Ухвала
від 24.11.2016 по справі 335/12702/16-ц
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1 УХВАЛА ІМЕНЕМ УКРАЇНИСправа № 335/12702/16-ц 2/335/2564/2016

про залишення позовної заяви без руху

24 листопада 2016 року суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя Шалагінова А.В., ознайомившись з матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 до гаражного кооперативу «Старт» про визнання права власності на гараж,

ВСТАНОВИВ:

22 листопада 2016 року до суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до гаражного кооперативу «Старт» про визнання права власності на гараж.

Вивчивши подані матеріали приходжу до висновку, що позовну заяву слід залишити без руху з таких підстав.

Відповідно до пункту 2 частини другої статті 119 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України) в позовній заяві зазначається ім'я (найменування) позивача і відповідача, а також ім'я представника позивача, якщо позовна заява подається представником, їх місце проживання (перебування) або місцезнаходження, поштовий індекс, номери засобів зв'язку, якщо такі відомі.

В позовній заяві позивач вказує в якості відповідача гаражний кооператив «Старт». В цей же час, з доданих до позовної заяви документів випливає, що позивач придбав у ОСОБА_2 вказаний гараж. Проте, ОСОБА_2 у позовній заяві як сторона або третя особа не зазначений, хоча спір стосується його інтересів.

Крім того, всупереч п.п. 5, 6 ч. 2 ст. 119 ЦПК України у позовній заяві позивач не виклав обставин, якими обґрунтовує позовні вимоги, та не зазначив відповідних доказів.

Зокрема, не зазначив правовстановлюючого документа на гараж, власником якого був ОСОБА_2 (чи видавалась ОСОБА_2 довідка гаражним кооперативом про сплату пайових внесків у повному обсязі, чи реєстрував він своє право власності у встановленому законом порядку), а також не виклав у позовній заяві підстав набуття ОСОБА_2 права власності на цей гараж.

Відповідно до частини першої статті 121 Цивільного процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 119 і 120 цього Кодексу, або не сплачено судовий збір, постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення позовної заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п'яти днів з дня отримання позивачем ухвали.

За таких обставин, приходжу до висновку про залишення даної позовної заяви без руху із наданням позивачеві строку для усунення недоліків шляхом зазначення у позовній заяві всіх осіб, які беруть участь у справі, зазначення обставин та доказів на обґрунтування позовних вимог.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 119- 121 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до гаражного кооперативу «Старт» про визнання права власності на гараж залишити без руху.

Надати позивачеві строк для усунення недоліків позовної заяви шляхом зазначення у позовній заяві всіх осіб, які беруть участь у справі, зазначення обставин та доказів на обґрунтування позовних вимог, - надання її копії та копій доданих до неї документів для відповідачів та третьої особи - 5 днів з дня отримання даної ухвали, роз'яснивши, що у разі не усунення недоліків позовна заява буде вважатися неподаною та повернута.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.В. Шалагінова

СудОрджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення24.11.2016
Оприлюднено29.11.2016
Номер документу62933753
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —335/12702/16-ц

Рішення від 02.02.2017

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Шалагінова А. В.

Ухвала від 01.12.2016

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Шалагінова А. В.

Ухвала від 24.11.2016

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Шалагінова А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні