Ухвала
від 01.11.2016 по справі 925/1210/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про порушення провадження у справі

01 листопада 2016 року Справа № 925/1210/16

Суддя господарського суду Черкаської області Єфіменко В.В., розглянувши матеріали за позовом Державного підприємства - Українського державного інституту з проектування об"єктів дорожнього господарства "Укрдіпродор" в особі Черкаського відділу комплексного проектування Українського державного інституту з проектування об'єктів дорожнього господарства "Укрдіпродор", м. Черкаси

до Управління містобудування та архітектури виконавчого комітету Канівської міської ради, м. Канів, Черкаська область

до Виконавчого комітету Канівської міської ради, м. Канів, Черкаська область

про стягнення коштів

ВСТАНОВИВ:

Державне підприємство Українського державного інституту з проектування об"єктів дорожнього господарства "Укрдіпродор" в особі Черкаського відділу комплексного проектування Українського державного інституту з проектування об'єктів дорожнього господарства "Укрдіпродор" звернулося в Господарський суд Черкаської області із позовом до Управління містобудування та архітектури виконавчого комітету Канівської міської ради і до Виконавчого комітету Канівської міської ради про стягнення коштів.

Ст.13 ГПК України визначає, що місцеві господарські суди розглядають у першій інстанції усі справи, підвідомчі господарським судам.

30 вересня 2016 року набрав чинності Закон України В«Про судоустрій і статус суддівВ» від 02 червня 2016 року №1402-VIII (далі - Закон №1402-VIII).

За приписами ст.21 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» від 02.06.2016 №1402-VIII - місцевими господарськими судами є окружні господарські суди.

П.3 Розділу ХІІ Закону №1402-VIII не містить положень про те, що господарські суди областей продовжують здійснювати свої повноваження до утворення та початку діяльності окружного господарського суду.

Разом з тим, у ОСОБА_1 України знаходиться законопроект №5180 В«Про Вищу раду правосуддяВ» .

П.33 Перехідних положень Законопроекту 5180 «Про Вищу раду правосуддя» визначено - у розділі ХІІ "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про судоустрій і статус суддів" (Відомості Верховної ОСОБА_1 України, 2016 р., № 31, ст.545):

а) пункт 3 після абзацу першого доповнити новим абзацом такого змісту: "Господарські суди Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя продовжують здійснювати свої повноваження без обмеження строком до утворення та початку діяльності окружних господарських судів, юрисдикція яких розповсюджується на відповідну територію"

Наразі проект закону № 5180 не прийнятий.

За аналогічних обставин Вища рада юстиції, 20.10.2016 прийняла Рішення № 3017/0/15-16, яким продовжила свою діяльність без ухвалення Закону «Про Вищу раду правосуддя», зокрема з тих мотивів, що норми Конституції України є нормами прямої дії (частина друга статті 8 Конституції) з метою безперервного виконання Вищою радою юстиції конституційних повноважень та повноважень, передбачених Законом України «Про судоустрій і статус суддів», до ухвалення Верховною ОСОБА_1 України Закону України «Про Вищу раду правосуддя».

Враховуючи правову позицію Вищої ради юстиції про необхідність застосування норм Конституції України, як норми закону прямої дії, керуючись ст. 8, ст.124 Конституції України, ст.64, ст.65, ст.86 ГПК України,

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду і порушити провадження у справі.

Справу призначити до розгляду на 12:15 "15" листопада 2016 р.

Засідання провести в приміщенні господарського суду, м.Черкаси, бул.Шевченка, 307, к. 219, тел. канцелярії суду: 31-21-49.

Явку у судове засідання представників сторін визнати обов'язковою.

Зобов'язати сторони до дня засідання подати суду такі документи:

Позивача:

- оригінали доказів, доданих до позовної заяви для дослідження в судовому засіданні;

- Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про місцезнаходження та діяльність відповідачів;

- довідку про наявність/відсутність всіх відомих рішень судів, що стосуються предмету спору, а також про всі відомі незавершені судові провадження, що стосуються предмету спору.

Відповідача-1: до 10 листопада 2016 р. відзив на позов (письмові пояснення) по суті заявлених вимог, копію якого невідкладно надіслати позивачу, а докази надсилання надати в судове засідання.

Відповідача-2: до 10 листопада 2016 р. відзив на позов (письмові пояснення) по суті заявлених вимог, копію якого невідкладно надіслати позивачу, а докази надсилання надати в судове засідання.

Попередити сторони про наступне:

- письмові докази подаються до суду в оригіналі, або в належним чином засвідченій копії (ст.36 ГПК України). В разі подання копії документу, вона повинна бути засвідчена відповідно до вимог чинного законодавства України (Закону України "Про нотаріат", Закону України "Про адвокатуру і адвокатську діяльність", або ін.). Відповідно до п.5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003) відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів "Згідно з оригіналом", назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії, засвідчуватись повинна сторінка документу з відтиском печатки підприємства, установи, організації іншої юридичної особи (підприємця - за наявності);

- представники сторін повинні мати паспорт, довіреність, а в необхідних випадках документ, що посвідчує їх службове становище;

- неявка сторін у судове засідання господарського суду не перешкоджає розгляду справи по суті за наявними у ній матеріалами відповідно до ст.75 ГПК України.

Попередити сторони, що всі документи на виконання вимог суду здаються через канцелярію суду з супровідним листом.

Суддя Єфіменко В.В.

Дата ухвалення рішення01.11.2016
Оприлюднено04.11.2016
Номер документу62402508
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення коштів

Судовий реєстр по справі —925/1210/16

Ухвала від 02.12.2016

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Єфіменко В.В.

Ухвала від 15.11.2016

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Єфіменко В.В.

Ухвала від 01.11.2016

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Єфіменко В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні