Ухвала
від 27.10.2016 по справі 522/4047/14-ц
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/4047/14-ц

Номер провадження 2/522/941/16

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 жовтня 2016 року Приморський районний суд м ОСОБА_1, у складі:

головуючого судді Шенцевої О.П.,

при секретарі Соболевій О.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті ОСОБА_1, в залі судового засідання клопотання представника ОСОБА_2, ОСОБА_3 про призначення судової економічної експертизи по справі за позовом ОСОБА_4 регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» до ОСОБА_2 за участю третіх осіб: ТОВ «Фінансова компанія «Укрмолодьжитло», ПП «МЖБ «Аркада» про відшкодування матеріальної шкоди, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Приморського районного суду м. Одеси знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_4 регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» до ОСОБА_2 за участю третіх осіб: ТОВ «Фінансова компанія «Укрмолодьжитло», ПП «МЖБ «Аркада» про відшкодування матеріальної шкоди.

ОСОБА_3, який представляє інтереси відповідача ОСОБА_2 подав до суду письмове клопотання про призначення по справі судової економічної експертизи на визначення якої поставити питання визначення ринкової вартості права грошової вимоги ОСОБА_4 регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» до ОСОБА_2, також питання визначення розміру матеріальної шкоди, завданої ОСОБА_2 ОСОБА_4 регіональному управлінню Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» в період з 01.01.2005 року по 31.12.2012 року. В якості експертної установи просив суд проведення експертизи доручити ТОВ «Науково-дослідний інститут судової експертизи та оцінки».

Розгляд клопотання представник ОСОБА_2 просив здійснити за відсутності сторони відповідача.

В судовому засіданні ОСОБА_1, який представляє інтереси позивача, проти задоволення клопотання не заперечував.

Вислухавши думку осіб, що з’явились в судове засідання, вивчивши матеріали справи, суд вважає, що заявлене клопотання слід задовольнити виходячи з наступного.

Згідно з ч.1.2. ст.133 ЦПК України особи, які беруть участь у справі і вважають, що подання потрібних доказів є неможливим або у них є складнощі в поданні цих доказів, мають право заявити клопотання про забезпечення цих доказів.

Способами забезпечення судом доказів є допит свідків, призначення експертизи, витребування та (або) огляд доказів, у тому числі за їх місцезнаходженням.

У відповідності з ч.1 ст.143 ЦПК України для з’ясування обставин, що мають значення для справи і потребують спеціальних знань у галузі науки, мистецтва, техніки, ремесла тощо суд призначає експертизу за заявою осіб, які беруть участь у справі.

Задовольняючи клопотання представника позивача, суд виходить з того, що порушені в ньому питання мають значення для правильного розгляду справи по суті та ухвалення за наслідками розгляду законного та обґрунтованого рішення суду.

У відповідності з положеннями ст.60 ЦК України кожна сторона зобов’язана довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

Докази подаються сторонами та іншими особами, які беруть участь у справі. Доказуванню підлягають обставини, які мають значення для ухвалення рішення у справі і щодо яких у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, виникає спір. Доказування не може ґрунтуватися на припущеннях.

Згідно ч. 3 ст. 143 ЦПК України особи, які беруть участь у справі, мають право подати суду питання, на які потрібна відповідь експерта. Кількість і зміст питань, за якими має бути проведена експертиза, визначається судом. Згідно ч. 4 вказаної статті особи, які беруть участь у справі, мають право просити суд провести експертизу у відповідній судово-експертній установі.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 202 ЦПК України, суд може за заявою особи, яка бере участь у справі, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадках призначення судом експертизи.

Положення ст. 146 ЦПК України про наслідки ухилення від участі в експертизі судом сторонам були роз’ясненні.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 57, 143, 144, 146, п. 5 ч. 1 ст. 202 ЦПК України, - суд

У Х В А Л И В:

Призначити по даній справі економічну експертизу, проведення якої доручити Товариству з обмеженою відповідальністю «Науково-дослідний інститут судової експертизи та оцінки» (65114, м. Одеса, проспект Небесної Сотні (Маршала Жукова), будинок 47/3, офіс 16; ЄДРПОУ 39284296).

На вирішення економічної експертизи поставити наступні питання:

-Яка ринкова вартість права грошової вимоги ОСОБА_4 регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» до ОСОБА_2?

-Який розмір матеріальної шкоди, завданої ОСОБА_2 ОСОБА_4 регіональному управлінню Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» в період з «01» січня 2005 року по «31» грудня 2012 року?

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за статтями 384 та 385 Кримінального кодексу України.

Витрати з проведення експертизи покласти на відповідача ОСОБА_2.

На час проведення експертизи провадження у справі зупинити.

Ухвала в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена до апеляційного суду Одеської області шляхом подачі в п'ятиденний строк з дня проголошення ухвали апеляційної скарги. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя

27.10.2016

Дата ухвалення рішення27.10.2016
Оприлюднено16.11.2016
Номер документу62616878
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —522/4047/14-ц

Рішення від 20.06.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Шенцева О. П.

Рішення від 20.06.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Шенцева О. П.

Ухвала від 06.09.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Шенцева О. П.

Ухвала від 06.09.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Шенцева О. П.

Ухвала від 22.11.2021

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Шенцева О. П.

Ухвала від 19.10.2021

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Шенцева О. П.

Ухвала від 03.03.2020

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Шенцева О. П.

Ухвала від 16.04.2014

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Сватаненко В. І.

Ухвала від 29.12.2014

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Комаровська Н. В.

Ухвала від 27.10.2016

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Шенцева О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні