Ухвала
від 04.04.2017 по справі 920/670/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

04.04.2017 Справа № 920/670/16

Господарський суд Сумської області, в особі - судді Соп'яненко О.Ю.,

при секретарі Середі І.Г.,

за участю представників сторін:

кредитора - не з'явився,

представник ліквідатора - Гелуненко А.І., за довіреністю б/н від 31 березня 2017 року.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні господарського суду Сумської області матеріали справи № 920/670/16

за заявою Роменської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Сумській області,

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Елан-КМ" (42127, Сумська область, Недригайлівський район, с. Вільшана, вул. Леніна, 19, код ЄДРПОУ 32107716)

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду від 05 вересня 2016 року було порушено провадження у даній справі про банкрутство.

Постановою господарського суду від 06 грудня 2016 року боржника в даній справі визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатором арбітражного керуючого Пересадька Романа Івановича.

Відповідно до вимог ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції з 19.01.2013, далі Закон) 20 березня 2017 року ліквідатор Пересадько Р.І. подав до господарського суду на затвердження звіт ліквідатора ТОВ "Елан-КМ" та ліквідаційний баланс банкрута Вих. індекс 02-04/1676 від 20 березня 2017 року.

Ухвалою господарського суду від 22 березня 2017 року розгляд звіту ліквідатора ТОВ "Елан-КМ" та ліквідаційного балансу банкрута Вих. індекс 02-04/1676 від 20 березня 2017 року було призначено до розгляду в судове засідання на 04 квітня 2017 року.

03 квітня 2017 року ліквідатор ТОВ "Елан-КМ" подав до суду клопотання про долучення документів до матеріалів справи Вих. № 02-04/1705 від 31 березня 2017 року, відповідно до якого просить долучити до матеріалів справи копію листа ГУ ДФС у м. Києві про розгляд звернення № 2040/П/26-15-21-0512 від 21 березня 2017 року.

В судовому засіданні 04 квітня 2017 року представник ліквідатора Гелуненко А.І просить суд затвердити поданий звіт, ліквідувати банкрута як юридичну особу та припинити провадження у справі.

Представник кредитора в судове засідання не з'явився, про причини неявки суд не повідомив.

Заслухавши доводи та пояснення учасників провадження у справі, що з'явились, дослідивши матеріали справи, суд встановив наступне.

Відповідно до ст. 2 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Скарг на дії ліквідатора банкрута у зв'язку з поданим на затвердження суду звітом та ліквідаційним балансом до дня судового засідання не надійшло.

Постановою господарського суду від 06 грудня 2016 року боржника в даній справі визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатором арбітражного керуючого Пересадька Романа Івановича.

Відповідно до ч. 2 ст. 41 Закону ліквідатор з дня свого призначення здійснює такі повноваження:

приймає до свого відання майно боржника, забезпечує його збереження;

виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута;

проводить інвентаризацію та оцінку майна банкрута;

аналізує фінансове становище банкрута;

виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута;

очолює ліквідаційну комісію та формує ліквідаційну масу;

пред'являє до третіх осіб вимоги щодо повернення банкруту сум дебіторської заборгованості;

має право отримувати кредит для виплати вихідної допомоги працівникам, що звільняються внаслідок ліквідації банкрута, який відшкодовується згідно з цим Законом позачергово за рахунок коштів, одержаних від продажу майна банкрута;

з дня визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури повідомляє працівників банкрута про звільнення та здійснює його відповідно до законодавства України про працю. Виплата вихідної допомоги звільненим працівникам банкрута провадиться ліквідатором у першу чергу за рахунок коштів, одержаних від продажу майна банкрута, або отриманого для цієї мети кредиту;

заявляє в установленому порядку заперечення щодо заявлених до боржника вимог поточних кредиторів за зобов'язаннями, які виникли під час провадження у справі про банкрутство і є неоплаченими;

подає до суду заяви про визнання недійсними правочинів (договорів) боржника;

вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб;

передає в установленому порядку на зберігання документи банкрута, які відповідно до нормативно-правових документів підлягають обов'язковому зберіганню, на строк не менше п'яти років з дати визнання особи банкрутом;

продає майно банкрута для задоволення вимог, внесених до реєстру вимог кредиторів, у порядку, передбаченому цим Законом;

повідомляє про своє призначення державний орган з питань банкрутства в десятиденний строк з дня прийняття рішення господарським судом та надає державному реєстратору в електронній формі через портал електронних сервісів юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань відомості, необхідні для ведення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, у порядку, встановленому державним органом з питань банкрутства;

у разі провадження банкрутом діяльності, пов'язаної з державною таємницею, вживає заходів з ліквідації режимно-секретного органу. Для цього за погодженням із Службою безпеки України визначає склад ліквідаційної комісії режимно-секретного органу, яка формується в установленому законодавством порядку;

веде реєстр вимог кредиторів;

подає в установленому порядку та у випадках, передбачених Законом України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення", інформацію центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення;

Судом встановлено, що грошових коштів, рухомого та нерухомого майна, які б могли бути включені до ліквідаційної маси не виявлено, що підтверджується довідками та листами відповідних державних органів наданих на запити ліквідатора.

У зв'язку з відсутністю у банкрута майнових активів вимоги ініціюючого кредитора Роменської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Сумській області залишились непогашеними.

Згідно з ч. 5 ст. 45 Закону вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

У відповідності до абз. 2 ч.1 ст. 46 Закону звіт ліквідатора має бути схвалений комітетом кредиторів, власником майна (органом, уповноваженим управляти майном) боржника (для державних підприємств або підприємств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує 50 відсотків).

Ліквідатор надав звіт на розгляд комітету кредиторів у складі Роменської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Сумській області, який було схвалено, що підтверджується Протоколом засідання комітету кредиторів ТОВ "Елан-КМ" по справі № 920/670/16 від 10 березня 2017 року.

Суд вважає, що ліквідатором виконані усі необхідні дії для виявлення будь-яких майнових активів боржника. Приймаючи до уваги, що звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс схвалений з комітетом кредиторів (протокол засідання зборів комітету кредиторів банкрута від 10 березня 2017 року), суд вважає за необхідне звіт та ліквідаційний баланс затвердити, припинити підприємницьку діяльність боржника.

Згідно з п.6 ч.1 ст.83 Закону господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо, зокрема, затверджений звіт ліквідатора в порядку, передбаченому цим Законом.

Керуючись ст.ст. 46, 83 Закону України Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом (в редакції з 19.01.2013), ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Елан-КМ" (42127, Сумська область,

Недригайлівський район, с. Вільшана, вул. Леніна, 19, код ЄДРПОУ 32107716)

- ліквідувати.

Вимоги кредиторів, не задоволені за недостатністю майна банкрута, визнати погашеними.

Зобов'язати державного реєстратора провести державну реєстрацію припинення юридичної особи - банкрута, внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про припинення юридичної особи - банкрута та направити органам державної статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування повідомлення про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи - банкрута.

Провадження у справі припинити.

Копію даної ухвали надіслати: кредитору, державному реєстратору, ліквідатору, управлінню статистики, державному органу з питань банкрутства, органу ДВС.

Суддя О.Ю.Соп'яненко

СудГосподарський суд Сумської області
Дата ухвалення рішення04.04.2017
Оприлюднено11.04.2017
Номер документу65812654
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —920/670/16

Ухвала від 04.04.2017

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 04.04.2017

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 04.04.2017

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 22.03.2017

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 02.02.2017

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 02.02.2017

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 12.01.2017

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 06.12.2016

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Постанова від 06.12.2016

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 15.11.2016

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні