Рішення
від 18.10.2016 по справі 461/1070/16-ц
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №461/1070/16-ц

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

/вступна та резолютивна частини/

18 жовтня 2016 року м.Львів

Галицький районний суд міста Львова в складі:

головуючого-судді - Романюка В.Ф.

з участю секретаря судового засідання - Куц Н.З.

позивача - ОСОБА_1

представника позивача - ОСОБА_2

представника відповідача ТзОВ «Агенція регіональної інформації та аналітики "Гал-Інфо» - ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в місті Львові цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Телерадіокомпанія «Львівська хвиля», товариства з обмеженою відповідальністю "Агенція регіональної інформації та аналітики «Гал-Інфо», ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7 про захист честі, гідності та ділової репутації,

в с т а н о в и в:

враховуючи те, що для повного складання тексту рішення суду та обґрунтування пояснень сторін потрібен значний час, у відповідності до ст.209 ЦПК України, суд вважає, що складання рішення суду в повному обсязі слід відкласти на строк п'ять днів з дня закінчення розгляду справи, та повідомити особам, які беруть участь у справі, що вони зможуть ознайомитися з повним текстом рішенням 24 жовтня 2016 року в приміщенні Галицького районного суду м/. Львова.

На підставі ст.209 ЦПК України, суд, -

ухвалив:

позов задоволити повністю.

Визнати недостовірною та такою, що принижує честь, гідність та ділову репутацію ОСОБА_1 інформацію, розміщену 12 лютого 2016 року на сайті www.galinfo.com.ua в статті під назвою «Боєць «Луганськ-1» підтвердив, що купив авто в ОСОБА_1 не підозрюючи, що воно волонтерське», а саме:

«...на момент акції купівлі-продажу він запитував у ОСОБА_1, чи належить йому автомобіль «Опель Фронтейра» і той запевнив його, що автомобіль його власність.

«ОСОБА_1 (ОСОБА_1, - ред.) мені сказав, що це він за свої гроші купив машину, що він приїхав на ній в наш батальйон, і якщо, мовляв, в мене є бажання, то продасть мені її за 30 тис.грн. (на той час 1500 доларів). Мовляв, давай гроші і забирай її собі».

«Я йому (ОСОБА_1, - ред.) заплатив частинами - 28 тис. грн протягом двох місяців. Він мені передав машину, всі документи в мене є, навіть є люди, які підтвердять, що я в нього дійсно купив цю машину. Але ж ніхто не знав, що цей автомобіль йому волонтери передали... Він про це нікому не говорив і не згадував, що авто нам передали від благодійного фонду за що я йому гроші віддавав? Як то не його машина була?..».

«Про ремонт - це абсолютна неправда. Він нам говорив, що авто йому обійшлось не дуже дорого, і тому він може її за 28 тис. грн. продати. А те, що він казав, що начебто він її ремонтував, то можу сказати, що поки я виплачував йому гроші, машина була в нього, він її підганяв тоді ремонтувати, і я добре знав, який стан машини. Коли ж він передавав

мені авто, я не помітив, щоб там щось серйозно ремонтувалось там було ремонту ну тисяч на дві. Два ската купив, а так нічого він там не робив».

Зобов'язати - Товариство з обмеженою відповідальністю «АГЕНЦІЯ ІНФОРМАЦІЇ ТА АНАЛІТИКИ" ГАЛ-ІНФО" (код ЄДРПОУ 38739173), ОСОБА_7, ОСОБА_5 в строк, що не перевищує п'ятнадцяти днів, з моменту набрання рішенням законної сили, спростувати зазначену недостовірну інформацію шляхом розміщення на веб-сайті www.galinfo.com.ua простування наступного змісту: «Спростування. В статті під назвою «Боєць «Луганськ-1» підтвердив, що купив авто в ОСОБА_1 не підозрюючи, що воно волонтерське», розміщеній на сайті 12.02.2016 р. незаконно поширено недостовірну інформацію про ОСОБА_1. Не відповідає дійсності інформація про те, що ОСОБА_1 запевнював, що автомобіль «Опель Фронтейра» є його власністю, що він за свої гроші купив машину та пропонував її продати за 30 тис. грн. Не відповідає дійсності також те, що ОСОБА_1 погодився продати і продав вказаний автомобіль за 28 тис. грн., а також те, що окрім купівлі двох скатів, жодних інших ремонтних робіт вказаного автомобіля ОСОБА_1 не проводив».

Визнати недостовірною та такою, що принижує честь, гідність та ділову зепутацію ОСОБА_1 інформацію, розміщену 09 лютого 2016 року на сайті www.lwr.com.ua в статті під назвою «Заступник комбата продав подарований для вояків позашляховик», а саме: «... причетний до цього один із чиновників обласної адміністрації, який раніше служив у батальйоні Луганськ-1 та був заступником комбата». «Авто чоловік продав вже у зоні АТО. Водію батальйону Луганськ-1 ОСОБА_5 - за 28 тисяч гривень». «Ми запитували, як він може продавати батальйонну машину. А він казав, що це його, мовляв кошти в неї вклав, а відтак може нею розпоряджатися. Спочатку 30 тисяч гривень за неї просив. Та ще й швидку пропонував».

Зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю «Телерадіокомпанія «ЛЬВІВСЬКА ХВИЛЯ» (код ЄДРПОУ 13824151) та ОСОБА_6 в строк, що не перевищує п'ятнадцяти днів, з моменту набрання рішенням законної сили, спростувати зазначену недостовірну інформацію шляхом розміщення на веб-сайті www.lwr.com.uaспростування наступного змісту: «Спростування. В статті «Заступник комбата продав подарований для вояків позашляховик», розміщеній на сайті 09.02.2016 р. незаконно поширено недостовірну інформацію про ОСОБА_1. Не відповідає дійсності інформація про те, що ОСОБА_1 продав автомобіль «OPEL FRONTERA» водію батальйону Луганськ-1 за 28 тис. гривень. Не відповідає дійсності також те, що спочатку ОСОБА_1 30 тисяч гривень за неї просив. Та ще й швидку пропонував».

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Телерадіокомпанія «ЛЬВІСЬКА ХВИЛЯ» (код ЄДРПОУ 13824151) на користь ОСОБА_1 сплачений судовий збір у розмірі 440,96 грн.

Стягнути з Товариство з обмеженою відповідальністю «АГЕНЦІЯ ІНФОРМАЦІЇ ТА АНАЛІТИКИ" ГАЛ-ІНФО" (код ЄДРПОУ 38739173) на користь ОСОБА_1 сплачений судовий збір у розмірі 440,96 грн.

Стягнути з ОСОБА_5 на користь ОСОБА_1 сплачений судовий збір у розмірі 440,96 грн.

Стягнути з ОСОБА_6 на користь ОСОБА_1 сплачений судовий збір у розмірі 440,96 грн.

Стягнути з ОСОБА_7 на користь ОСОБА_1 сплачений судовий збір у розмірі 440,96 грн.

Апеляційна скарга на рішення суду подається до Апеляційного суду Львівської області через Галицький районний суд м. Львова протягом десяти днів з дня його проголошення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги на рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Головуючий суддя В.Ф. Романюк

СудГалицький районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення18.10.2016
Оприлюднено27.10.2016
Номер документу62179225
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —461/1070/16-ц

Рішення від 18.10.2016

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

Рішення від 18.10.2016

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

Ухвала від 02.06.2016

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

Ухвала від 02.06.2016

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні