Постанова
від 08.06.2006 по справі 6/211-06
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

6/211-06

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

21036, м. Вінниця,  Хмельницьке шосе, 7  тел. 66-03-00, 66-11-31     http://vn.arbitr.gov.ua


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ  

08 червня 2006 р.                                                                                                           Справа № 6/211-06

Суддя господарського суду Говор Н.Д.

при секретарі судового засідання Мовчан Г. , розглянувши матеріали справи

за позовом: Тростянецької об'єднаної державної податкової інспекції , смт.Тростянець    

до: Колективного підприємства "Будтехнологія", м.Ладижин,

про припинення юридичної особи

          

Представники :

позивача     :   Дудін Л.В. (довіреність №2384 від 05.06.06)

відповідача :   не з'явився

ВСТАНОВИВ :

Заявлено позов про припинення юридичної особи Колективного підприємства "Будтехнологія", м.Ладижин.

Позов мотивовано тим, що колективне підприємство "Будтехнологія"  не подає до державної податкової інспекції декларацій, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів.

Відповідач відзив на позовну заяву, витребувані судом докази та повноважного представника у судове засідання не направив. Отже, суд вважає за можливе розглянути справу за наявними в ній матеріалами відповідно до положень ч. 2 ст. 128 Кодексу адміністративного судочинства України.

Розглянувши та дослідивши матеріали справи, в судовому засіданні встановлено, що колективне підприємство "Будтехнологія",  зареєстровано розпорядженням Тростянецької районної державної адміністрації 27.11.1996р.  № 281.

колективне підприємство "Будтехнологія" не звітує перед податковим органом з 2004р., про що свідчить довідка № 220 від 07.04.2006р. Тростянецької ОДПІ.

Відповідно до ст. 9 Закону України "Про систему оподаткування" передбачено, що платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані:

-          вести бухгалтерський облік, складати звітність про фінансово-господарську діяльність і забезпечувати її зберігання у терміни, встановлені законами;

-          подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів  декларації,  бухгалтерську  звітність та інші  документи  і  відомості,  пов'язані  з обчисленням, сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Відповідно до п. 8 ст. 19 Господарського кодексу України, усі суб'єкти господарювання зобов'язані здійснювати первинний (оперативний) та бухгалтерський облік результатів своєї роботи, складати статистичну інформацію, а також надавати відповідно до вимог закону фінансову звітність та статистичну інформацію щодо своєї господарської діяльності, інші дані, визначені законом.

Статтею 51 Господарського кодексу України передбачено припинення підприємницької діяльності на підставі рішення суду у випадках, передбачених цим Кодексом та іншими законами.

Частина 2 ст. 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" передбачає однією з підстав для припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідно до ч.1 ст. 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та  фізичних осіб - підприємців" суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Зважаючи, що на день судового розгляду відповідач доказів у спростування позовних вимог не надав, суд дійшов висновку, що позов підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", ст. 9 Закону України "Про систему оподаткування ст.ст.69, 70, 86-98, 109, 159-163, 167, прикінцевими та перехідними положеннями КАС України, -

ПОСТАНОВИВ:

1.Позов задовольнити.

2.Припинити юридичну особу колективне підприємство "Будтехнологія" м. Ладижин, вул. Промислова, 1 , код  ЄДРПОУ 23065574

3.Постанову направити сторонам.

4.Копію даної постанови, у день набрання нею законної сили надіслати державному реєстратору   Тростянецької районної державної адміністрації  Томенко Інні Василівні (м. тростянець, вул. Леніна, 37) для виконання вимог встановлених ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців".

Відповідно до ст. 186 КАС України постанова може бути оскаржена протягом 10 днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до ст. 160 цього Кодексу - з дня складення в повному обсязі шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження.

Відповідно до ст. 254 КАС України постанова набирає законної сили після закінченя строку подання заяви про апеляційне оскарження. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений цим Кодексом, постанова або ухвала суду першої інстанції набирає сили після закінчення цього строку.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                                                    Говор Н.Д.

Згідно з оригіналом

пом. судді Р.Стасюк

Дата ухвалення рішення08.06.2006
Оприлюднено21.08.2007
Номер документу6332
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/211-06

Рішення від 06.11.2006

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гордієнко М.І.

Ухвала від 30.10.2006

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гордієнко М.І.

Ухвала від 16.10.2006

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гордієнко М.І.

Ухвала від 29.09.2006

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гордієнко М.І.

Постанова від 24.07.2006

Господарське

Господарський суд Одеської області

Демешин О.А.

Постанова від 08.06.2006

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Говор Н.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні