Ухвала
від 16.05.2013 по справі 0912/1741/12
РОГАТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 0912/1741/12

Провадження № 2/349/33/13

У Х В А Л А

16 травня 2013 року м. Рогатин

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області в складі:

головуючого судді Поглод О.В. секретаря Цапа Р.В., з участю представника позивача ОСОБА_1, адвоката ОСОБА_2, представника відповідача ОСОБА_3, розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Рогатині цивільну справу за позовом ОСОБА_4 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Гаразд Фінанси» третя особа на стороні відповідача ПП «С.К.Україна» про розірвання договору про участь у фонді фінансування будівництва та відшкодування збитків, -

в с т а н о в и в :

В провадженні Рогатинського районного суду Івано-Франківської області знаходиться справа за позовом ОСОБА_4 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Гаразд Фінанси» третя особа на стороні відповідача ПП «С.К.Україна» про розірвання договору про участь у фонді фінансування будівництва та відшкодування збитків.

Попереднє судове засідання проведено 05 грудня 2012 року в відсутності відповідача та третьої особи через їх повторну неявку.

При слуханні справи по суті представник відповідача заявив клопотання про передачу справи на розгляд Івано-Франківського міського суду, за місцезнаходженням відповідача (філії юридичної особи). Своє клопотання представник відповідача мотивував тим, що позивачем оспорюються договірні стосунки між позивачем та відповідачем, зокрема розірвання договору про участь у фонді фінансування будівництва та відшкодування збитків, тому правила ст. 114 ЦПК України на цей вид правовідносин не поширюються і тому справу слід розглядати за юридичною адресою відповідача.

Вислухавши думку представника позивача адвоката ОСОБА_2, яка заперечила заявлене клопотання, мотивуючи , що її довірителька вклала кошти в фінансування об»єкту який знаходиться в м. Рогатині , тому на позов поширюються правила виключної підсудності, передбачені ст. 114 ЦПК України та відповідних норм постанови №3 Пленуму ВСС України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 01 березня 2013 року.

Вислухавши доводи учасників процесу , суд встановив такі факти і відповідні їм правовідносини:

Відповідно до ч. 1 ст. 114 ЦПК України, позови, що виникають з приводу нерухомого майна, пред»являються за місцем знаходження майна або основної її частини.

Згідно з п.42 Постанови №3 Пленуму ВСС України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 01 березня 2013 року вбачається , що виключну підсудність встановлено до позовів, що виникають із приводу нерухомого майна (ч.1 ст. 114 ЦПК України). Згідно з положенням ст. 81 ЦК України до нерухомого майна належать: земельні ділянки, а також об»єкти, розташовані на них, переміщення яких є неможливим без їх знецінення та зміни їх призначення.

Оскільки у даному випадку існує спір щодо виконання договірних правовідносин, порв»язаних з участю в будівництві житла яке розташоване в м. Рогатині, такий спір повинен вирішуватись по місцю знаходження цього майна.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.95, 109, 110, 114 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

Клопотання представника товариства з обмеженою відповідальністю «Гаразд Фінанси» про передачу справи на розгляд Івано-Франківського міського суду відхилити.

Ухвала може бути оскаржена до до Івано-Франківського апеляційного суду протягом п'яти днів з дня її проголошення через Рогатинський районний суд шляхом подачі апеляції.

Суддя Поглод О.В.

Дата ухвалення рішення16.05.2013
Оприлюднено09.12.2016
Номер документу63216997
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —0912/1741/12

Рішення від 08.08.2013

Цивільне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Поглод О. В.

Ухвала від 16.05.2013

Цивільне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Поглод О. В.

Ухвала від 24.12.2012

Цивільне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Поглод О. В.

Ухвала від 24.12.2012

Цивільне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Поглод О. В.

Ухвала від 05.12.2012

Цивільне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Поглод О. В.

Рішення від 08.08.2013

Цивільне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Поглод О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні