Постанова
від 08.02.2007 по справі 6/466-а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬН ИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, Майда н Незалежності, 1 тел. 79-57-10, факс 79 -58-82


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

"08" лютого 2007 р. Справа №6/4 66-А

за позовом Державна подат кова інспекція у м. Хмельниць кому

до Приватний підприємець ОСОБА_1 м. Хмельницький

про припинення підприємни цької діяльності фізичної ос оби - підприємця

Суддя Танасюк О.Є. Секретар судового засіда ння Сарбей О.Ф.

Представники:

Від позивача: Назаренко О.В. - представник за довір еністю № 39769/9/10 від 01.11.2006р.;

Від відповідача: ОСОБА_1 - приватний підприємець;

Суть спору: Позивач звернув ся до суду з вимогою про прип инення підприємницької діял ьності відповідача відповід но до ст.46 Закону України “Про державну реєстрацію юридичн их осіб та фізичних осіб - підп риємців” у зв' язку з непода нням більше одного року до ор ганів державної податкової с лужби податкових деклараці й, документів бухгалтерської звітності згідно чинного за конодавства.

Представник відповідача ОСОБА_1 в судове засіданн я з' явився, подав письмове к лопотання в якому вказує, що п ідприємницькою діяльністю н е займається проти задоволен ня позову не заперечує.

Розглядом матеріалів сп рави встановлено наступне.

Відповідач зареєстровани й як суб' єкт підприємницько ї діяльності - фізична особа Хмельницьким міськвиконком ом 16.03.04р.

Проведеною позивачем пере віркою встановлено, що відпо відач не подає передбачену п одатковим законодавством ф інансову звітність та подат кових декларацій з 04.02.05р. тобто більше 1 року, що підтверджуєт ься актом ДПІ у м. Хмельницько му №1284 від 15.04.2007р.

У зв' язку з цим позивачем подано позов.

Досліджуючи надані стор онами докази, наведені мірк ування та заперечення, оцін юючи їх в сукупності, судом враховується наступне.

Згідно ст. 51 Господарсько го кодексу України від 16.01.03 р. пі дприємницька діяльність при пиняється на підставі рішенн я суду у випадках, передбачен их цим Кодексом та іншими зак онами. Порядок припинення ді яльності підприємця встанов люється законом відповідно д о вимог цього Кодексу.

Згідно ч. 1 ст. 59 цього Кодексу припинення діяльності суб'є кта господарювання здійснює ться шляхом його реорганізац ії (злиття, приєднання, поділу , перетворення) або ліквідаці ї - за рішенням власника (власн иків) чи уповноважених ним ор ганів, за рішенням інших осіб - засновників суб'єкта господ арювання чи їх правонаступни ків, а у випадках, передбачени х цим Кодексом, - за рішенням с уду.

Згідно п. 1 та 2 ст. 46 Закону Укр аїни „Про державну реєстраці ю юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців” державн а реєстрація припинення пі дприємницької діяльності фі зичної особи-підприємця пров одиться крім іншого у разі постановлення судового ріше ння про припинення підприє мницької діяльності фізично ї особи - підприємця. При цьому підставою для винесення ріш ення про припинення підприєм ницької діяльності фізичної особи - підприємця, зокрема , є неподання протягом року ор ганам державної податкової с лужби податкових декларацій , документів фінансової звіт ності відповідно до закону.

Судом враховується, що відп овідно до ст.9 Закону України „ Про систему оподаткування” в ід 25.06.1991р. №1251-ХІІ, платники подат ків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані подав ати до державних податкови х органів та інших держав них органів відповідно до за конів декларації, бухгалтер ську звітність та інші докум енти і відомості, пов'язані з о бчисленням і сплатою податкі в і зборів (обов'язкових плате жів).

Згідно п.3 ст. 46 Закону Україн и „Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців” фізична о соба позбавляється статусу підприємця з дати внесення до Єдиного державного реєст ру запису про державну реєст рацію припинення підприємни цької діяльності фізичної ос оби - підприємця.

У зв' язку з наявністю доку ментально підтвердженої під стави для припинення підприє мницької діяльності, зокрема , неподання протягом року орг анам державної податкової сл ужби податкових декларацій, документів фінансової звітн ості відповідно до закону, по зовні вимоги позивача обґрун товані матеріалами справи, в ідповідають чинному законо давству і підлягають задово ленню.

При цьому судом враховуєт ься, що згідно ст. 124 Конститу ції України юрисдикція суді в поширюється на всі правові дносини, що виникають у держа ві, а згідно п. 17 ст. 11 Закону Ук раїни “Про державну податков у службу в Україні” органи де ржавної податкової служби в установленому законом поря дку мають право звертатися у передбачених законом випадк ах до судових органів із заяв ою (позовною заявою) про скасу вання державної реєстрації с уб'єкта підприємницької діял ьності.

У зв' язку із задоволенням позову судові витрати по сп раві (судовий збір) покладают ься на відповідача у розмір і, передбаченому п.п. 2 п. 3 Ро зділу VII ПРИКІНЦЕВІ ТА ПЕРЕХ ІДНІ ПОЛОЖЕННЯ КАСУ ( від повідно до підпункту "б" пункт у 1 статті 3 Декрету Кабінету М іністрів України "Про держав не мито" ) .

Керуючись ст. ст. 51,59 Господар ського кодексу України, ст. ст . 46 ,49 Закону України „Про держа вну реєстрацію юридичних осі б та фізичних осіб - підприє мців “ від 15.05.2003 р. , ст.ст.4, 14, 69-73, 86, 104, 158-163, 167, 254-259, п.п.3,6,7 Розділу 7 „Прикінц еві та перехідні положення” Кодексу адміністративного с удочинства України , СУД

В И Р І Ш И В:

Позов Державної под аткової інспекції у м. Хмельн ицькому до Приватного п ідприємця ОСОБА_1 м. Хмель ницький про припинення підпр иємницької діяльності фізич ної особи-підприємця задо волити.

Припинити підприємницьк у діяльність фізичної особи - Приватного підприємця ОСО БА_1 АДРЕСА_1 і.к. НОМЕР_1 .

Згідно ст.ст. 185-186 КАСУ стор они та інші особи, які беруть у часть у справі мають право ос каржити в апеляційному поряд ку Постанову повністю або ча стково. Заява про апеляційне оскарження подається протяг ом 10 днів з дня проголошення, а пеляційна скарга подається п ротягом 20 днів після подання з аяви про апеляційне оскаржен ня. Подаються до Житомирсько го апеляційного господарськ ого суду через суд першої інс танції.

Згідно ст. 254 КАСУ Постанова, якщо інше не встановлено КАС У набирає законної сили післ я закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарже ння, якщо таку заяву не було по дано. Якщо було подано заяву п ро апеляційне оскарження, ал е апеляційна скарга не була п одана у строк, постанова або у хвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У ра зі подання апеляційної скарг и судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеля ційного розгляду справи.

Копію даної постанови н аправити сторонам та державн ому реєстратору Хмельницько му міськвиконкому (державном у реєстратору - після набран ня постановою законної си ли).

Суддя О.Є. Тан асюк

Віддрук. прим. :

- до справи,

- позивачу,

- відповідачу.

СудГосподарський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення08.02.2007
Оприлюднено22.07.2010
Номер документу6223266
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/466-а

Постанова від 08.02.2007

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Танасюк О.Є.

Ухвала від 18.09.2007

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ковтун С.А.

Постанова від 08.02.2007

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Танасюк О.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні