Ухвала
від 05.12.2016 по справі 803/1624/16
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про поновлення провадження у справі

05 грудня 2016 року Справа № 803/1624/16

Волинський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого-судді Денисюка Р.С.,

розглянувши у порядку письмового провадження в місті Луцьку адміністративну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Ковельський хлібокомбінат» до Управління Держпраці у Волинській області, заступника начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Гані Н.В. про визнання протиправним та скасування припису,

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Ковельський хлібокомбінат» звернулося з позовом до Управління Держпраці у Волинській області, заступника начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Гані Н.В. про визнання протиправним та скасування припису від 30.09.2016 року № 04-0012/343-262.

Ухвалою суду від 22 листопада 2016 року провадження у даній справі було зупинено та надано сторонам час для примирення до 05 грудня 2016 року.

01 та 02 грудня 2016 року від відповідача Управління Держпраці у Волинській області та позивача надійшли клопотання про закриття провадження у справі у зв'язку з примиренням сторін, при цьому відповідачем надано договір про примирення від 30 листопада 2016 року, підписаний сторонами.

В судове засідання 05 грудня 2016 року сторони не прибули, при цьому позивачем та відповідачем Управління Держпраці у Волинській області подано клопотання про закриття провадження у зв'язку з примиренням сторін та про розгляд справи за відсутності їх представників.

Відповідач заступника начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Ганя Н.В. в судове засідання не прибула, хоча належним чином була повідомлена про дату, час та місце розгляду справи.

Відповідно до частини шостої статті 128 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Як передбачено частиною першою статті 41 КАС України, у разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Таким чином, оскільки особи, які беруть участь у справі, належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, в судове засідання не прибули, при цьому позивачем та відповідачем були подані заяви про розгляд справи за відсутності їх представників, а дану справу можливо розглянути і вирішити на підставі наявних у ній матеріалів, тому суд приходить до висновку, що судовий розгляд справи необхідно здійснювати в порядку письмового провадження, без фіксування судового засідання технічними засобами.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що провадження у справі слід поновити з таких підстав.

Згідно із частиною п'ятою статті 156 КАС України провадження у справі поновлюється за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або за ініціативою суду, якщо відпадуть обставини, які були підставою для зупинення провадження. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу. З дня поновлення провадження у справі перебіг процесуальних строків продовжується. Провадження у справі продовжується зі стадії, на якій воно було зупинено.

Враховуючи, що провадження у справі було зупинене та надано сторонам час для примирення до конкретної дати, а саме: 05 грудня 2016 року та сторонами надано договір про примирення від 30 листопада 2016 року, тому відпали підстави для зупинення провадження у справі, з огляду на що провадження у справі слід поновити.

Керуючись статтями 41, 128, 156, 160, 165 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Провадження у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Ковельський хлібокомбінат» до Управління Держпраці у Волинській області, заступника начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Гані Н.В. про визнання протиправним та скасування припису поновити.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення і не може бути оскаржена.

Головуючий Р.С. Денисюк

Дата ухвалення рішення05.12.2016
Оприлюднено08.12.2016
Номер документу63186547
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування припису

Судовий реєстр по справі —803/1624/16

Ухвала від 12.12.2016

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Денисюк Руслан Степанович

Ухвала від 05.12.2016

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Денисюк Руслан Степанович

Ухвала від 05.12.2016

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Денисюк Руслан Степанович

Ухвала від 22.11.2016

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Денисюк Руслан Степанович

Ухвала від 09.11.2016

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Денисюк Руслан Степанович

Ухвала від 09.11.2016

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Денисюк Руслан Степанович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні