Ухвала
від 10.11.2016 по справі 820/2922/16
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд

61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua, код 34390710

УХВАЛА

про залишення заяви без руху

10 листопада 2016 р.                                                             Справа № 820/2922/16

Харківський окружний адміністративний суду у складі

Головуючого судді - Панченко О.В.,

розглянувши заяву представника Приватного підприємства Телерадіокомпанія "Зміїв ТБ" про встановлення судового контролю за виконання судового рішення у справі за позовом Приватного підприємства Телерадіокомпанія "Зміїв ТБ" до Харківської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Харківській області скасування податкових повідомлень-рішень,-

В С Т А Н О В И В:

08.11.2016 року представник Приватного підприємства Телерадіокомпанія "Зміїв ТБ" звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з заявою, в якій просить суд:

- видати виконавчий лист за судовим рішенням, яке набрало законної сили - постановою Харківського окружного адміністративного суду від 21.07.2016 р. по справі №820/2922/16

- зобов'язати відповідача - Харківську ОДПІ ГУ ДФС у Харківській області, подати у встановлений судом строк звіт про виконання судового рішення.

Вирішуючи питання про прийняття до розгляду заяви представника позивача, суд доходить висновку про те, що заява про встановлення судового контролю за виконання судового рішення підлягає залишенню без руху, оскільки подана без дотримання вимог, встановлених ст.267 КАС України.

Так, частиною 9 статті 267 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що особа-позивач, на користь якої ухвалено постанову суду, має право подати до суду першої інстанції заяву про визнання протиправними рішень, дій чи бездіяльності, вчинених суб'єктом владних повноважень - відповідачем на виконання такої постанови суду або порушення прав позивача, підтверджених такою постановою суду.

У такій заяві зазначаються:1) найменування адміністративного суду, до якого подається заява; 2) ім'я (найменування) позивача, поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо вони відомі; 3) ім'я (найменування) відповідача, посада і місце служби посадової чи службової особи, поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо вони відомі; 4) ім'я (найменування) третіх осіб, які брали участь у розгляді справи, поштова адреса, номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо вони відомі; 5) номер адміністративної справи; 6) відомості про набрання постановою законної сили та про наявність відкритого касаційного провадження; 7) інформація про день отримання виконавчого листа та пред'явлення його до виконання; 8) інформація про хід виконавчого провадження; 9) документ про сплату судового збору, крім випадків, коли його не належить сплачувати за подання відповідної заяви; 10) перелік документів та інших матеріалів, що додаються.

На підтвердження обставин, якими обґрунтовуються вимоги, позивач зазначає докази, про які йому відомо і які можуть бути використані судом.

До заяви додаються докази її надсилання рекомендованим поштовим відправленням з повідомленням про вручення відповідачам і третім особам не раніше семи робочих днів до дня подання заяви до суду.

Заява підписується позивачем або його представником із зазначенням дня її підписання. У разі якщо заява подається представником, у ній зазначаються ім'я представника, його поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо вони відомі. Одночасно із заявою подається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника.

Таку заяву може бути подано протягом десяти днів з дня, коли позивач дізнався або повинен був дізнатися про порушення своїх прав, свобод чи інтересів, але не пізніше дня завершення строку пред'явлення до виконання виконавчого листа, виданого за відповідною постановою суду.

При перевірці матеріалів справи суддею встановлено, що заявником не вказано та не додано:

- ім'я (найменування) відповідача, посада і місце служби посадової чи службової особи, поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо вони відомі;

- інформація про день отримання виконавчого листа та пред'явлення його до виконання;

- інформація про хід виконавчого провадження;

- документ про сплату судового збору, крім випадків, коли його не належить сплачувати за подання відповідної заяви;

- докази надсилання копії заяви з доданими до неї документами рекомендованим поштовим відправленням з повідомленням про вручення відповідачу.

З урахуванням наведеного, позовна заява не відповідає вимогам, встановленим ст. 267 КАС України, що є підставою у відповідності до приписів, встановлених ст. 108 КАС України, для залишення позовної заяви без руху.

З приводу вимоги заявника щодо видачі виконавчих листів по справі, суд зазначає, що порядок видачі виконавчих листів врегульований пунктом 6.2.2. Інструкції з діловодства в адміністративних судах України, затвердженою наказом Державної судової адміністрації України 17.12.2013 року №174, а саме: виконавчий лист видається за заявою осіб, на користь яких ухвалено судове рішення, або їхніх представників після набрання судовим рішенням законної сили, а у справах, за якими рішення підлягає негайному виконанню, – у день ухвалення судового рішення. У справах за позовами органів та осіб, яким надано право захищати права, свободи та інтереси інших осіб або державні чи суспільні інтереси, виконавчі листи видаються за заявами таких органів чи осіб або осіб, в інтересах яких заявлено позов.

Керуючись ст. ст.106, 108, 165, 186 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Заяву представника Приватного підприємства Телерадіокомпанія "Зміїв ТБ" про встановлення судового контролю за виконання судового рішення у справі за позовом Приватного підприємства Телерадіокомпанія "Зміїв ТБ" до Харківської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Харківській області про скасування податкових повідомлень-рішень - залишити без руху.

Надати позивачу термін до 21.11.2016р. для усунення недоліків заяви, а саме: заявнику необхідно надати до суду оформлену відповідно до порядку, визначеному ст.267 Кодексу адміністративного судочинства України заяву, а також оригінал квитанції про сплату судового збору в належній сумі, за наступними реквізитами: отримувач –УДКСУ у Червонозаводському районі м. Харкова, КОД ОКПО 37999628, МФО 851011, банк: ГУ ДКСУ в Харківській області, рахунок 31217206784011, код класифікації доходів бюджету – 22030001, призначення платежу - "судовий збір, код ЄДРПОУ суду 34390710, пункт 3.1", або документ, що звільняє від його сплати, та докази надсилання копії заяви з доданими до неї документами рекомендованим поштовим відправленням з повідомленням про вручення відповідачу.

Роз'яснити заявнику, що в разі невиконання вказаних вище вимог відповідно до цієї ухвали до 21.11.2016р. заява буде визнана неподаною та повернута позивачеві.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку згідно з ст. 186 КАС України, а саме: до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі в 5-денний строк з дня отримання копії ухвали апеляційної скарги з поданням її копії до апеляційної інстанції.

Ухвала набирає законної сили згідно з ст. 254 КАС України, а саме: після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження. Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, то вважається, що постанова чи ухвала суду не набрала законної сили.

Суддя О.В. Панченко

Дата ухвалення рішення10.11.2016
Оприлюднено21.11.2016
Номер документу62742233
СудочинствоАдміністративне
Сутьвстановлення судового контролю за виконання судового рішення у справі за позовом Приватного підприємства Телерадіокомпанія "Зміїв ТБ" до Харківської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Харківській області скасування податкових повідомлень-рішень

Судовий реєстр по справі —820/2922/16

Ухвала від 01.02.2017

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Лях О.П.

Ухвала від 12.01.2017

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Лях О.П.

Ухвала від 12.01.2017

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Лях О.П.

Ухвала від 09.12.2016

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Лях О.П.

Ухвала від 29.11.2016

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панченко О.В.

Ухвала від 10.11.2016

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панченко О.В.

Ухвала від 03.10.2016

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Кононенко З.О.

Ухвала від 30.08.2016

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Кононенко З.О.

Постанова від 21.07.2016

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панченко О.В.

Ухвала від 21.06.2016

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панченко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні