Ухвала
від 08.11.2016 по справі 513/1047/16-ц
САРАТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 513/1047/16-ц

Провадження № 2/513/726/16

Саратський районний суд Одеської області

У Х В А Л А

08 листопада 2016 року Саратський районний суд Одеської області у складі: судді Бучацької А.І., за участю секретаря Златіної О.І., розглянувши у попередньому судовому засіданні в приміщенні суду в смт.Сарата цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Новоселівської сільської ради Саратського району Одеської області про визнання права власності в порядку спадкування за законом,

В С Т А Н О В И В:

08 листопада 2016 року позивачка подала клопотання про витребування доказів, в якому просить витребувати у приватного нотаріуса Саратського районного нотаріального округу Одеської області ОСОБА_2 копію спадкової справи щодо майна ОСОБА_3, померлого 18 березня 2008 року, а також інформаційні довідки зі Спадкового реєстру (заповіти/спадкові договори) та (спадкові справи).

Своє клопотання вона обґрунтувала тим, що зазначені докази необхідні для правильного вирішення цивільної справи, а в неї є складнощі в поданні цих доказів.

Сторони, належним чином сповіщені про день, час та місце розгляду справи до суду не з’явились.

Вивчивши матеріали справи, суд вважає необхідним задовольнити клопотання з таких підстав.

Згідно частин 1, 7, 8 ст. 8 Закону України "Про нотаріат" нотаріальна таємниця - сукупність відомостей, отриманих під час вчинення нотаріальної дії або звернення до нотаріуса заінтересованої особи, в тому числі про особу, її майно, особисті майнові та немайнові права і обов'язки тощо.

Довідки про вчинені нотаріальні дії та копії документів, що зберігаються у нотаріуса, видаються нотаріусом виключно фізичним та юридичним особам, за дорученням яких або щодо яких вчинялися нотаріальні дії. У разі смерті особи чи визнання її померлою такі довідки видаються спадкоємцям померлого.

Довідки про вчинені нотаріальні дії та інші документи надаються нотаріусом протягом десяти робочих днів на обґрунтовану письмову вимогу суду, прокуратури, органів, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, органів досудового розслідування у зв'язку з кримінальним провадженням, цивільними, господарськими, адміністративними справами, справами про адміністративні правопорушення, що знаходяться в провадженні цих органів, з обов'язковим зазначенням номера справи та прикладенням гербової печатки відповідного органу.

За змістом пункту 5 частини 6, частини 10 ст.130 ЦПК України за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, під час попереднього судового засідання суд вирішує питання про витребування доказів та виклик свідків, про проведення експертизи, залучення до участі у справі спеціаліста, перекладача, особи, яка надає правову допомогу, або про судові доручення по збиранню доказів. Про процесуальні дії, які необхідно вчинити до судового розгляду суд постановляє ухвалу.

Оскільки документи спадкової справи, що зберігаються у нотаріуса, містять нотаріальну таємницю і у позивачки виникли складнощі у наданні доказів, суд вважає необхідним задовольнити клопотання про витребування доказів.

Враховуючи, що спір між сторонами не врегульовано в порядку, передбаченому ч.3 ст.130 ЦПК України, справу належить призначити до судового розгляду.

Керуючись ст.ст. 130, 156, ч.4-5 ст.209, ст.210 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

клопотання позивачки задовольнити. Витребувати у приватного нотаріуса Саратського районного нотаріального округу Одеської області ОСОБА_2, розташованого за адресою: Одеська область, смт. Сарата, вул. Чкалова, буд. 6, копію спадкової справи щодо майна ОСОБА_3, померлого 18 березня 2008 року, а також інформаційні довідки зі Спадкового реєстру (заповіти/спадкові договори) та (спадкові справи).

Цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Новоселівської сільської ради Саратського району Одеської області про визнання права власності в порядку спадкування за законом - призначити до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 05 грудня 2016 року на 10 годину 30 хвилин в приміщенні Саратського районного суду з викликом сторін.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А. І. Бучацька

СудСаратський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення08.11.2016
Оприлюднено11.11.2016
Номер документу62535223
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —513/1047/16-ц

Рішення від 27.06.2017

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

Ухвала від 08.11.2016

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

Ухвала від 18.10.2016

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні