Ухвала
від 29.11.2016 по справі 632/2221/16-ц
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

18 м. м. Первомайський Первомайський район Харківська область Україна 64107

Справа № 632/2221/16-ц

провадження № 2-о/632/91/16

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

29 листопада 2016 р. м. Первомайський

суддя Первомайського міськрайонного суду Харківської області - Росоха А.В., розглянувши в місті Первомайському Харківської області цивільний матеріал за заявою Одрадівської сільської ради Первомайського району Харківської області в особі сільського голови ОСОБА_1, заінтересована особа Управління Держгеокадастру у Первомайському районі Харківської області, про визнання спадщини відумерлою, - В С Т А Н О В И В:

Заявник звернувся до суду із вказаною заявою, в якій зазначив, що 03.09.2001 року помер ОСОБА_2, після якого залишилася спадщина у виді права на земельну частку (пай) колишнього КСП «Колос», розміром 8.49 умовних кадастрових гектарів в територіальних межах Одрадівської сільської ради Первомайського району Харківської області. Залишену спадщину ніхто не прийняв, спадкова справа не заводилася, а тому, вказана земельна ділянка може бути визнана відумерлою. Відповідно до ст. 275 КПК України у заяві про визнання спадщини відумерлою повинно бути наведено відомості про час і місце відкриття спадщини, про майно, що становить спадщину, а також докази, які свідчать про належність цього майна спадкодавцю, про відсутність спадкоємців за заповітом і за законом, або про усунення їх від права на спадкування, або про неприйняття ними спадщини, або про відмову від її прийняття. Дослідивши матеріали цивільної справи було встановлено, що до заяви не додано доказів, які свідчать про відсутність спадкоємців за заповітом і за законом, або про усунення їх від права на спадкування, або про неприйняття ними спадщини, або про відмову від її прийняття. Відповідно до ч.1 ст. 1277 ЦК України особи, які мають право або зобов'язані подавати заяву про визнання спадщини відумерлою, мають право на одержання інформації з Спадкового реєстру про заведену спадкову справу та видане свідоцтво про право на спадщину. Відповідної інформації зі Спадкового реєстру заявником також не надано. Тому, на підставі п.6 ч.2 ст.119, ч.1 ст. 121 ЦПК України, суд, вважає потрібним заяву залишити без руху, надавши заявникові строк для усунення вказаних недоліків. Керуючись п.6 ч.2 ст.119, ч.1 ст.121 ЦПК України, суд - У Х В А Л И В:

Заяву Одрадівської сільської ради Первомайського району Харківської області в особі сільського голови ОСОБА_1, заінтересована особа Управління Держгеокадастру у Первомайському районі Харківської області, про визнання спадщини відумерлою залишити без руху, надати заявнику строк для усунення недоліків, який не може перевищувати 5 днів з дня отримання ним ухвали. Заявнику у встановлений строк надати інформацію з Спадкового реєстру про наявність чи відсутність спадкової справи, а також докази про відсутність спадкоємців за заповітом і за законом після смерті ОСОБА_2, або про усунення їх від права на спадкування, або про неприйняття ними спадщини, або про відмову від її прийняття. У разі усунення зазначених вимог заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Інакше заява вважається неподаною і повертається заявникові. Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_3

СудПервомайський міськрайонний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення29.11.2016
Оприлюднено02.12.2016
Номер документу63042078
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —632/2221/16-ц

Ухвала від 28.12.2016

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

Ухвала від 08.12.2016

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Росоха А. В.

Ухвала від 29.11.2016

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Росоха А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні