Ухвала
від 28.11.2016 по справі 820/5978/16
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд

61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua

УХВАЛА

м. Харків

          28 листопада 2016 р.                                                             Справа № 820/5978/16

Харківський окружний адміністративний суд у складі головуючого - судді Нуруллаєв І.С., розглянувши у письмовому провадженні в приміщенні Харківського окружного адміністративного суду справу за адміністративним позовом Східної об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕЛІС ГРУП" про стягнення податкового боргу, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач, Східна об'єднана державна податкова інспекція м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області, звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕЛІС ГРУП", в якому просить суд стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕЛІС ГРУП" (код ЄДРПОУ 36226089) заборгованість перед бюджетом у сумі 123812,21 грн. з податку на додану вартість із вироблених в Україні товарів з рахунків у банках, які обслуговують його.

Ухвалою Харківського окружного адміністративного суду від 03.11.2016 року відкрито провадження в адміністративній справі, закінчено підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні.

У судове засідання призначене на 28.11.2016 року представники сторін не прибули, про дату, час та місце слухання справи повідомлені належним чином. Від представника відповідача надійшли письмові заперечення, в яких останній просив суд розглядати справу за відсутності уповноваженого представника відповідача.

Представником позивача через канцелярію суду надано уточнений адміністративний позов. Та згідно поданої через канцелярію заяви питання щодо прийняття уточнень вирішити без участі представника позивача.

Відповідно до ч. 6 ст. 128 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Згідно вимог ч. 6 ст. 12 та ч. 1 ст. 41 КАС України під час судового розгляду справи в судовому засіданні забезпечується повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу, крім випадків неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи у разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження).

Відповідно до поданого через канцелярію суду уточненого адміністративного позову позивачем уточнено вимоги адміністративного позову, згідно з яким Східна об'єднана державна податкова інспекція м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області просить суд стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕЛІС ГРУП" (код 36226089) заборгованість перед бюджетом у сумі 23162,48 грн. з податку на додану вартість на користь державного бюджету.

Отже, судом встановлено, що представником позивача шляхом подання уточненого адміністративного позову уточнено саме позовні вимоги в частині стягнення суми.

Згідно ч. 1 ст. 137 КАС України - позивач може протягом всього часу судового розгляду збільшити або зменшити розмір позовних вимог, подавши письмову заяву, яка приєднується до справи. До початку судового розгляду справи по суті позивач може змінити підставу або предмет адміністративного позову, подавши письмову заяву, яка приєднується до справи.

Враховуючи викладене на підставі ч. 2 ст. 137 КАС України, суд оголошує перерву у розгляді справи для підготовки відповідача до участі у справі в зв'язку зі зміною позивачем позовних вимог.

Судом встановлено, що уточнений адміністративний позов поданий з додержанням вимог ст.ст. 105-106 Кодексу адміністративного судочинства України та підлягає розгляду.

Керуючись положеннями ч.1 ст.137, 150, ч.4 ст.160 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Прийняти уточнений адміністративний позов Східної об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕЛІС ГРУП" про стягнення податкового боргу до розгляду.

У зв'язку з прийняттям уточненого адміністративного позову Східної об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕЛІС ГРУП" про стягнення податкового боргу та для належного повідомлення сторін по справі відкласти розгляд справи на 09.12.2016 року о 14:30 год. у приміщенні Харківського окружного адміністративного суду за адресою: м. Харків, вул. Сумська, 3 “Б-6”, 3-й поверх, каб. №10.

В судове засідання викликати сторін.

Копію ухвали та уточнений адміністративний позов направити відповідачу по справі.

Ухвала окремо не оскаржується.

Суддя                                                                                 Нуруллаєв І.С.

Дата ухвалення рішення28.11.2016
Оприлюднено02.12.2016
Номер документу63043563
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення податкового боргу

Судовий реєстр по справі —820/5978/16

Постанова від 28.02.2017

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Нуруллаєв І.С.

Ухвала від 09.02.2017

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Нуруллаєв І.С.

Ухвала від 23.01.2017

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Нуруллаєв І.С.

Ухвала від 28.11.2016

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Нуруллаєв І.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні