Ухвала
від 31.10.2016 по справі 308/11262/16-к
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 308/11262/16-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

31 жовтня 2016 року м. Ужгород

Слідчий суддя Ужгородського міськрайонного суду ОСОБА_1 , з участю прокурора ОСОБА_2 , слідчої ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого з особливо важливих справ слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Закарпатській області старшого лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку приміщення (складського та офісного) за юридичною адресою ТОВ «Євро Континент» та фактичною адресою здійснення фінансово-господарської діяльності ТОВ «Даталас», а саме: Закарпатська область, Ужгородський район, с. В.Лази, м-н Новий, вул. Східна, 5,-

В С Т А Н О В И В :

З внесеного клопотання, яке погоджено з прокурором та матеріалів справи вбачається, що 17.10.2016 до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості, що можуть свідчити про умисне ухилення від сплати податків службовими особами ТОВ «Даталас» (код ЄДРПОУ 40620835) та ТОВ «Євро Континент» (код ЄДРПОУ 37968542), які умисно, не в повному обсязі, задекларували у товаросупровідних документах товари, ввезені 13.10.2016 року з-за кордону, через пункт пропуску «Ужгород-Вишнє Немецьке» митного поста «Ужгород» Закарпатської митниці ДФС, у напрямку «в`їзд на митну територію України», вантажними автомобілями марки «Mersedes Benz» р.н.з. НОМЕР_1 , причіп р.н.з. НОМЕР_2 , марки «Mersedes Benz» р.н.з. НОМЕР_3 , причіп р.н.з. НОМЕР_4 та марки «DAF» р.н.з НОМЕР_5 , напівпричіп р.н.з. НОМЕР_6 , що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у особливо великих розмірах.

Так, встановлено, що 13.10.2016 року близько 20 год.00 хв., в пункті пропуску «Ужгород-Вишнє Немецьке» митного поста «Ужгород» Закарпатської митниці ДФС, у напрямку «в`їзд на митну територію України», в ході проведення заходів в рамках операції «Рубіж-2016», працівниками ОУ ГУ ДФС у Закарпатській області спільно з мобільними групами № 9 та № 10 міжвідомчого цільового центру із запобігання та виявлення порушень законодавства з питань державної митної справи було ініційовано та з письмового дозволу керівника Закарпатської митниці ДФС - ОСОБА_4 розпочато переогляд трьох вантажних автомобілів (марки «Mersedes Benz» р.н.з. НОМЕР_1 , причіп р.н.з. НОМЕР_2 , марки «Mersedes Benz» р.н.з. НОМЕР_3 , причіп р.н.з. НОМЕР_4 та марки «DAF» р.н.з НОМЕР_5 , напівпричіп р.н.з. НОМЕР_6 ), які завершили процедуру розмитнення.

Згідно митних декларацій, поданих до митних органів України (оформлених працівниками ТОВ «Євро Континент»), вищевказаними транспортними засобами здійснювалось перевезення, в адресу ТОВ «Даталас», збірного вантажу (зокрема, у першому автомобілі: склоблоки, профільовані листи з прокату, теплоізоляційні листи; у другому автомобілі: папір, плівка, сталеві труби, насоси та автозапчастини бувші у користуванні у третьому автомобілі).

Встановлено, що відправником вищевказаних товарно-матеріальних цінностей є компанія «AUTO EXPORT EAST LTD» (Велика Британія).

В результаті проведеного переогляду транспортного засобу марки «Mersedes Benz» р.н.з. НОМЕР_1 , причіп р.н.з. НОМЕР_2 встановлено наявність незадекларованого у товаросупровідних документах товару

(зокрема, порошок активованого вугілля торгової марки ACES Sorbotech, фільтруючий матеріал широкого спектру дії торгової марки Turbidex, кріплення для скла та фурнітура торгової марки Hitech, тактичний одяг, ножі, акумуляторні батарейки, телефонні шнури для зарядки, комп`ютерні кабелі, фарфоровий посуд та інші товари).

Декларантом виступало ТОВ «Євро Континент» (код ЄДРПОУ 37968542, Закарпатська обл., Ужгородський район, с. В. Лази, Мікрорайон «Новий», вул. Східна, 5) в особі гр. ОСОБА_5 (рнокпп НОМЕР_7 ).

З врахуванням викладеного, встановлено, що задекларований до митного оформлення товар, був практично відсутній, натомість в графу 31 ВМД внесено товар, який можна віднести до групи прикриття.

Таким чином, ТОВ «Даталас» незаконно ввозились товарно-матеріальні цінності способом недекларування товарів.

На даний час, триває переогляд транспортних засобів: марки «Mersedes Benz» р.н.з. НОМЕР_3 , причіп р.н.з. НОМЕР_4 та марки «DAF» р.н.з НОМЕР_5 , напівпричіп р.н.з. НОМЕР_6 .

Попередня правова кваліфікація кримінального правопрушення визначена за ч.3 ст. 212 КК України.

Згідно ч. 4 ст. 12 КК України злочин, передбачений ч.3 ст. 212 КК України, відноситься до тяжких.

Наведене свідчить про існування обґрунтованої підозри щодо вчинення злочину, внаслідок чого до державного бюджету не надійшло коштів в особливо великих розмірах.

Так, в ході досудового розслідування встановлено, що фактично ТОВ «Даталас» (код ЄДРПОУ 40620835) та ТОВ «Євро Континент» (код ЄДРПОУ 37968542) здійснюють фінансово-господарську діяльність за адресою: Закарпатська область, Ужгородський р-н, с. В.Лази, м-н Новий, вул. Східна, 5 (юридична адреса ТОВ «Євро Континент»).

Для досягнення мети кримінального провадження, у тому числі, усунення негативних наслідків для економіки країни та забезпечення відшкодування спричинених збитків, для забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування, а також з метою збереження речей і документів та відомостей, які в них містяться, так як існує реальна загроза їх знищення, у слідства виникла необхідність у проведенні обшуку за юридичною адресою ТОВ «Євроконтинент» та фактичною адресою ТОВ «Даталас», а саме: Закарпатська область, Ужгородський район, с. В.Лази, м-н Новий, вул. Східна, 5, оскільки іншим способом досягнути таких результатів неможливо.

Підставою вважати, що необхідно провести саме таку слідчу дію як обшук, є також встановлена оперативним шляхом інформація про те, що за юридичною адресою: Закарпатська область, Ужгородський район, с. Баранинці, вул. Об`їзна, 11А (юридична адреса ТОВ «Даталас») можуть знаходитися документи, чорнові записи, печатки нерезидентів, електронні носії інформації, які містять відомості щодо фінансово-господарської діяльності ТОВ «Євро Континент» та ТОВ «Даталас» (в тому числі, по взаємовідносинах з компанією Auto Export East LTD відправник товарно-матеріальних цінностей), а також документи щодо подальшої реалізації ТМЦ після їх розмитнення та документи, в яких містяться відомості про осіб, причетних до незаконної фінансово-господарської діяльності, які мають важливе значення для досудового розслідування, оскільки можуть бути використанні як докази під час розслідування кримінального провадження.

Також, згідно бази даних «Архів електронної звітності» встановлено, що ТОВ «Євро Континент» та ТОВ «Даталас» надсилають звітність з однієї ip-адреси НОМЕР_8 .

Крім того, згідно ч. 13 ст. 264 Митного кодексу України, документи, відомості про які зазначені в митній декларації, повинні зберігатися декларантом або уповноваженою ним особою протягом не менше ніж 1095 днів. Декларант та уповноважена ним особа несуть установлену цим Кодексом та іншими законами України відповідальність за подання недостовірних відомостей, внесених ними до митної декларації, за знищення або втрату документів, відомості про які зазначені в митній декларації, до закінчення строку зберігання, передбаченого цією частиною.

У зв`язку з викладеним є всі підстави вважати, фінансово-господарські документи ТОВ «Даталас» щодо придбання товарно-матеріальних цінностей знаходяться за юридичною адресою підприємства ТОВ «Євро Континент», що надавало митно-брокерські послуги ТОВ «Даталас».

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, власником будівлі за адресою: Закарпатська область, Ужгородський район, с. В.Лази, м-н Новий, вул. Східна, 5, знаходиться комплекс виробнича база, яку орендує ТОВ «Євро Континент» у ТОВ «Ужгородська СПМК» (код ЄДРПОУ 00910376).

В судовому засіданні прокурор та слідча підтримали внесене клопотання та просили його задоволити.

Заслухавши пояснення слідчого з приводу внесеного клопотання, дослідивши матеріали кримінального провадження, беручи до уваги те, що з метою відшукання документів та речей, що стосуються фінансово-господарської діяльності ТОВ «Даталас» та ТОВ «Євро Континент», в тому числі, при здійсненні операцій щодо придбання товарно-матеріальних цінностей від контрагентів-нерезидентів (в тому числі, від компанії «AUTO EXPORT EAST LTD» (Велика Британія) та в подальшому реалізації цих ТМЦ, документів, в яких містяться відомості про осіб, причетних до незаконної фінансово-господарської діяльності, для повного, всебічного та неупередженого розслідування кримінального правопорушення, встановлення всіх обставин його вчинення, необхідно отримати дозвіл на проведення обшуку будівлі за адресою: Закарпатська область, Ужгородський район, с. В.Лази, м-н Новий, вул. Східна, 5.

Керуючись ст.ст.234, 235, 309 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Дозволити проведення обшуку приміщення (складського та офісного) за юридичною адресою ТОВ «Євро Континент» та фактичною адресою здійснення фінансово-господарської діяльності ТОВ «Даталас», а саме: Закарпатська область, Ужгородський район, с. В.Лази, м-н Новий, вул. Східна, 5, що належить на праві власності ТОВ «Ужгородська СПМК» (код ЄДРПОУ 00910376) та орендується ТОВ «Євро Континент», з метою виявлення та вилучення:

1) документів, що стосуються фінансово-господарської діяльності ТОВ «Даталас» та ТОВ «Євро Континент» під час здійснення зовнішньоекономічних операцій (в тому числі, з компанією «Auto Export East LTD») з придбання товарно-матеріальних цінностей, а саме: зовнішньоекономічні угоди (контракти) та додаткові угоди до них, інвойси, рахунки, рахунки-фактури, накладні, податкові накладні, акти прийому-передачі, акти виконаних робіт, акти звірок, специфікації, міжнародні товарно-транспортні накладні, платіжні доручення, довіреності, вантажно-митні декларацій, векселі, листи, доручення, кошторисна документація, акти про вартість робіт, ліцензії, книги в`їзду та виїзду автотранспорту, реєстри виданих та отриманих податкових накладних, шляхові листи, сертифікати якості та технічна документація на придбані (реалізовані) ТМЦ, паспорти на ТМЦ, зведені регістри бухгалтерського обліку (журнали-ордери, картки рахунки, оборотно-сальдові відомості) по бухгалтерських рахунках за 2016 рік;

2) фінансово-господарських документів, на підставі яких протягом 2016 року ТОВ «Даталас» та ТОВ «Євро Континент» здійснювалось ввезення ТМЦ на митну територію України ТМЦ;

3) документів, що стосуються подальшої реалізації ТМЦ, ввезених протягом 2016 року, які містять відомості про: замовників ТМЦ (фізичних та юридичних осіб), вартість, умови поставки замовлених ТМЦ тощо;

4) печаток фізичних осіб-підприємців та суб`єктів господарювання юридичних осіб як резидентів, так і нерезидентів, які мали та/або мають фінансово-господарські взаємовідносини з ТОВ «Даталас» та ТОВ «Євро Континент»;

5) системних блоків, ноутбуків та інших електронних носіїв інформації (флеш-накопичувачів, дискет, CD дисків тощо), на яких міститься інформація щодо операцій по придбанню та подальшої реалізації ТМЦ ТОВ «Даталас»;

6) записників, чорнових записів та блокнотів із записами щодо придбання та подальшої реалізації ТМЦ ТОВ «Даталас», а також квитанції та чеків поповнення рахунків, банківських пластикових карток;

7) майна, здобутого у результаті вчинення кримінального правопорушення (грошових коштів, валюти у разі перевищення касового ліміту, встановлено безпосередньо самим товариством відповідно до вимог п.2.8 Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 15.12.2004 за N637, дорогоцінних металів та каміння тощо).

Вказана ухвала надає дозвіл на проникнення до житла лише один раз.

Ухвала є чинною протягом одного місяця з дня її постановлення і оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудУжгородський міськрайонний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення31.10.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу62383346
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —308/11262/16-к

Ухвала від 02.11.2016

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Монич О. В.

Ухвала від 31.10.2016

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Монич О. В.

Ухвала від 31.10.2016

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Монич О. В.

Ухвала від 31.10.2016

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Монич О. В.

Ухвала від 31.10.2016

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Монич О. В.

Ухвала від 31.10.2016

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Монич О. В.

Ухвала від 31.10.2016

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Монич О. В.

Ухвала від 31.10.2016

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Монич О. В.

Ухвала від 31.10.2016

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Монич О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні