Ухвала
від 02.11.2016 по справі 914/1483/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

02.11.2016 р. Справа№ 914/1483/16

За позовом: Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1, м.Трускавець,

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "ТКО "Комфорт-Сервіс", м.Трускавець,

про: стягнення 14 452,52 грн. матеріальної шкоди.

Колегія суддів у складі:

Головуючий суддя Запотічняк О.Д.

Суддя Березяк Н.Є.

Суддя Яворський Б.І.

За участю представників сторін:

Від позивача: ОСОБА_1

Від відповідача: не з'явився;

На розгляд Господарського суду Львівської області подано позов ТзОВ «Аве Львів»" до відповідача: Державного підприємства "Проектно - конструкторського технологічного інституту «Львівхарчопроект" про: стягнення 22 558, 55 грн.

В судове засідання з'явився позивач. Відповідач не забезпечив явки уповноваженого представника в судове засідання, причин неявки не повідомив, хоча належним чином про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений. Подав через канцелярію суду робочий листок на поточний, профілактичний та непередбачуваний (аварійний) ремонт сантехнічного обладнання, електротехнічні та ремонтно-будівельні боти за 15 жовтня 2015р. про ремонт труби центрального опалення в підвалі будинку за адресою АДРЕСА_1, який затверджений Директором КП «Трускавецьжитло».

Як вбачається з позовної заяви, позивач просить суд стягнути з відповідача майнову шкоду в розмірі 14 452,52 грн. Позовні вимоги обґрунтовуються тим, що 15.10.2015р. в внаслідок прориву труби було затоплено гарячою водою орендовані позивачем приміщення пл. 37,0 кв.м., яке розташоване на цокольному поверсі дев'ятиповерхового цегляного будинку за адресою: АДРЕСА_1. У зв'язку із затопленням було пошкоджено як саме приміщення так і товар позивача який в ньому знаходився. Зокрема згідно акту складеного комісією до якої входили представники сторін, представники міської влади та громадські діячі вартість затопленої книжкової продукції, яка не підлягає реалізації та поверненню постачальникам становить 13 783,00 грн.

Позивач вважає, що оскільки ТзОВ «ТКО Комфорт-сервіс» забезпечує надання послуг з утримання будинку АДРЕСА_1, саме ТзОВ «ТКО Комфорт-сервіс» повинно відшкодовувати йому шкоду заподіяну внаслідок затоплення.

В той же час відповідач стверджує, що за стан водопровідних мереж, які проходять у технічних підвалах і до яких приєднані внутрішньо будинкові мережі, відповідальними є підприємства та організації, у яких вони перебувають на балансі. В обґрунтування своїх заперечень надав суду копію робочого листка на поточний, профілактичний та непередбачуваний (аварійний) ремонт сантехнічного обладнання, електротехнічні та ремонтно-будівельні боти за 15 жовтня 2015р. про ремонт труби центрального опалення в підвалі будинку за адресою АДРЕСА_1, який затверджений Директором КП «Трускавецьжитло», на балансі якого за твердженням відповідача і перебуває будинок АДРЕСА_1.

Відповідно до ст. 24 ГПК України, господарський суд за наявністю достатніх підстав має право до прийняття рішення залучити за клопотанням сторони або за своєю ініціативою до участі у справі іншого відповідача.

Як передбачено п. 1.3 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.2011р. №18 «Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції» у випадку залучення судом до участі у справі з власної ініціативи іншого відповідача згідно з частиною першою статті 24 ГПК, господарський суд зобов'язує позивача згідно з частиною другою статті 56 ГПК надіслати відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів, а в разі невиконання цього обов'язку у встановлений судом строк залишає позов без розгляду на підставіпункту 5 частини першої статті 81 ГПК.

З огляду на викладене, з метою повного, всебічного та об'єктивного розгляду справи, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості відповідача №2 - Комунальне підприємство «Трускавецьжитло» Трускавецької міської ради (Львівська область, м.Трускавець, вул. Стебницька,59А, код ЄДРПОУ 37497019). Зобов'язати позивача направити відповідачу №2 копію позовної заяви та доданих до неї документів. Розгляд справи відкласти.

Керуючись ст.ст. 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

У х в а л и в :

1.Залучити до участі у справі в якості відповідача №2 - Комунальне підприємство «Трускавецьжитло» Трускавецької міської ради (Львівська область, м.Трускавець, вул. Стебницька,59А, код ЄДРПОУ 37497019).

2. Розгляд справи відкласти на: 23.11.16 до 10:00

3. Судове засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Львівської області, зал судових засідань №10 поверх 2.

4. Докази, витребувані ухвалою суду, подавати з супровідним листом на адресу суду за три дні до дати судового засідання. Письмові докази, які представляються суду, оформляти відповідно до вимог статті 36 ГПК України;

5 . Позивачу: - Представити в судове засідання оригінали документів, доданих до

позовної заяви для огляду.

- Направити відповідачу №2 копію позовної заяви та доданих до неї

документів. Докази направлення надати суду.

- Забезпечити в судове засідання явку уповноваженого представника.

Відповідачу-1: - Забезпечити в судове засідання явку уповноваженого представника.

Відповідачу-2: - Подати суду підтвердження статусу юридичної особи і повного найменування, оригінал і належно завірену копію статуту (положення), свідоцтва про державну реєстрацію (перереєстрацію) суб'єкта підприємницької діяльності -юридичної особи і довідку статистики про знаходження в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб підприємців на дату прийняття даної ухвали.

- Подати обґрунтований Відзив на позовну заяву у порядку, передбаченому статтею 59 ГПК України.

- Забезпечити в судове засідання явку уповноваженого представника.

Головуючий суддя Запотічняк О.Д.

Суддя Березяк Н.Є.

Суддя Яворський Б.І.

Дата ухвалення рішення02.11.2016
Оприлюднено04.11.2016
Номер документу62402569
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/1483/16

Ухвала від 05.07.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Запотічняк О.Д.

Ухвала від 22.06.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Запотічняк О.Д.

Ухвала від 07.12.2016

Господарське

Господарський суд Львівської області

Запотічняк О.Д.

Ухвала від 23.11.2016

Господарське

Господарський суд Львівської області

Запотічняк О.Д.

Ухвала від 02.11.2016

Господарське

Господарський суд Львівської області

Запотічняк О.Д.

Ухвала від 04.10.2016

Господарське

Господарський суд Львівської області

Запотічняк О.Д.

Ухвала від 28.07.2016

Господарське

Господарський суд Львівської області

Запотічняк О.Д.

Ухвала від 05.07.2016

Господарське

Господарський суд Львівської області

Запотічняк О.Д.

Ухвала від 06.06.2016

Господарське

Господарський суд Львівської області

Запотічняк О.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні