Ухвала
від 20.09.2016 по справі 522/13449/16-к
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/13449/16-к

Провадження № 1-«кс»/522/17557/16

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20 вересня 2016 року м. Одеса

Слідчий суддя Приморського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , за участю слідчого ОСОБА_2 розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Одесі клопотання старшого слідчого Приморського ВП в м. Одесі ГУНП Одеській області погодженого прокурором Одеської місцевої прокуратури №3 ОСОБА_3 , про надання тимчасового доступу до речей і документів, що містять охоронювану законом таємницю, -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий ОСОБА_2 звернувся до слідчого судді Приморського районного суду м. Одеси з клопотанням, про надання тимчасового доступ до речей і документів, які знаходиться у володінні ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", а саме відомостей по номеру рахунку № НОМЕР_1 (закріплена картка № НОМЕР_2 ) , мотивуючи свої вимоги наступним.

Приморським ВП ГУНП України в Одеській області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженню внесеного до ЄРДР за №12016160500004002 від 05.06.2016 року, а саме до ЧЧ надійшли заяви потерпілих про кримінальне правопорушення за ч.3 ст.190 КК України. Вході проведення досудового розслідування, встановлено в тому числі й інших потерпілих.

На даний час, у органу досудового розслідування виникла необхідність отримати інформацію щодо банківського рахунку ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » № НОМЕР_1 (закріплена картка № НОМЕР_2 ) сама по собі та в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, має суттєве значення для подальшого розслідування кримінального провадження та встановлення істини у провадженні, слідство вважає що необхідно отримати: відомості щодо картоотримувача платіжного банківського рахунку № НОМЕР_1 (закріплена картка № НОМЕР_2 ), відкритого у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та інформацію щодо руху коштів по вказаних карток з зазначенням дати операцій, повним розшифруванням контрагентів та призначенням платежів з моменту реєстрації по теперішній час відображених на паперовому носію; картки зі зразками підпису, договір про відкриття банківського рахунку; платіжні доручення; чеки та інші документи; фото, відеоматеріали з банкоматів ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за період проведення операцій по банківському рахунку ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » № НОМЕР_1 (закріплена картка № НОМЕР_2 ) з моменту реєстрації по теперішній час.

Обставини, які передбачаються довести за допомогою цієї інформації іншими способами довести неможливо, оскільки зазначена інформація містить охоронювану законом (банківську) таємницю.

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання та просив його задовольнити з наведених підстав.

Виклик особи не здійснювався на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України.

Заслухавши слідчого, а також дослідивши надані матеріали, якими обґрунтовано доводи клопотання, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно з абзацом 2 ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку,без їх вилучення.

Згідно з п. 7 ч. 1 ст. 162 КПК України, зазначені відомості містять охоронювану законом (банківську) таємницю. Однак, без огляду та дослідження цих документів встановити детальні обставини вчинення злочину не є можливим

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, у випадку можливості використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та у разі неможливості іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, а також у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Наявні у кримінальному провадженні матеріали дають достатні підстави вважати, що перелічена інформація яка перебуває у ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " має значення для кримінального провадження, оскільки в інший спосіб довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, неможливо.

За таких обставин, є підстави, передбачені ст. 159-163 КПК України, для надання тимчасового доступу до зазначених у клопотанні речей та документів.

Керуючись ст.ст.159-166, 372 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого Приморського ВП в м. Одесі ГУНП України в Одеській області ОСОБА_2 про надання тимчасового доступу до документів, що містять охоронювану законом таємницю - задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до матеріалів оригіналів та копії документів, що містять банківську таємницю, яка знаходиться у володінні Публічного Акціонерного Товариства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) з правом її вилучення за адресою: АДРЕСА_1 або головного відділення в м. Одесі, за адресою: АДРЕСА_2 , а саме: відомості щодо картоотримувача банківських карток по рахунку № НОМЕР_1 (закріплена картка № НОМЕР_2 ) відкритому у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та інформацію щодо руху коштів по вказаної картки з зазначенням дати операцій, повним розшифруванням контрагентів та призначенням платежів з моменту реєстрації по теперішній час відображених на паперовому носію; картки зі зразками підпису, договір про відкриття банківського рахунку; платіжні доручення; чеки та інші документи; фото, відеоматеріали з банкоматів ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за період проведення операцій по рахунку № НОМЕР_1 (закріплена картка № НОМЕР_2 ) відкритому у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з моменту реєстрації по теперішній час; інформацію щодо IP- адреси з якою проводились транзакції в системі по рахунку № НОМЕР_1 (закріплена картка № НОМЕР_2 ) відкритому у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з моменту реєстрації по теперішній час; інші документи які перебувають у володінні відділення ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та які стосуються банківського рахунку № НОМЕР_1 (закріплена картка № НОМЕР_2 ) відкритому у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Відповідальні особи ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), зобов`язані надати доступ до зазначеної інформації та можливості її вилучення в оригіналі та в електронному вигляді старшому слідчому Приморського відділу поліції в місті Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_2 або за дорученням слідчого співробітнику Департаменту кіберполіції Національної поліції України ОСОБА_4 .

Встановити строк дії ухвали протягом одного місяця з дня її постановлення тобто до 20.10.2016 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудПриморський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення20.09.2016
Оприлюднено16.03.2023
Номер документу62839492
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —522/13449/16-к

Ухвала від 08.02.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 10.01.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 10.01.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 20.09.2016

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 11.10.2016

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 28.09.2016

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 28.09.2016

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 20.09.2016

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 20.09.2016

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 18.08.2016

Кримінальне

Апеляційний суд Одеської області

Гончаров О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні