу по страхових внесках до Фонду, суду не надав.

Враховуючи викладене, господарський суд вважає позовні вимоги обґрунтованими, заявленими у відповідності з чинним законодавством та такими, що підлягають задоволенню на суму 8900,25 грн., з яких: 6975,55 грн. боргу зі сплати страхових внесків на обов'язкове соціальне страхування на випадок безробіття та 1924,70 грн. пені.

Відповідно до ч.4 ст.94 КАС України, судові витрати з відповідача стягненню не підлягають.

На підставі ст. 38 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування", керуючись ст.ст. 94, 158-163, 167, 254, п.6 Прикінцевих та перехідних положень КАС України, господарський суд,   

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задовольнити.

2. Стягнути з Відкритого акціонерного товариства "Вишпільське", с.Вишпіль Черняхівського району, ідентифікаційний код 01529079 на користь Черняхівського районного центру зайнятості, смт. Черняхів, вул. Коростенська, 2, ідентифікаційний код 13573482 - 6975,55 грн. боргу зі сплати страхових внесків на обов'язкове соціальне страхування на випадок безробіття, 1924,70 грн. пені.

Згідно ст.ст. 185, 186 КАСУ сторони та інші особи, які беруть участь у справі мають право оскаржувати постанову в апеляційному порядку повністю або частково. Заява про апеляційне оскарження постанови подається протягом 10 днів з дня її проголошення, апеляційна скарга на постанову подається протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Дані заяви подаються до Житомирського апеляційного господарського суду через суд першої інстанції.

Згідно ст. 254 КАСУ, постанова, якщо інше не встановлено КАСУ набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                                                                         

 

Дата ухвалення рішення08.05.2007
Оприлюднено22.08.2007
Номер документу621366
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —14/1149

Ухвала від 18.06.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Рішення від 08.07.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Постанова від 08.05.2007

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні