Ухвала
від 08.11.2016 по справі п/811/1569/16
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

У Х В А Л А

про призначення судового засідання в режимі відеоконференції

08 листопада 2016 року Справа № П/811/1569/16

Кіровоградський окружний адміністративний суд в складі головуючого судді Дегтярьової С.В., суддів Момонт Г.М. та Притули К.М., розглянувши заяву представника позивача про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції по адміністративній справі

за позовом: Територіальної організації Політичної партії "Опозиційний блок" в Кіровоградському районі Кіровоградської області, 25002, м. Кіровоград, вул. Ельворті, буд. 7, оф. 511

до відповідача 1: Кіровоградської районної виборчої комісії Кіровоградської області, 25014, м. Кіровоград, вул. Дарвіна, буд. 25

до відповідача 2: Голови Кіровоградської районної виборчої комісії Кіровоградської області Смутка Андрія Павловича, 25014, м. Кіровоград, вул. Дарвіна, буд. 25

про визнання протиправним та скасування рішення, визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

Територіальна організація Політична партія "Опозиційний блок" в Кіровоградському районі Кіровоградської області звернулась з позовом до Кіровоградської районної виборчої комісії Кіровоградської області та голови Кіровоградської районної виборчої комісії Кіровоградської області Смутка Андрія Павловича про:

- визнання протиправним та скасування рішення Кіровоградської районної виборчої комісії, оформленого постановою від 03 листопада 2016 року №1 щодо формування складу та призначення голови, заступника та секретаря Соколівської районної виборчої комісії Кіровоградського району Кіровоградської області;

- зобов'язання Кіровоградської районної виборчої комісії Кіровоградської області повторно провести жеребкування щодо включення кандидатур до складу Соколівської сільської виборчої комісії Кіровоградського району Кіровоградської області та повторно розглянути питання призначення голови, заступника голови та секретаря Соколівської сільської виборчої комісії Кіровоградського району Кіровоградської області з дотриманням вимог Закону України "Про місцеві вибори", Порядку проведення жеребкування, затвердженого постановою Центральної виборчої комісії від 10 серпня 2015 року № 163, та з дотриманням принципу рівності суб'єктів виборчого процесу у праві їх представників бути призначеними на керівні посади у територіальній виборчій комісії, склад якої формується;

- визнання протиправними дій голови Кіровоградської районної виборчої комісії Кіровоградської області Смутка Андрія Павловича під час організації та проведення 03 листопада 2016 року жеребкування щодо включення кандидатур до складу територіальної виборчої комісії з перших виборів депутатів Соколівської сільської ради об'єднаної територіальної громади і відповідного сільського голови та під час одночасного призначення голови, заступника голови та секретаря Соколівської сільської виборчої комісії Кіровоградського району Кіровоградської області в частині порушення Порядку проведення жеребкування та незабезпечення рівності усіх суб'єктів виборчого процесу у спосіб неоголошення відомостей про кандидатуру на посаду голови відповідної виборчої комісії від Територіальної організації Політичної партії "Опозиційний блок" в Кіровоградському районі Кіровоградської області; під час засідання Кіровоградської районної виборчої комісії Кіровоградської області 03 листопада 2016 року щодо недопущення ОСОБА_2 на засідання Кіровоградської виборчої комісії Кіровоградської області під час розгляду та вирішення питання призначення голови, заступника голови та секретаря Соколівської сільської виборчої комісії Кіровоградського району Кіровоградської області.

07.11.2016 року о 20:41 год. на електронну адресу суду надійшла заява представника Територіальної організації Політичної партії "Опозиційний блок" ОСОБА_3 про забезпечення проведення засідання, призначеного на 08.11.16 року на 09:30, в режимі відеоконференції або відкладення розгляду справи до 11.11.2016 року.

Представник позивача у вищевказаній заяві зазначає, що у зв'язку з тим, що він представляє інтереси 08.11.2016 року о 12-30 у справі № 405/6347/15-а у Дніпропетровському апеляційному адміністративному суді, останній не має можливості прибути у судове засідання 08.11.2016 р. Додатково представник позивача повідомляє, що 09.11.2016 р. та 10.11.2016 р. він перебуватимев м. Києві, приймаючи участь у судовому засіданні у Вищому адміністративному суді України як представник позивачів по справі №П/800/400/16, а тому просив суд по неможливості забезпечення провадження судового засідання в режимі відеоконференції - відкласти розгляд справи після 11.11.2016 року (а.с.26-30).

Відповідно до ч.11 ст.172 КАС України, суд вирішує адміністративні справи, визначені цією статтею (у справах щодо оскарження рішень, дій або бездіяльності виборчих комісій, комісій з референдуму, членів цих комісій), у дводенний строк після надходження позовної заяви, а тому розгляд даної справи після 11.11.2016 року відкладений бути не може.

За змістом ст.122-1 КАС України, суд за власною ініціативою або за клопотанням сторони, іншого учасника адміністративного процесу може постановити ухвалу про їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Питання про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції вирішується судом за наявності відповідного клопотання або за власною ініціативою не пізніш як за п'ять днів до дня проведення такого судового засідання.

Відповідно до змісту заяви, представник Територіальної організації Політичної партії "Опозиційний блок" просить забезпечити проведення відеоконференції, зокрема, під час його перебування 08.11.2016 р. у Дніпропетровському апеляційному адміністративному суді.

З огляду на скорочені строки розгляду справ даної категорії, дотримання п'ятиденного строку, визначеного ст.122-1 КАС України є неможливим.

Відповідно до ч.5 ст.122-1 КАС України копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції негайно надсилається до суду, який зобов'язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

З огляду на викладене, з метою забезпечення участі представника Територіальної організації Політичної партії "Опозиційний блок" в судовому засіданні в режимі відеоконференції, зважаючи на скорочені строки розгляду справ даної категорії, колегія суддів вважає заяву такою, що підлягає задоволенню.

Керуючись ст.122-1 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Клопотання представника Територіальної організації Політичної партії "Опозиційний блок" про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції задовольнити.

2. Судове засідання провести за участю представника Територіальної організації Політичної партії "Опозиційний блок" в режимі відеоконференції.

3. Доручити Дніпропетровському апеляційному адміністративному суду (пр. ім. Газети "Правда", 29, м. Дніпропетровськ, 49083) забезпечити проведення 08 листопада 2016 року о 11:45 год. судового засідання в режимі відеоконференції для позивача по справі - Територіальної організації Політичної партії "Опозиційний блок" в Кіровоградському районі Кіровоградської області.

4. Справа розглядатиметься колегією суддів Кіровоградського окружного адміністративного суду в складі головуючого судді Дегтярьової С.В., судді Момонт Г.М. та Притули К.М.

Копію ухвали невідкладно направити сторонам та Дніпропетровському апеляційному адміністративному суді (пр. ім. Газети "Правда", 29, м. Дніпропетровськ, 49083) для організації її виконання в частині п.3.

Сторони, учасники та треті особи або їх представники допускаються до участі у судовому засіданні при наявності документа, що посвідчує особу кожного та документа, що засвідчує повноваження їх представників.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя С.В. Дегтярьова

Судді К.М. Притула

Г.М.Момонт

Дата ухвалення рішення08.11.2016
Оприлюднено11.11.2016
Номер документу62538048
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —п/811/1569/16

Постанова від 11.11.2016

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Уханенко С.А.

Ухвала від 11.11.2016

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Уханенко С.А.

Ухвала від 11.11.2016

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Уханенко С.А.

Постанова від 08.11.2016

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

С.В. Дегтярьова

Ухвала від 08.11.2016

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

С.В. Дегтярьова

Ухвала від 07.11.2016

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

С.В. Дегтярьова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні