Ухвала
від 27.10.2016 по справі 2-2056/2007
КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 2-2056/2007

Провадження № 2-зз/204/25/16

УХВАЛА

27 жовтня 2016 року м.Дніпро

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська у складі:

головуючої судді Тітової І.В.

за участю секретаря Таран К.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову у цивільній справі за позовом прокурора Красногвардійського району м.Дніпропетровська в інтересах ОСОБА_2, малолітньої ОСОБА_3, малолітнього ОСОБА_4 до ОСОБА_5, треті особи - комунальне житлово-експлуатаційне підприємство «Південне», орган опіки та піклування виконкому Красногвардійської районної у місті ради про виселення з квартири,

в с т а н о в и в:

Ухвалою Красногвардійського районного суду м.Дніпропетровська від 20 серпня 2007 року було постановлено заборонити відчуження квартири АДРЕСА_1.

27 вересня 2016 року ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про скасування заходів забезпечення позову, а саме, просив скасувати заходи забезпечення позову у вигляді відчуження квартири АДРЕСА_2, застосовані ухвалою Красногвардійського районного суду м.Дніпропетровська від 20.08.2007р. у цивільній справі № 2-2056/2007 за позовом прокурора Красногвардійського району м.Дніпропетровська до ОСОБА_5 про виселення з квартири.

У судове засідання заявник не з'явився, від нього надійшла заява по розгляд заяви без його участі.

Заінтересовані особи у судове засідання не з'явилась. Про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином. Про причини неявки суду не повідомили.

У зв'язку з неявкою осіб, які беруть участь у справі, суд розглядає справу у відповідності до ч.2 ст.197 ЦПК України, без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Дослідивши матеріали заяви, суд встановив таке.

Ухвалою Красногвардійського районного суду м.Дніпропетровська від 20 серпня 2007 року було постановлено заборонити відчуження квартири АДРЕСА_1.

Рішенням Красногвардійського районного суду м.Дніпропетровська від 05 грудня 2007р. позов прокурора Красногвардійського району м.Дніпропетровська задоволений, виселено ОСОБА_5 з квартири АДРЕСА_3 без надання іншого житлового приміщення Стягнуто з ОСОБА_5 державне мито на користь держави у сумі 8грн. 50коп. та витрати на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи у сумі 7грн. 50коп. Зазначене рішення набрало законної сили і було виконано, що підтверджується матеріалами цивільної справи.

Відповідно до ст.55 Конституції України, права і свободи людини і громадянина захищаються судом. Кожен має право будь-якими не забороненими законом засобами захищати свої права і свободи від порушень і протиправних посягань.

Згідно із п.5 ст.154 ЦПК України питання про скасування заходів забезпечення позову вирішується в судовому засіданні з повідомленням осіб, які беруть участь у справі. Неявка цих осіб не перешкоджає розгляду питання про скасування заходів забезпечення позову.

Відповідно до ч.6 ст.154 ЦПК України суд може одночасно з ухваленням судового рішення або після цього постановити ухвалу про скасування заходів забезпечення позову.

Необхідно також зазначити, що заходи забезпечення позову мають тимчасовий характер і діють до виконання рішення суду, яким закінчується розгляд справи по суті.

Зважаючи на вищевикладене, оскільки було порушено права заявника та він не може захистити їх в інший спосіб, суд доходить висновку про необхідність задоволення заяви про скасування заходів забезпечення позову, а саме зняти заборону на відчуження квартири АДРЕСА_2.

Керуючись ст.154 Цивільного процесуального кодексу України,

п о с т а н о в и в:

Заяву ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову у цивільній справі за позовом прокурора Красногвардійського району м.Дніпропетровська в інтересах ОСОБА_2, малолітньої ОСОБА_3, малолітнього ОСОБА_4 до ОСОБА_5, треті особи - комунальне житлово-експлуатаційне підприємство «Південне», орган опіки та піклування виконкому Красногвардійської районної у місті ради про виселення з квартири задовольнити.

Скасувати заходи забезпечення позову, вжиті за ухвалою Красногвардійського районного суду м.Дніпропетровська від 20 серпня 2007 року.

Зняти заборону на відчуження квартири АДРЕСА_1.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя І.В. Тітова

СудКрасногвардійський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення27.10.2016
Оприлюднено08.12.2016
Номер документу63181149
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-2056/2007

Ухвала від 27.10.2016

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Тітова І. В.

Рішення від 14.11.2007

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Мазур В.С.

Рішення від 11.12.2007

Цивільне

Василівський районний суд Запорізької області

Степаненко Ю.А.

Ухвала від 21.12.2007

Цивільне

Дебальцевський міський суд Донецької області

Тишко Н.В.

Ухвала від 04.07.2007

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Нещеретна Л.М.

Рішення від 12.12.2007

Цивільне

Куп'янський міськрайонний суд Харківської області

Гетьман Л.В.

Ухвала від 29.11.2007

Цивільне

Енергодарський міський суд Запорізької області

Діоба Г.О.

Ухвала від 15.05.2007

Цивільне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Лиходєдов А.В.

Рішення від 23.07.2007

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Савкевич К.М.

Рішення від 25.07.2007

Цивільне

Торезький міський суд Донецької області

Арапіна Н.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні