Постанова
від 06.12.2016 по справі 920/670/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ


ПОСТАНОВА

06.12.2016 Справа № 920/670/16

Господарський суд Сумської області у складі: судді Соп'яненко О.Ю.,

при секретарі судового засідання Середі І.Г.,

представники сторін в засідання суду не прибули.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні господарського суду Сумської області матеріали заяви № 920/670/16 , порушеної,

за заявою Роменської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Сумській області,

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Елан-КМ" (42127, Сумська область, Недригайлівський район, с. Вільшана, вул. Леніна 19, код ЄДРПОУ 32107716)

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Господарського суду Сумської області від 11 липня 2016 року було прийнято до розгляду заяву Роменської ОДПІ про порушення справи про банкрутство ТОВ "Елан-КМ" та призначено проведення підготовчого засідання на 21 липня 2016 року.

11 вересня 2016 року на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оприлюднено оголошення № 35286 про порушення справи про банкрутство та встановлено граничний строк для заявлення грошових вимог кредиторів до боржника до 08 жовтня 2016 року.

Ухвалою господарського суду від 15 листопада 2016 року затверджено реєстр вимог кредиторів у даній справі, призначено підсумкове засідання на 06 грудня 2016 року.

30 листопада 2016 року розпорядник майна Пересадько Р.І. направив суду лист Вих. індекс 02-04/1552 від 30 листопада 2016 року, в якому повідомив суд, що було проведено збори кредиторів ТОВ Елан-КМ та визначено склад комітету кредиторів.

Клопотання про визнання боржника банкрутом і призначення ліквідатора надав суду Голова комітету кредиторів ТОВ Елан -КМ - Роменська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області, згідно якого просить суд визнати ТОВ Елан-КМ банкрутом та призначити ліквідатором арбітражного керуючого Пересадька Р.І.

Розпорядник майна Пересадько Р.І. надав суду звіт про діяльність розпорядника майна банкрута вих. індекс 02-04/1556 від 01 грудня 2016 року, заяву про призначення ліквідатором Вих. Індекс 01-16/1557 від 01 грудня 2016 року та клопотання Вих. індекс 02-04/1558 від 05 грудня 2016 року, в якому просить здійснювати розгляд справи без його участі.

Розглянувши матеріали справи, дослідивши подані документи, суд встановив наступне.

Матеріали справи свідчать, що відповідно до протоколу зборів кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю Елан-КМ від 28 листопада 2016 року було обрано комітет кредиторів у складі одного кредитора - Роменської об'єднаної державної інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Сумській області.

Відповідно до ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Відповідно до протоколу засідання комітету кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю Елан-КМ від 28 листопада 2016 року прийнято до відома Звіт про діяльність розпорядника майна боржника у даній справі та прийнято рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про припинення процедури розпорядження майном та відкриття ліквідаційної процедури відносно боржника у справі, а також призначення ліквідатором арбітражного керуючого Пересадька Р.І.

Відповідно до ст. 27 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у підсумковому засіданні суду у процедурі розпорядження майном боржника здійснюється перехід до наступної судової процедури (процедури санації, ліквідації, мирової угоди) або припиняється провадження у справі. До закінчення процедури розпорядження майном боржника збори кредиторів зобов'язані прийняти одне з таких рішень, зокрема, подати до господарського суду клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

У підсумковому засіданні господарський суд за пропозицією розпорядника майна боржника та на підставі рішення зборів кредиторів приймає одне з таких судових рішень:

ухвалу про введення процедури санації та затвердження плану санації у разі схвалення плану санації боржника зборами кредиторів та погодження його забезпеченими кредиторами в порядку, встановленому статтею 30 цього Закону;

ухвалу про введення процедури санації та зобов'язання керуючого санацією підготувати план санації у разі відхилення плану санації боржника зборами кредиторів або неподання його боржником;

постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури;

ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство;

ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду в межах граничного строку, визначеного цим Законом.

З дня визнання господарським судом боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури або введення процедури санації, або затвердження мирової угоди процедура розпорядження майном та повноваження розпорядника майна припиняються.

Матеріали справи свідчать, що Роменська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області надала суду клопотання (Вх.№ 10872) про визнання боржника банкрутом і призначення ліквідатором арбітражного керуючого Пересадька Р.І.

Як зазначалося вище, арбітражний керуючий Пересадько Р.І. (свідоцтво на право здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 1181, видане Міністерством юстиції України 01 липня 2013 року) надав суду заяву зі згодою на призначення його ліквідатором.

З поданих документів вбачається, що рішення комітету кредиторів про визнання ТОВ "Елан-КМ" банкрутом мотивовано тим, що існує заборгованість боржника, проте відсутні активи, тому фактично боржник є неплатоспроможним.

Відповідно до ст. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень керуючого санацією або ліквідатора визначається судом за клопотанням комітету кредиторів, а у разі відсутності такого клопотання - за ініціативою суду, крім випадків, передбачених цим Законом.

Враховуючи той факт, що комітет кредиторів запропонував призначити ліквідатором ТОВ "Елан-КМ" арбітражного керуючого Пересадька Р.І., який надав згоду на призначення, господарський суд дійшов висновку про призначення арбітражного керуючого Пересадька Романа Івановича ліквідатором у справі № 920/670/16.

Частинами 3, 4 статті 38 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено, що з метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, здійснюється офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

Повідомлення про визнання боржника банкрутом і про відкриття ліквідаційної процедури мають містити:

найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом;

найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство;

дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури;

відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію).

Керуючись статтями 26, 27, 38, 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", статтями 81, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Клопотання Голови комітету кредиторів боржника Роменської ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області (Вх.№ 10872) про визнання боржника банкрутом і призначення ліквідатора - задовольнити.

2. Процедуру розпорядження майном та повноваження розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Елан-КМ" - припинити.

3. Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю "Елан-КМ" (42127, Сумська область, Недригайлівський район, с. Вільшана, вул. Леніна 19, код ЄДРПОУ 32107716) - банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури:

господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо;

строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав;

у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури ;

припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута;

відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю;

продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Законом;

скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається;

вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі;

виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом, здійснюється у випадках і порядку, передбачених цим розділом.

припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

4. Призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Пересадька Романа Івановича (свідоцтво № 1181 від 01 липня 2013 року).

Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оголошення про визнання юридичної особи - Товариства з обмеженою відповідальністю "Елан-КМ" (42127, Сумська область, Недригайлівський район, с. Вільшана, вул. Леніна 19, код ЄДРПОУ 32107716) банкрутом .

Зобов'язати ліквідатора виконати ліквідаційну процедуру, надати суду обґрунтований звіт про виконану роботу, всі докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури у відповідності з вимогами статті 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

5. Копію даної постанови направити кредитору, ліквідатору, державному органу з питань банкрутства, державному реєстратору, органу ДВС.

Суддя О.Ю.Соп'яненко

Дата ухвалення рішення06.12.2016
Оприлюднено09.12.2016
Номер документу63222476
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —920/670/16

Ухвала від 04.04.2017

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 04.04.2017

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 04.04.2017

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 22.03.2017

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 02.02.2017

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 02.02.2017

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 12.01.2017

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 06.12.2016

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Постанова від 06.12.2016

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 15.11.2016

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні