Ухвала
від 20.05.2014 по справі 366/1414/14-к
ІВАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 366/1414/14-к

Провадження № 1-кс/366/230/14

У Х В А Л А

« 20» травня 2014 року смт. Іванків

Слідчий суддя Іванківського районного суду Київської області ОСОБА_1 , за участю сторони кримінального провадження старшого слідчого Іванківського РВ (з обслуговування Іванківського та Поліського районів) ГУ МВС України в Київській області ОСОБА_2 , при секретарі ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого Іванківського РВ (з обслуговування Іванківського та Поліського районів) ГУ МВС України в Київській області ОСОБА_2 , погоджене із прокурором Іванківської міжрайонної прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12014110180000231 від 29 березня 2014 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.296 КК України,-

ВСТАНОВИВ :

Слідчий звернувся до суду з клопотанням про надання тимчасового доступу до документів, а саме: інформації про вхідні та вихідні дзвінки абонента А: НОМЕР_1 та НОМЕР_2 .

Своє клопотання слідчий мотивує тим, що 29 березня 2014 року, близько 06 години 50 хвилин, поблизу території ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »», що знаходиться в АДРЕСА_1 та належить ОСОБА_5 , група невідомих осіб чоловічої статі в загальній кількості близько 20 чоловік, одягнені у камуфляжний одяг, в шапках з прорізами для очей, які приїхали на автомобілях, тримаючи в руках вогнепальну зброю та гранати різного виду та маркування, грубо порушуючи громадський порядок, з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжуються особливою зухвалістю, як прояв аморального, цинічного та зверхнього ставлення до прав, свобод та законних інтересів суспільства, що порушують спокій життєдіяльності громадян, авторитету ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »», вчинили хуліганські дії.

За даним фактом 29 березня 2014 року розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України.

Під час проведення розслідування відпрацьовується версія, що до даного кримінального правопорушення може бути причетна особа, яка користується мобільним телефоном з абонентським номером НОМЕР_1 та НОМЕР_2 .

Враховуючи те, що вказаній особі можуть бути відомі обставини зазначеного кримінального правопорушення чи відомості про правопорушників, що можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні, а також неможливість іншими способами довести обставини, які передбачаються довести за допомогою цієї інформації, виникла необхідність у тимчасовому доступі до документів, а саме: отримання інформації, яка міститься у оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », оскільки іншим шляхом неможливо отримати вказану інформацію, а тому слідчий просить клопотання задовольнити.

Слідчий суддя, вислухавши слідчого, який своє клопотання підтримав, ознайомившись з матеріалами кримінального провадження та перевіривши відповідність даного клопотання вимогам ч. 2 ст. 160 КПК України, приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до п. 7 ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить таємниця, що знаходиться у операторів та провайдерів, про зв`язок абонента, надання телекомунікаційних послуг, у т.ч. отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання тощо. В даному випадку слідчий просить надати дозвіл на отримання інформації про вхідні та вихідні дзвінки абонента, НОМЕР_1 та НОМЕР_2 .

На підставі ч. 1 ст. 160 КПК України слідчий має право звернутись із клопотанням про тимчасовий доступ до вищезазначених документів, за погодженням з прокурором, за винятком речей і документів, зазначених у ст. 161 КПК України, доступ до яких заборонено.

Слідчим відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України доведено, що документи, які вказані у клопотанні, перебувають у володінні оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ці документи як самі по собі, так і разом з іншими доказами, зібраними у під час досудового розслідування мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні зокрема, осіб, які причетні до кримінального правопорушення.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчим доведена можливість використання як доказів відомостей, що містяться у зазначених документах та доведена неможливість іншим способом довести обставини, які передбачається довести за допомогою вищевказаних документів (встановити осіб, причетних до скоєння кримінального правопорушення), а тому слідчий суддя вважає необхідним надати йому доступ до вказаних документів і на підставі ч. 7 ст. 163 КПК дати розпорядження особі, у володінні якої знаходяться такі документи, про надання слідчому можливості їх вилучення.

Керуючись ст. 110, 159, 160, 162-166 КПК України, -

УХВАЛИВ:

1. Надати дозвіл старшому слідчому СВ Іванківського РВ (з обслуговування Іванківського та Поліського районів) ГУ МВС України в Київській області, ОСОБА_2 , на тимчасовий доступ до інформації у оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (юридична адреса: АДРЕСА_2 ), а саме:

- Інформації про вхідні та вихідні дзвінки абонента А НОМЕР_1 та НОМЕР_2 , з прив`язкою до базових станцій абонента Б з 00 годин 00 хвилин 25.02.2014 року до моменту виконання ухвали.

2. Зобов`язати ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » виготовити на паперовому або електронному носії документ з вказаною вище інформацією.

3. На підставі ч. 7 ст. 163 КПК України дати розпорядження ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » про надання можливості вилучення вказаних документів.

4. Ухвала оскарженню не підлягає і на підставі ст. 165 КПК України підлягає виконанню особою, яка зазначена в ухвалі як володілець документів.

5. Строк дії ухвали 1 (один) місяць з дня її постановлення.

6. У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудІванківський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення20.05.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу63436187
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —366/1414/14-к

Ухвала від 12.04.2019

Кримінальне

Іванківський районний суд Київської області

Тетервак Н. А.

Ухвала від 20.05.2014

Кримінальне

Іванківський районний суд Київської області

Гончарук О. П.

Ухвала від 20.05.2014

Кримінальне

Іванківський районний суд Київської області

Гончарук О. П.

Ухвала від 16.05.2014

Кримінальне

Іванківський районний суд Київської області

Гончарук О. П.

Ухвала від 16.05.2014

Кримінальне

Іванківський районний суд Київської області

Гончарук О. П.

Ухвала від 16.05.2014

Кримінальне

Іванківський районний суд Київської області

Гончарук О. П.

Ухвала від 16.05.2014

Кримінальне

Іванківський районний суд Київської області

Гончарук О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні