Ухвала
від 28.10.2016 по справі 361/6054/16-а
БРОВАРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 361/6054/16-а

провадження № 2-а/361/451/16

28.10.2016

УХВАЛА

28 жовтня 2016 року м. Бровари

Суддя Броварського міськрайонного суду Київської області Дутчак І.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Гоголівської сільської ради Броварського району Київської області про визнання протиправним рішення органу місцевого самоврядування та зобов'язання вчинити певні дії,

в с т а н о в и в :

У жовтні 2016 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Гоголівської сільської ради Броварського району Київської області (далі - Гоголівська с/рада), у якому просить:

- визнати протиправним рішення 10 позачергової сесії VІІ скликання Гоголівської с/ради від 06 жовтня 2016 року № 287 щодо відмови йому у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки орієнтовною площею 0,25 га для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, що розташована у межах села Гоголів Броварського району Київської області по вулиці Фурманова;

- зобов'язати Гоголівську с/раду повторно розглянути його клопотання щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки орієнтовною площею 0,25 га для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, що розташована у межах села Гоголів Броварського району Київської області по вулиці Фурманова;

- зобов'язати Гоголівську с/раду надати йому дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення у власність (безоплатно) земельної ділянки орієнтовною площею 0,25 га для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, що розташована у межах села Гоголів Броварського району Київської області по вулиці Фурманова, відповідно до поданого ним 28 липня 2016 року клопотання;

- зобов'язати Гоголівську с/раду подати до суду звіт про виконання судового рішення.

За змістом ч. 1 ст. 6 КАС України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до адміністративного суду, якщо вважає, що рішенням, дією чи бездіяльністю суб'єкта владних повноважень порушені її права, свободи або інтереси.

Відповідно до вимог п. 3 ч. 2 ст. 4 Закону України В«Про судовий збірВ» за подання до адміністративного суду адміністративного позову немайнового характеру, який подано фізичною особою, сплачується судовий збір у сумі 0,4 розміру мінімальної заробітної плати, що на день подачі позовної заяви до суду становить 551 грн. 20 коп.

Згідно із абз. 2 ч. 3 ст. 6 Закону України В«Про судовий збірВ» у разі коли в позовній заяві об'єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

У ч. 3 ст. ст. 106 КАС України встановлено, що до позовної заяви додається також документ про сплату судового збору, крім випадків, коли його не належить сплачувати.

Із позовної заяви ОСОБА_1 вбачається, що позивачем заявлено чотири вимоги немайнового характеру.

Виходячи з наведеного, за подачу до суду вказаного адміністративного позову позивач ОСОБА_1 повинен сплатити за кожну вимогу немайнового характеру судовий збір у розмірі по 551 грн. 20 коп., всього - 2204 грн. 80 коп.

До позовної заяви ОСОБА_1 додав квитанцію про сплату судового збору в розмірі лише 551 грн. 20 коп., що свідчить про неповну сплату позивачем судового збору.

Враховуючи викладене, позовна заява ОСОБА_1 не відповідає вимогам ст. 106 КАС України.

За змістом норми ч. 1 ст. 108 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

У зв'язку з наведеним, позивачу ОСОБА_1 необхідно усунути зазначені недоліки позовної заяви, доплатити судовий збір та надати суду документ, що підтверджує сплату ним судового збору в установленому законом розмірі.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 106, 108, 165 КАС України,

у х в а л и в :

Позовну заяву ОСОБА_1 до Гоголівської сільської ради Броварського району Київської області про визнання протиправним рішення органу місцевого самоврядування та зобов'язання вчинити певні дії залишити без руху.

Встановити позивачу строк для усунення недоліків до 18 листопада 2016 року.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду через Броварський міськрайонний суд. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Дутчак І. М.

СудБроварський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення28.10.2016
Оприлюднено08.11.2016
Номер документу62434098
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —361/6054/16-а

Ухвала від 03.07.2017

Адміністративне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Дутчак І. М.

Постанова від 03.07.2017

Адміністративне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Дутчак І. М.

Постанова від 03.07.2017

Адміністративне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Дутчак І. М.

Ухвала від 08.11.2016

Адміністративне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Дутчак І. М.

Ухвала від 28.10.2016

Адміністративне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Дутчак І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні