Ухвала
від 18.11.2016 по справі 804/7060/15
ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ

У Х В А Л А

18 листопада 2016 року м. Київ

Колегія суддів Судової палати в адміністративних справах Верховного Суду України у складі:

судді-доповідачаСамсіна І.Л., суддів:Волкова О.Ф., Кривенди О.В., - розглянувши заяву товариства з обмеженою відповідальністю «Агромаштрейд» (далі - ТОВ) про перегляд ухвали Вищого адміністративного суду України від 1 квітня 2016 року у справі за позовом ТОВ до Дніпропетровської митниці Державної фіскальної служби про визнання протиправними та скасування рішень про коригування митної вартості,

в с т а н о в и л а:

Вищий адміністративний суд України ухвалою від 1 квітня 2016 року відмовив у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою ТОВ на постанову Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 18 лютого 2016 року у зазначеній справі.

Не погоджуючись з ухвалою суду касаційної інстанції, ТОВ подало до Верховного Суду України заяву про її перегляд з передбаченої пунктом 2 частини першої статті 237 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС) підстави неоднакового застосування судом касаційної інстанції положень статті 214 КАС. На думку заявника, неоднаковість в правозастосуванні підтверджується ухвалами Вищого адміністративного суду України від 7 червня та 31 серпня 2016 року (справи №№ К/800/15225/16, К/800/36707/15).

Колегія суддів Судової палати в адміністративних справах Верховного Суду України перевірила наведені у заяві доводи і дійшла висновку про таке.

За статтею 235 КАС Верховний Суд України переглядає судові рішення в адміністративних справах виключно з підстав і в порядку, встановлених цим Кодексом.

За правилами пункту 2 частини першої статті 237 КАС одним із мотивів перегляду Верховним Судом України судових рішень в адміністративних справах є неоднакове застосування судом касаційної інстанції одних і тих самих норм процесуального права - при оскарженні судового рішення, яке перешкоджає подальшому провадженню у справі або яке прийнято з порушенням правил підсудності справ або встановленої законом юрисдикції адміністративних судів.

Зі змісту оскарженого рішення видно, що причинами відмови у відкритті касаційного провадження стали необґрунтованість касаційної скарги і викладені в ній доводи не викликали необхідності перевірки матеріалів справи.

У рішеннях, наданих для порівняння, суд, зокрема, встановивши, що перешкоди для прийняття касаційної скарги відсутні, відкрив касаційне провадження в одній справі, а в іншій - розглянув справу.

З наведеного випливає, що суди не тлумачили зміст зазначеної норми закону, а застосовували її залежно від фактичних обставин кожної із справ.

Потрібно також зазначити, що обґрунтування заяви, характер вимог, вид та правова природа оскарженого і порівнюваних рішень не вказують на наявність ознак (проявів) неоднакового застосування одних і тих самих норм матеріального чи процесуального права у подібних правовідносинах.

З наведеного можна підсумувати, що заява не містить законних підстав для допуску справи до провадження Верховного Суду України.

Враховуючи викладене та керуючись пунктом 6 Прикінцевих та перехідних положень Закону України від 2 червня 2016 року № 1402-VІІІ «Про судоустрій і статус суддів», статтями 235-240 Кодексу адміністративного судочинства України, колегія суддів Судової палати в адміністративних справах Верховного Суду України

у х в а л и л а:

Відмовити у допуску до провадження справи за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Агромаштрейд» до Дніпропетровської митниці Державної фіскальної служби про визнання протиправними та скасування рішень про коригування митної вартості про перегляд Верховним Судом України ухвали Вищого адміністративного суду України від 1 квітня 2016 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді: І.Л. Самсін О.Ф. Волков О.В. Кривенда

СудВерховний Суд України
Дата ухвалення рішення18.11.2016
Оприлюднено25.11.2016
Номер документу62948816
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/7060/15

Ухвала від 18.11.2016

Адміністративне

Верховний Суд України

Самсін І.Л.

Ухвала від 13.09.2016

Адміністративне

Верховний Суд України

Терлецький О.О.

Ухвала від 07.09.2015

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Чабаненко С.В.

Ухвала від 07.09.2015

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Чабаненко С.В.

Постанова від 30.06.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ніколайчук Світлана Василівна

Ухвала від 08.06.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ніколайчук Світлана Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні