Ухвала
від 16.11.2016 по справі 925/2151/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"16" листопада 2016 р. Справа №925/2151/14

Господарський суд Черкаської області у складі головуючого судді: Гури І.І., при секретарі судового засідання Євтушенко Б.В., за участю: ліквідатора банкрута - ОСОБА_1, представників за довіреностями: ОСОБА_2 (від ПАТ КБ «Приватбанк»), ОСОБА_3 (від РВ ФДМУ по Черкаській області), ОСОБА_4 (від ТОВ "НВК "ЗЕМБУД-СЕРВІС"), прокурора прокуратури Черкаської області - ОСОБА_5, розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Черкаси у приміщенні суду клопотання ліквідатора банкрута про продовження строку ліквідаційної процедури та клопотання ТОВ "НВК "ЗЕМБУД-СЕРВІС" про заміну кредитора у справі за заявою публічного акціонерного товариства Комерційний банк В«ПриватБанкВ» , м. Дніпропетровськ до товариства з обмеженою відповідальністю В«Хлібна НиваВ» , с. Косарі, Кам'янський район, Черкаська область про банкрутство,

ВСТАНОВИВ:

У заяві про заміну кредитора ТОВ "НВК "ЗЕМБУД-СЕРВІС" просить суд замінити кредитора ТОВ "Транс-Сервіс-1" на ТОВ "НВК "ЗЕМБУД-СЕРВІС" на суму 6730,50 грн., що підлягають у четверту чергу задоволення вимог кредиторів на підставі договору № 19-1 від 19.09.2016, за яким ТОВ "Транс-Сервіс-1" переуступило право вимоги ТОВ "НВК "ЗЕМБУД-СЕРВІС".

У клопотанні про продовження терміну ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора, ліквідатор, посилаючись на рішення комітету кредиторів , оформлене протоколом № 6 від 07.11.2016, просить продовжити цей термін до 31.12.2016.

Заява та клопотання призначені ухвалами суду до розгляду у судове засідання на 16.11.2016.

До початку судового засідання до суду надійшли такі документи:

- електронною поштою лист від Кам'янського відділення Смілянської ОДПІ, у якому не заперечує щодо задоволення клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури банкрута та заміну кредитора, просить суд провести судове засідання без участі її представника;

- відзив ліквідатора банкрута на заяву ТОВ "НВК "ЗЕМБУД-СЕРВІС" про заміну кредитора , у якому ліквідатор не заперечує щодо даної заміни;

- заява ТОВ "Транс-Сервіс-1", у якій просить суд розглянути заяву ТОВ "НВК "ЗЕМБУД-СЕРВІС" про заміну кредитора без їхньої участі у зв'язку з неможливістю забезпечити явку представника; заміну кредитора підтримують повністю.

У судовому засіданні:

- представник ТОВ "НВК "ЗЕМБУД-СЕРВІС" підтримав заяву;

- ліквідатор банкрута підтримав своє клопотання, вказав, що не всі заходи ним вжиті та не погашені вимоги кредиторів банкрута; не заперечив щодо задоволення клопотання ТОВ "НВК "ЗЕМБУД-СЕРВІС" про заміну кредитора;

- прокурор, представник ПАТ КБ «Приватбанк», представник РВ ФДМУ по Черкаській області не заперечили щодо задоволення клопотання ліквідатора та заяви ТОВ "НВК "ЗЕМБУД-СЕРВІС".

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає клопотання ліквідатора банкрута про продовження терміну ліквідаційної процедури банкрута та його повноважень підлягаючим задоволенню, з огляду на наступне.

Відповідно до ст. 2 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (в новій редакції, чинній з 19.01.2013 та з наступними змінами, далі - Закон) провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Згідно зі ст. 37 Закону у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

Банкрут - боржник, неспроможність якого виконати свої грошові зобов'язання встановлена господарським судом.

Під ліквідацією розуміється припинення суб'єкта підприємницької діяльності, визнаного господарським судом банкрутом, з метою здійснення заходів щодо задоволення в порядку цього Закону вимог кредиторів шляхом продажу його майна.

Враховуючи наявність незадоволених вимог кредиторів, приймаючи до уваги, що у встановлені законом строки завершити процедуру ліквідації банкрута не вдалось та питання про продовження строку погоджено комітетом кредиторів (протокол зборів комітету кредиторів №6 від 07.11.2016), вбачається за необхідне продовжити строк ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора банкрута до 31.12.2016.

Згідно ст. 53 ГПК України призначені господарським судом строки можуть бути ним продовжені за заявою сторони, прокурора чи з своєї ініціативи.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає клопотання ТОВ "НВК "ЗЕМБУД-СЕРВІС" про заміну кредитора підлягаючим задоволенню з наступних підстав.

Ухвалою попереднього засідання від 04.02.15 у даній справі визнано вимоги кредиторів до товариства з обмеженою відповідальністю «Хлібна Нива», які підлягають до задоволення, зокрема, у першу чергу: товариства з обмеженою відповідальністю «Транс-Сервіс - 1» (код 32602104) на суму 1218 грн., у четверту чергу: товариства з обмеженою відповідальністю «Транс-Сервіс - 1» на суму 6730 грн. 50 коп.

19.09.2016 ТОВ «Транс-Сервіс - 1» (первісний кредитор за договором) та ТОВ "НВК "ЗЕМБУД-СЕРВІС" (новий кредитор за договором) уклали договір про відступлення права вимоги № 19-1, за умовами якого первісний кредитор передає, а новий кредитор приймає право вимоги, яке належить первісному кредиторові, і стає кредитором за договором транспортного перевезення №250112/1М від 25.01.2012, укладеним між первісним кредитором та товариством з обмеженою відповідальністю В«Хлібна НиваВ» (боржником).

Згідно ст. 25 ГПК України у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення діяльності суб'єкта господарювання шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу , перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, господарський суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов'язкові для нього так само , як вони були обов'язкові для особи, яку правонаступник замінив.

Керуючись Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст. ст. 25, 53, 86 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

1. Клопотання ліквідатора банкрута задовольнити.

Продовжити строк ліквідаційної процедури товариства з обмеженою відповідальністю В«Хлібна НиваВ» та повноважень ліквідатора банкрута, арбітражного керуючого ОСОБА_1 до 31.12.2016.

Зобов'язати ліквідатора вжити заходів щодо завершення ліквідаційної процедури у встановлені терміни та за результатами виконаної роботи надати суду та кредиторам звіт.

2. Задовольнити заяву ТОВ "НВК "ЗЕМБУД-СЕРВІС" про заміну кредитора.

Замінити кредитора товариства з обмеженою відповідальністю В«Хлібна НиваВ» - товариство з обмеженою відповідальністю "Транс-Сервіс-1" на товариство з обмеженою відповідальністю "НВК "ЗЕМБУД-СЕРВІС" (АДРЕСА_1, код ЄДРПОУ 36039708) на суму вимог 6730,50 грн., що підлягають задоволенню у четверту чергу.

Ухвала суду набрала законної сили, однак може бути оскаржена до Київського апеляційного господарського суду в порядку та у строки, встановлені статтями 91-93 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя І.І. Гура

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення16.11.2016
Оприлюднено25.11.2016
Номер документу62879326
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —925/2151/14

Ухвала від 25.08.2020

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 06.08.2020

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 27.07.2020

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 27.05.2020

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 14.05.2020

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 05.05.2020

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 16.04.2020

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 31.03.2020

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 01.04.2020

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 16.03.2020

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні