Ухвала
від 29.06.2016 по справі 804/3589/16
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

29 червня 2016 року Справа № 804/3589/16

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі колегії суддів:

Головуючий суддя: Царікова О.В.,

Суддя: Барановський Р.А.,

Суддя: Захарчук - Борисенко Н.В.,

секретаря судового засідання: Безрученко К.В.,

розглянувши у письмовому провадженні у місті Дніпропетровську клопотання Національного банку України про проведення судового засідання в режимі відеоконференції за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Нортек Україна" до Національного банку України, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Публічного акціонерного товариства "Комерційний ОСОБА_1" про визнання протиправними дій та зобовязання вчинити певні дії,

в с т а н о в и в:

У провадженні Дніпропетровського окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Нортек Україна" до Національного банку України, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Публічного акціонерного товариства "Комерційний ОСОБА_1" про визнання протиправними дій та зобовязання вчинити певні дії.

Ухвалою Дніпропетроського окружного адміністративного суду від 13.06.2016 відкрито провадження у справі та призначено її до розгляду на 29.06.2016 о 16:30.

24 червня 2016 року до суду надійшло клопотання відповідача про проведення судового засідання у справі № 804/3589/16 в режимі відеоконференції. В обґрунтування заявленого клопотання відповідачем зазначено, що у зв’язку з процедурою реорганізації та скорочення штату, неможливістю відрядження працівників у інші регіони України, у зв’язку із необхідністю економії державних коштів, Національний банк України не може забезпечити явку свого представника у судове засідання та просить організувати можливість присутності Національного Банку України в наступному судовому засіданні шляхом забезпечення проведення відеоконференції.

Згідно частин 1-3 статті 122-1 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), суд за власною ініціативою або за клопотанням сторони, іншого учасника адміністративного процесу може постановити ухвалу про їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в обов'язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за сім днів до дня проведення судового засідання, в якому відбуватиметься така участь.

Питання про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції вирішується судом за наявності відповідного клопотання або за власною ініціативою не пізніш як за п'ять днів до дня проведення такого судового засідання. Ухвала суду, прийнята за наслідками вирішення цього питання, оскарженню не підлягає.

Таким чином, прийняття рішення щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції є правом суду. Вказана норма не передбачає обов'язку проведення судового засідання в режимі відеоконференції у разі наявності про це клопотання сторони.

Зважаючи на те, що такий спосіб участі має винятковий характер, повинні насамперед існувати причини, які ускладнюють або роблять неможливим особисту участь сторони в судовому засіданні.

Окрім того, відповідачем до означеного клопотання не надано доказів про відсутність фінансування для відрядження свого представника. Посилання на обмеженість кадрових ресурсів не обґрунтовує ускладнення або неможливість забезпечення присутності представника у судовому засіданні в приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду.

Виходячи з наведеного, судом не встановлено підстав для задоволення клопотання Національного банку України про проведення наступного судового засідання в режимі відеоконференції судового засідання.

Керуючись ст. ст. 122-1, 160, 165, Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,-

у х в а л и в:

У задоволенні клопотання Національного банку України про проведення в режимі відеоконференції судового засідання відмовити.

Копію ухвали про відмову у задоволенні клопотання направити особі, яка його подала.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя ОСОБА_2 Суддя Р.А. Барановський

Суддя Н.В. Захарчук - Борисенко

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.06.2016
Оприлюднено27.10.2016
Номер документу62174119
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/3589/16

Ухвала від 09.02.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Олендер І.Я.

Постанова від 09.02.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Олендер І.Я.

Ухвала від 09.02.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Олендер І.Я.

Ухвала від 18.04.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Донець О.Є.

Ухвала від 02.03.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Донець О.Є.

Постанова від 24.01.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Чепурнов Д.В.

Постанова від 24.01.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Чепурнов Д.В.

Ухвала від 08.12.2016

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Чепурнов Д.В.

Постанова від 20.07.2016

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Царікова Олена Василівна

Ухвала від 29.06.2016

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Царікова Олена Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні