Ухвала
від 19.09.2016 по справі 760/14554/16-к
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

19.09.2016 Провадження № 1-кс/760/11577/16

У справі № 760/14554/16-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 вересня 2016 року слідчий суддя Солом`янського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого з ОВС ВКР СУ ФР ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_2 , погоджене прокурором відділу прокуратури Київської області ОСОБА_3 - про тимчасовий доступ до речей і документів, на підставі матеріалів досудового розслідування за №32015110000000003 від 15.01.2015 року,

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшло клопотання про тимчасовий доступ до документів, яке обґрунтовується тим, що слідчим управлінням ФР ГУ ДФС у Київській області здійснюється досудове розслідування по кримінальному провадженню відомості якого внесені до ЄРДР від 15.01.2015 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212 КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що в період 2013-2014 років група невстановлених осіб за участю директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код за ЄДР НОМЕР_1 ) ОСОБА_4 , діючи на території Київської області, використовуючи заздалегідь придбані з метою прикриття незаконної діяльності суб`єкти господарювання юридичні особи, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код за ЄДР НОМЕР_1 ), ПП « ОСОБА_5 » (код за ЄДР НОМЕР_2 ), ПП « ОСОБА_6 » (код за ЄДР НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код за ЄДР НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код за ЄДР НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код за ЄДР НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код за ЄДР НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код за ЄДР НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код за ЄДР НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код за ЄДР НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код за ЄДР НОМЕР_11 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_10 " (код за ЄДР НОМЕР_12 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_11 " (код за ЄДР НОМЕР_13 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_12 " (код за ЄДР НОМЕР_14 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код за ЄДР НОМЕР_15 ) шляхом складання від імені цих підприємств завідомо неправдивих первинних фінансово-господарських документів, які надавали службовим особам реально діючих суб`єктів господарювання України з метою завищення витрат та податкового кредиту з податку на додану вартість, сприяли іншим суб`єктам господарювання в ухиленні від сплати податків у особливо великих розмірах, в результаті чого до бюджету фактично не надійшло податків на суму понад 6,4 млн. грн.

Зазначені суб`єкти господарської діяльності з ознаками «ризикових» пов`язані між собою схемністю формування податкового кредиту з податку на додану вартість, різними видами надання товарів (послуг) суб`єктам господарської діяльності - вигодонабувачам, службовими особами, засновниками та іншими спільними ознаками.

Так, проведеним аналізом баз даних ДФС України - АІС «Податковий блок», встановлено, що ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_14 " (код за ЄДР НОМЕР_9 ) незаконно формували податковий кредит ряду інших підприємств, одним з яких являється ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_15 " (код за ЄДР НОМЕР_16 ). Сума незаконно сформованого податку на додану вартість є достатньою для кваліфікації злочину передбаченого ст. 212 КК України.

З огляду на вищевикладене, з метою збирання доказів по кримінальному провадженню для підтвердження або спростування господарських взаємовідносин між зазначеними суб`єктами господарської діяльності, а також перевірки відносин, обсягу і якості операцій та розрахунків, що здійснювались між ними, для з`ясування їх реальності, враховуючи, що документи по фінансово-господарським взаємовідносинам між вказаними підприємствами, які знаходяться в ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_15 " містять інформацію, що має значення при досудовому розслідуванні та може бути використана, як доказ у даному кримінальному провадженні, наявна необхідність тимчасового доступу до речей та документів по взаємовідносинам між вказаними суб`єктами господарської діяльності.

Оригінали договорів укладених між підприємствами, акти прийому-передачі товарів (послуг), акти виконаних робіт, банківські виписки про перерахування коштів в якості оплати за постачання продукції, робіт та послуг, податкові та видаткові накладні щодо продукції, яка постачалась, товарно-транспортні накладні виданих при поставці товарно-матеріальних цінностей містять інформацію щодо сум сформованого податкового кредиту та витрат, відповідальних осіб та період часу їх діяльності, що впливає на визначення розміру завданих державному бюджету збитків у вигляді несплати податків та кваліфікацію дій службових осіб суб`єктів господарської діяльності.

Тобто, довести вищевказані обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, іншим способом не передбачається можливим.

В зв`язку із зазначеним слідчий просив про задоволення клопотання.

Вивчивши матеріали клопотання і кримінального провадження, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Відповідно до ч. 5ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно ч. 6ст. 163 КПК Українислідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи викладене, перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах, зважаючи на те, що вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для можливості встановлення дійсних обставин справи, а тому вважаю за можливе клопотання задовольнити.

Виходячи із вищезазначеного та керуючись ст. ст.159,160,162-164 КПК України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому з ОВС ВКР СУФР ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_2 тимчасовий доступ до оригіналів речей і документів та розпорядження на їх вилучення (виїмку) у службових осіб ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_15 " (код за ЄДР НОМЕР_16 ) оригіналів документів, пов`язаних із проведеними фінансово-господарськими з ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_14 " (код за ЄДР НОМЕР_9 ) за весь період 2013-2014 років, а саме:

- договори укладених між підприємствами;

- акти прийому-передачі товарів (послуг), акти виконаних робіт;

- податкові та видаткові накладні щодо продукції, яка постачалась;

- товарно-транспортні накладні виданих при поставці товарно-матеріальних цінностей;

- банківські виписки про перерахування коштів в якості оплати за постачання продукції, робіт та послуг;

- документи, які засвідчують якість (безпечність) товарно-матеріальних цінностей, сертифікати якості та походження, товарно-матеріальних цінностей які постачались.

При відсутності вище перелічених документів, зазначити письмово про причину ненадання документів.

Строк дії ухвали - один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цьогоКодексуз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення19.09.2016
Оприлюднено15.03.2023

Судовий реєстр по справі —760/14554/16-к

Ухвала від 27.09.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Демидовська А. І.

Ухвала від 19.09.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Демидовська А. І.

Ухвала від 19.09.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Демидовська А. І.

Ухвала від 19.09.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Демидовська А. І.

Ухвала від 27.09.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Демидовська А. І.

Ухвала від 27.09.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Демидовська А. І.

Ухвала від 27.09.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Демидовська А. І.

Ухвала від 19.09.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Демидовська А. І.

Ухвала від 19.09.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Демидовська А. І.

Ухвала від 19.09.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Демидовська А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні