Ухвала
від 17.11.2016 по справі 910/16359/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Київської області

01032, м. Київ - 32, вул. С.Петлюри, 16тел. 239-72-81

У Х В А Л А

"17" листопада 2016 р.                                                   Справа № 910/16359/16

Господарський суд Київської області у складі судді Колесника Р.М., розглянувши зустрічну позовну заяву громадської організації «Антей-Плюс» до комунального підприємства “Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Деснянського району м. Києва” про визнання недійсним з моменту укладення 11.11.2015 додатку №1 до договору №318/92-Г, у справі за позовом комунального підприємства “Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Деснянського району м. Києва” до громадської організації “Антей-Плюс” про стягнення 6630,16 гривень

ВСТАНОВИВ:

Позивач, комунальне підприємство “Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Деснянського району м. Києва” звернувся до господарського суду міста Києва з позовом до громадської організації “Антей-Плюс” про стягнення 6630,16 гривень.

14.11.2016 через канцелярію господарського суду Київської області надійшла зустрічна позовна заява громадської організації «Антей-Плюс» про визнання недійсним з моменту укладення 11.11.2015 додатку №1 до договору №318/92-Г.

Статтею 60 ГПК України закріплено право відповідача до початку розгляду господарським судом справи по суті подати до позивача зустрічний позов для спільного розгляду з первісним позовом. Зустрічний позов повинен бути взаємно пов'язаний з первісним. Подання зустрічного позову провадиться за загальними правилами подання позовів.

Отже, зустрічна позовна заява повинна відповідати загальним вимогам, встановленим статтею 54 ГПК України щодо форми і змісту позовної заяви.

Подана позивачем зустрічна позовна заява не відповідає вимогам розділу VIII Господарського процесуального кодексу України.

Згідно з вимогами ст. 56 Господарського процесуального кодексу України та п. 2 ч. 1 ст. 57 ГПК України позивач, прокурор чи його заступник зобов'язані при поданні позову надіслати сторонам копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідно до кількості відповідачів та третіх осіб листом з описом вкладення. До позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Відповідно до пункту 2 Правил надання послуг поштового зв'язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.09 № 270, розрахунковим документом, що підтверджує факт надання послуг поштового зв'язку, є документ встановленої, відповідно до Закону України “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг”, форми та змісту (касовий чек, розрахункова квитанція тощо).

Пунктом 61 Правил надання послуг поштового зв'язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.09 № 270 встановлено, що у разі приймання внутрішніх поштових відправлень з оголошеною цінністю з описом вкладення бланк опису заповнюється відправником у двох примірниках. Працівник поштового зв'язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпелю. Один примірник опису вкладається до поштового відправлення, другий видається відправникові. На примірнику опису, що видається відправникові, працівник поштового зв'язку повинен зазначити номер поштового відправлення.

Таким чином, належними доказами надіслання копій позовної заяви і доданих до неї документів відповідачу, визнається фіскальний чек та опис вкладення у цінний лист з відтиском календарного штемпелю поштового відділення Українського державного підприємства поштового зв'язку “Укрпошта”.

До зустрічної позовної заяви Громадської організації «Антей-Плюс» не додано опис вкладення у цінний лист та фіскальний чек (або накладну про направлення кур'єрською службою доставки).

Отже, позивачем не додано до позовної заяви доказу надсилання її копії іншій стороні у справі.

Згідно з п. 6 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо позивачем не подано доказів надсилання відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Згідно п. 3 ч. 1 ст. 57 Господарського процесуального кодексу України до позовної заяви додаються документи, які підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

Як вбачається з матеріалів зустрічної позовної заяви Громадської організації «Антей-Плюс», не долучено доказів сплати судового збору у встановленому розмірі за подання позову до суду.

Відповідно до п. 4 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо не подано доказів сплати судового збору у встановлених порядку та розмірі.

За таких обставин, зустрічна позовна заява і додані до неї документи підлягає поверненню без розгляду.

Після усунення зазначених недоліків заявник не позбавлений можливості подати належно оформлену позовну заяву у порядку, встановленому розділом VIII Господарського процесуального кодексу України.

Керуючись п. 4, 6, ст. 63 Господарського процесуального кодексу України,-

УХВАЛИВ:

Зустрічну позовну заяву та додані до неї документи повернути позивачеві без розгляду.

          Суддя                                                             Р.М. Колесник                    

СудГосподарський суд Київської області
Дата ухвалення рішення17.11.2016
Оприлюднено24.11.2016
Номер документу62823757
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/16359/16

Ухвала від 12.01.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Андрієнко В.В.

Ухвала від 14.12.2016

Господарське

Господарський суд Київської області

Колесник Р.М.

Рішення від 21.11.2016

Господарське

Господарський суд Київської області

Колесник Р.М.

Ухвала від 17.11.2016

Господарське

Господарський суд Київської області

Колесник Р.М.

Ухвала від 23.09.2016

Господарське

Господарський суд Київської області

Колесник Р.М.

Ухвала від 07.09.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Нечай О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні