Ухвала
від 21.11.2016 по справі 802/1729/16-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

м. Вінниця

21 листопада 2016 р. Справа № 802/1729/16-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Сала П.І.,

за участю

секретаря судового засідання Франчук А.О.,

позивача ОСОБА_1,

представника позивачів ОСОБА_2,

відповідача Кошельківської Л.Ф.,

представників третьої особи Шлейка Ю.І., Чубенко С.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні з ініціативи суду питання про витребування додаткових письмових доказів в адміністративній справі

за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_6

до державного реєстратора юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців сектору державної реєстрації Томашпільської районної державної адміністрації Вінницької області Кошельківської Людмили Франківни,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача колективне підприємство "Томашпільська меблева фабрика",

про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

В проваджені Вінницького окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_6 до державного реєстратора юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців сектору державної реєстрації Томашпільської районної державної адміністрації Вінницької області Кошельківської Л.Ф. про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити дії.

В судовому засіданні від 21.11.2016 року за ініціативою суду на обговорення поставлене питання про витребування з Томашпільської районної державної адміністрації Вінницької області реєстраційної справи юридичної особи КП "Томашпільська меблева фабрика" (ідентифікаційний код 21730911), матеріали якої можуть мати істотне значення для справи.

Присутні в судовому засіданні учасники адміністративного процесу щодо витребування додаткових доказів не заперечили.

Вирішуючи дане процесуальне питання суд зауважує, що визначальним принципом здійснення правосуддя в адміністративних справах є принцип офіційного з'ясування всіх обставин у справі та обов'язок суб'єкта владних повноважень доказувати правомірність своїх дій (бездіяльності) чи рішень, за винятком випадків, коли він не заперечує проти адміністративного позову.

Згідно з ч. 2 ст. 69 КАС України суд може запропонувати надати додаткові докази або витребувати їх за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, чи з власної ініціативи.

Відповідно до ч. 5 ст. 71 КАС України суд може збирати докази з власної ініціативи.

Предметом спору у цій адміністративній справі є дії державного реєстратора Реєстраційної служби Томашпільського районного управління юстиції Вінницької області Кошельківської Л.Ф. щодо внесенню до Єдиного державного реєстру юридичних осіб відомостей про реєстрацію юридичної особи КП "Томашпільська меблева фабрика", які мали місце 08.02.2014 року, номер запису: 1 166 176 0000 000481.

Відтак для повного, всебічного і об'єктивного з'ясування обставин справи необхідно дослідити додаткові документи, яких немає у розпорядженні суду, а саме матеріали реєстраційної справи юридичної особи КП "Томашпільська меблева фабрика" (ідентифікаційний код 21730911).

З огляду на викладене та беручи до уваги необхідність дослідження судом вказаних письмових доказів з метою прийняття законного і обґрунтованого рішення, суд доходить висновку, що вищезазначену реєстраційну справу слід витребувати з Томашпільської районної державної адміністрації Вінницької області, де вона зберігається.

Водночас у зв'язку з витребування додаткових доказів розгляд справи належить відкласти.

Керуючись ст.ст. 11, 69, 70, 71, 79, 150, 160, 165, 254 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Витребувати з Томашпільської районної державної адміністрації Вінницької області та зобов'язати її надати суду для огляду у судовому засіданні оригінали реєстраційної справи юридичної особи колективне підприємство "Томашпільська меблева фабрика" (ідентифікаційний код 21730911).

У зв'язку з необхідністю одержання додаткових доказів розгляд справи відкласти на 14:00 год. 07.12.2016 року з викликом осіб, які беруть участь у справі.

Копію ухвали надіслати для виконання Томашпільській районній державній адміністрації Вінницької області (24200, Вінницька область, смт. Томашпіль, пл. Тараса Шевченка, 4), поклавши обов'язок з надання суду матеріалів вищевказаної реєстраційної справи на державного реєстратора юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців сектору державної реєстрації Томашпільської районної державної адміністрації Вінницької області Кошельківську Людмилу Франківну.

Ухвала є остаточною і оскарженню не підлягає. Відповідно до ч. 6 ст. 254 КАС України ухвали суду, які не можуть бути оскаржені, набирають законної сили з моменту постановлення.

Суддя Сало Павло Ігорович

Дата ухвалення рішення21.11.2016
Оприлюднено28.11.2016
Номер документу62916651
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та зобов'язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —802/1729/16-а

Ухвала від 07.12.2016

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Сало Павло Ігорович

Ухвала від 21.11.2016

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Сало Павло Ігорович

Ухвала від 21.11.2016

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Сало Павло Ігорович

Ухвала від 04.11.2016

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Сало Павло Ігорович

Ухвала від 24.10.2016

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Сало Павло Ігорович

Ухвала від 24.10.2016

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Сало Павло Ігорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні