Ухвала
від 08.12.2016 по справі 632/2221/16-ц
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

18 м. м. Первомайський Первомайський район Харківська область Україна 64107

Справа № 632/2221/16-ц

провадження № 2-о/632/91/16

08 грудня 2016 р. м. Первомайський

У Х В А Л А

Іменем України

про повернення позовної заяви через неусунення недоліків

суддя Первомайського міськрайонного суду Харківської області Росоха А.В., розглянувши в м. Первомайський Харківської області цивільний матеріал за заявою Одрадівської сільської ради Первомайського району Харківської області в особі сільського голови ОСОБА_1, заінтересована особа Управління Держгеокадастру у Первомайському районі Харківської області про визнання спадщини відумерлою, -

В С Т А Н О В И В:

Сільський голова Одрадівської сільської ради Первомайського району Харківської області ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою про визнання спадщини відумерлою.

29 листопада 2016 року ухвалою Первомайського міськрайонного суду Харківської області вищезазначену позовну заяву було залишено без руху, позивачу надано строк для усунення недоліків.

Заявнику було запропоновано судом у встановлений строк надати інформацію з Спадкового реєстру про наявність чи відсутність спадкової справи, а також докази про відсутність спадкоємців за заповітом і за законом після смерті ОСОБА_2, або про усунення їх права на спадкування, або про неприйняття ними спадщини, або про відмову від її прийняття.

Проте ОСОБА_1 не скористався своїм правом, передбаченим ч.1 ст.1277 ЦК України на одержання інформації з Спадкового реєстру про заведену спадкову справу та видане свідоцтво про право на спадщину та не надав її суду. Також заявник не надав інші вище вказані докази, які повинні бути зазначені в заяві про визнання спадщини відумерлою відповідно до ст. 275 ЦПК України.

Таким чином, вимоги ухвали суду про залишення позовної заяви без руху не виконанні, вказані в ухвалі суду недоліки усунуті не були, тому суд відповідно до правил ч.2 ст.121 ЦПК України позовну заяву вважає неподаною та повертає позивачу.

Щодо повернення судового збору, який був зарахований на реквізити Первомайського міськрайонного суду Харківської області, суд зазначає, що відповідно до п.2 ч.1 ст. 7 Закону України «Про судовий збір» (в редакції, яка набула чинності 01.09.2015 року) сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі повернення заяви або скарги. Таким чином, суд позбавлений права самостійно без письмового клопотання заявника повернути сплачений останнім судовий збір відповідно до вищезазначених норм закону. Тому для повернення сплаченого ним судового збору заявнику потрібно звернутися до суду з відповідним клопотанням.

На підставі викладеного, керуючись п. 2 ч.1 ст. 7 Закону України «Про судовий збір», ч.2 ст.121, ч. 2 ст. 208 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Заяву Одрадівської сільської ради Первомайського району Харківської області в особі сільського голови ОСОБА_1, заінтересована особа Управління Держгеокадастру у Первомайському районі Харківської області про визнання спадщини відумерлою вважати неподаною та повернути заявнику.

Роз’яснити позивачу, що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню з заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для її повернення.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Харківської області через Первомайський міськрайонний суд Харківської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом п’яти днів з дня отримання її копії.

Суддя: ОСОБА_3

СудПервомайський міськрайонний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення08.12.2016
Оприлюднено12.12.2016
Номер документу63252333
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —632/2221/16-ц

Ухвала від 28.12.2016

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

Ухвала від 08.12.2016

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Росоха А. В.

Ухвала від 29.11.2016

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Росоха А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні