Ухвала
від 28.11.2016 по справі 815/6416/16
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

28 листопада 2016 року                    м. Одеса                     Справа № 815/6416/16          

          Суддя Одеського окружного адміністративного суду – Іванов Е.А., розглянувши матеріали адміністративної справи за позовом Виробничого кооперативу «Роздільнянський Райпобуткомбінат» до Роздільнянської районної ради Одеської області про визнання нечинним та скасування розпорядження та рішення, -

ВСТАНОВИВ:

          До суду надійшов адміністративний позов Виробничого кооперативу «Роздільнянський Райпобуткомбінат» до Роздільнянської районної ради Одеської області про визнання нечинним та скасування розпорядження голови районної ради №71/76-РР від 11.10.2016 року та рішення районної ради від 12.08.2016 року №173-VІІ.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.18 КАС України місцевим загальним судам як адміністративним судам підсудні адміністративні справи, у яких однією зі сторін є орган чи посадова особа місцевого самоврядування, посадова чи службова особа органу місцевого самоврядування, крім тих, які підсудні окружним адміністративним судам.

Згідно з ч.1 ст.5 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” система місцевого самоврядування включає: територіальну громаду; сільську, селищну, міську раду; сільського, селищного, міського голову; виконавчі органи сільської, селищної, міської ради; районні та обласні ради, що представляють спільні інтереси територіальних громад сіл, селищ, міст; органи самоорганізації населення.

Відповідно до приписів ст. 10 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” визначено - обласні та районні ради є органами місцевого самоврядування, що представляють спільні інтереси територіальних громад сіл, селищ, міст, у межах повноважень, визначених Конституцією України, цим та іншими законами, а також повноважень, переданих їм сільськими, селищними, міськими радами.

          В даному випадку відповідачем по справі є орган місцевого самоврядування, а саме Роздільнянська районна рада Одеської області, тому позов повинен розглядатися місцевим загальним судом як адміністративним.

          Відповідно до п. 6 ч. 3 ст. 108 КАС України позовна заява повертається позивачу якщо справа не підсудна цьому адміністративному суду.

          За таких обставин суддя доходить висновку, що адміністративний позов Виробничого кооперативу «Роздільнянський Райпобуткомбінат» до Роздільнянської районної ради Одеської області про визнання нечинним та скасування розпорядження та рішення слід повернути позивачу.

          Згідно ч.6. ст. 108 КАС України повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

          Керуючись ст.18, 108 КАС України, суддя –

УХВАЛИВ:

          Адміністративний позов Виробничого кооперативу «Роздільнянський Райпобуткомбінат» до Роздільнянської районної ради Одеської області про визнання нечинним та скасування розпорядження та рішення - повернути позивачу.

          Роз'яснити позивачу, що з вказаним позовом він може звернутися в місцевий загальний суд як адміністративний.

          Копію ухвали та адміністративний позов з додатками надіслати позивачу.

          Ухвала може бути оскаржена до Одеського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги в 5-денний строк з дня отримання її копії

          Суддя Е.А. Іванов

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.11.2016
Оприлюднено01.12.2016
Номер документу63004241
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —815/6416/16

Ухвала від 02.12.2016

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Іванов Е. А.

Ухвала від 28.11.2016

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Іванов Е. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні