Ухвала
від 01.12.2016 по справі 815/3850/16
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

----------------------

У Х В А Л А

01 грудня 2016 р. Справа № 815/3850/16

Категорія: 6.2 Головуючий в 1 інстанції: Бутенко А. В.

Суддя Одеського апеляційного адміністративного суду Лук'янчук О.В., розглянувши можливість відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Відділу Держгеокадастру у м. Ізмаїлі Одеської області на постанову Одеського окружного адміністративного суду від 26 вересня 2016 р. по справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Еверест" до Відділу Держгеокадастру у м. Ізмаїлі Одеської області про визнання протиправними дій та зобов'язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В :

Постановою Одеського окружного адміністративного суду від 26.09.2016 року адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю "Еверест" до Відділу Держгеокадастру у м. Ізмаїлі Одеської області про визнання протиправними дій та зобов'язання вчинити певні дії задоволено частково.

На зазначену постанову суду Відділ Держгеокадастру у м. Ізмаїлі Одеської області подало апеляційну скаргу.

Ухвалою Одеського апеляційного адміністративного суду від 04 листопада 2016 року у задоволенні клопотання Відділу Держгеокадастру у м. Ізмаїлі Одеської області - відмовлено, апеляційну скаргу залишено без руху та надано строк для усунення недоліків до 25.11.2016 року.

30 листопада 2016 року до Одеського апеляційного адміністративного суду, на виконання ухвали від 04 листопада 2016 року про залишення апеляційної скарги без руху з наданням строку для усунення недоліків, надійшло клопотання Відділу Держгеокадастру у м. Ізмаїлі Одеської області про продовження строку для усунення недоліків.

Відповідно до ч. 1 ст. 102 КАС України, пропущений з поважних причин процесуальний строк, встановлений законом, може бути поновлений, а процесуальний строк, встановлений судом, - продовжений судом за клопотанням особи, яка бере участь у справі.

Разом з цим, зі змісту поданого клопотання вбачається, що в обґрунтування клопотання про продовження строку для усунення недоліків скарги апелянт посилається на те, що відділ знаходиться в стані припинення.

Тобто, апелянт в своєму клопотанні не зазначає обставин, які об'єктивно та непереборно перешкоджали відділу своєчасно вчинити відповідні процесуальні дії та виконати свій процесуальний обов'язок до встановленого судом строку.

До того ж, не зазначено граничного строку, в який апелянт матиме змогу виконати вимоги ухвали та усунути недоліки апеляційної скарги та не надано на це підтверджуючих доказів.

Таким чином, оскільки апелянтом не наводиться обґрунтованих причин пропуску встановленого судом строку на усунення недоліків апеляційної скарги, підстав для застосування приписів ст.102 КАС України щодо визнання причин пропуску строку поважними та продовжити цей строк не вбачається.

З огляду на викладене, враховуючи, що станом на 01.12.2016 року вимоги ухвали від 04.11.2016 року апелянтом не виконано, недоліки апеляційної скарги не усунуто, тому апеляційна скарга підлягає поверненню особі, що її подала на підставі п. 1 ч. 3ст. 108 КАС України.

Керуючись ст. 102, ч. 3 ст.108, ст.187, ч. 3 ст.189 КАС України, суддя, -

У Х В А Л И В :

У задоволенні клопотання Відділу Держгеокадастру у м. Ізмаїлі Одеської області про продовження строку для усунення недоліків - відмовити.

Апеляційну скаргу Відділу Держгеокадастру у м. Ізмаїлі Одеської області повернути апелянту, а матеріали справи повернути до Одеського окружного адміністративного суду.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з моменту її постановлення, та може бути оскаржена в касаційному порядку до Вищого адміністративного суду України протягом двадцяти днів з моменту отримання копії ухвали суду апеляційної інстанції.

Суддя: О.В. Лук'янчук

позивач Товариство з обмеженою відповідальністю "Еверест"

Дата ухвалення рішення01.12.2016
Оприлюднено05.12.2016
Номер документу63081376
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —815/3850/16

Ухвала від 01.12.2016

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Лук'янчук О.В.

Постанова від 26.09.2016

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бутенко А. В.

Ухвала від 17.08.2016

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бутенко А. В.

Ухвала від 05.08.2016

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бутенко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні