Ухвала
від 13.12.2016 по справі 826/7057/16
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01601, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

13 грудня 2016 року м. Київ № 826/7057/16

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі головуючого судді Кобилянського К.М., за участі секретаря судового засідання Левкович А.С., розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання про призначення судової почеркознавчо-технічної експертизи в адміністративній справі

за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Базіс Трейдінг Альянс» до треті особи без самостійних вимог на предмет спору Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Солом'янському району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у місті Києві ОСОБА_2 ОСОБА_3 про скасування державної реєстрації,

за участі:

представник позивача: Маковська Т.С.;

представник відповідача: не прибув,

представник третьої особи-1: не прибув,

представник третьої особи-2: не прибув

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Базіс Трейдінг Альянс» звернулося до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовною заявою до Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців Солом'янському району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у місті Києві, треті особи - ОСОБА_2, ОСОБА_3, про скасування державної реєстрації.

Ухвалами Окружного адміністративного суду міста Києва від 22.06.2016 відкрито провадження в адміністративній справі № 826/7057/16, закінчено підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду.

Через канцелярію суду 30.11.2016 товариством з обмеженою відповідальністю «Базіс Трейдінг Альянс» подано клопотання про призначення почеркознавчої експертизи, в якому позивач просив суд призначити комплексну почеркознавчо-технічну експертизу, перед якою поставити наступні питання:

Чи виконано підпис на Протоколі Загальних Зборів товариства з обмеженою відповідальністю «Базіс Трейдінг Альянс» № 1 від 29 лютого 2016 року та на договорі купівлі-продажу частки в статутному капіталі товариства з обмеженою відповідальністю «Базіс Трейдінг Альянс» від 29 лютого 2016 року громадянином Республіки Білорусь ОСОБА_6 власноруч або іншою особою?

Чи нанесено відтиск печатки в Протоколі Загальних Зборів товариства з обмеженою відповідальністю «Базіс Трейдінг Альянс» № 1 від 29 лютого 2016 року та на договорі купівлі-продажу частки в статутному капіталі товариства з обмеженою відповідальністю «Базіс Трейдінг Альянс» від 29 лютого 2016 року печаткою, експериментальні та вільні зразки відтисків якої надані для порівняльного дослідження?

Чи нанесено відтиск печатки в оригіналі документа, що буде наданий ТОВ «Базіс Трейдінг Альянс» до матеріалів справи (Наказ № 1 від 26.11.2014 (згідно якого ОСОБА_3 приступив до виконання обов'язків директора ТОВ «Базіс Трейдінг Альянс») та на Протоколі Загальних Зборів товариства з обмеженою відповідальністю «Базіс Трейдінг Альянс» № 1 від 29 лютого 2016 року та на договорі купівлі-продажу частки в статутному капіталі товариства з обмеженою відповідальністю «Базіс Трейдінг Альянс» від 29 лютого 2016 року однією і тією самою печаткою?

В судовому засіданні позивач підтримав заявлене клопотання, та зазначив наступне.

З матеріалів справи видно, що позивачем оскаржується реєстрація змін до установчих документів товариства з обмеженою відповідальністю «Базіс Трейдінг Альянс» (код ЄДРПОУ 39518035), яка проведена державним реєстратором Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Солом'янського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у місті Києві від 09.03.2016 №10721050001031286; зміна складу або інформації про засновників.

Згідно тверджень представника позивача, з моменту первинної реєстрації, а саме з 26.11.2014, жодних дій чи заходів щодо зміни учасників, установчих документів, звільнення та призначення нового директора на товариства з обмеженою відповідальністю «Базіс Трейдінг Альянс» не відбувалося. Єдиним учасником є громадянин Республіки Білорусь - ОСОБА_6, паспорт серії НОМЕР_2, виданий Молодечненським РУВС Мінської області 28.03.2008, що зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1, довідка про реєстрацію в державному реєстрі фізичних осіб платників податків: НОМЕР_1.

В судовому засіданні засновник товариства з обмеженою відповідальністю «Базіс Трейдінг Альянс» ОСОБА_6 зазначив, що не підписував та не завіряв печаткою, яка належить товариству з обмеженою відповідальністю «Базіс Трейдінг Альянс» Протоколу Загальних Зборів товариства з обмеженою відповідальністю «Базіс Трейдінг Альянс» № 1 від 29.02.2016 та договору купівлі-продажу частки в статутному капіталі товариства з обмеженою відповідальністю «Базіс Трейдінг Альянс» від 29.02.2016.

Отже, позивач заперечує проти оригінальності підпису засновника товариства з обмеженою відповідальністю «Базіс Трейдінг Альянс» ОСОБА_6, і проти оригінальності відтиску печатки зазначеного підприємства на протоколі Загальних Зборів товариства з обмеженою відповідальністю «Базіс Трейдінг Альянс» №1 від 29.02.2016 та на договорі купівлі-продажу частки в статутному капіталі ТОВ «Базіс Трейдінг Альянс» від 29.02.2016.

Представники відповідача та третіх осіб у судове не з'явились, були належним чином повідомленими про розгляд справи, жодних заперечень або питань для експерта не подавали.

Вирішуючи питання про призначення судової економічної експертизи, суд зазначає наступне.

Відповідно до частин першої та другої статті 81 Кодексу адміністративного судочинства України для з'ясування обставин, що мають значення для справи і потребують спеціальних знань у галузі науки, мистецтва, техніки, ремесла тощо, суд може призначити експертизу. Особи, які беруть участь у справі, мають право подати суду питання, на які потрібна відповідь експерта. Кількість і зміст питань, за якими має бути проведена експертиза, визначаються судом. Суд повинен вмотивувати відхилення питань осіб, які беруть участь у справі.

Враховуючи те, що засновник товариства з обмеженою відповідальністю «Базіс Трейдінг Альянс» ОСОБА_6 стверджує, що підпис та відтиск печатки зазначеного підприємства на протоколі Загальних Зборів товариства з обмеженою відповідальністю «Базіс Трейдінг Альянс» №1 від 29.02.2016 та на договорі купівлі-продажу частки в статутному капіталі ТОВ «Базіс Трейдінг Альянс» від 29.02.2016, ним не ставився, то суд вважає за доцільне призначити комплексну судову почеркознавчо- технічну експертизу документів .

Дослідивши матеріали справи та проаналізувавши запропоновані позивачем питання експерту, суд приходить до висновку про необхідність викладення питань в наступній редакції.

В рамках почеркознавчої експертизи на вирішення експерта поставити наступні питання:

1) чи виконано підпис на Протоколі Загальних Зборів товариства з обмеженою відповідальністю «Базіс Трейдінг Альянс» № 1 від 29.02.2016 та на договорі купівлі-продажу частки в статутному капіталі товариства з обмеженою відповідальністю «Базіс Трейдінг Альянс» від 29.02.2016 громадянином Республіки Білорусь ОСОБА_6 власноруч або іншою особою?

В рамках технічної експертизи на вирішення експерта поставити наступні питання:

1) чи нанесено відтиск печатки в Протоколі Загальних Зборів товариства з обмеженою відповідальністю «Базіс Трейдінг Альянс» № 1 від 29.02.2016 та на договорі купівлі-продажу частки в статутному капіталі товариства з обмеженою відповідальністю «Базіс Трейдінг Альянс» від 29.02.2016 печаткою товариства з обмеженою відповідальністю «Базіс Трейдінг Альянс»?

2) чи нанесено відтиск печатки в наданому документі печаткою, експериментальні та вільні зразки відтисків якої надані для порівняльного дослідження?

3) чи нанесено відтиск печатки в наданих документах однією і тією самою печаткою?

4) чи нанесений відтиск печатки у той час, яким датований документ?

5) чи нанесено відтиск печатки в оригіналі наказу №1 від 26.11.2014, згідно якого ОСОБА_3 приступив до виконання обов'язків директора товариства з обмеженою відповідальністю«Базіс Трейдінг Альянс» та на Протоколі Загальних Зборів товариства з обмеженою відповідальністю «Базіс Трейдінг Альянс» № 1 від 29.02.2016 та на договорі купівлі-продажу частки в статутному капіталі товариства з обмеженою відповідальністю «Базіс Трейдінг Альянс» від 29 лютого 2016 року однією і тією самою печаткою?

Згідно з пункту 3 частини другої статті 156 Кодексу адміністративного судочинства України суд має право зупинити провадження у справі в разі призначення судом експертизи - до одержання її результатів.

Керуючись статтями 81, 156, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва, -

У Х В А Л И В:

1. Призначити у справі № 826/7057/16 комплексну судову почеркознавчо-технічну експертизу.

2. Доручити проведення судової експертизи Київському науково-дослідному інституту судових експертиз (03680, м. Київ, вул. Смоленська, 6).

3. Поставити в рамках почеркознавчої експертизи на вирішення експерта наступні питання:

1) чи виконано підпис на Протоколі Загальних Зборів товариства з обмеженою відповідальністю «Базіс Трейдінг Альянс» № 1 від 29.02.2016 та на договорі купівлі-продажу частки в статутному капіталі товариства з обмеженою відповідальністю «Базіс Трейдінг Альянс» від 29.02.2016 громадянином Республіки Білорусь ОСОБА_6 власноруч або іншою особою?

4. Поставити рамках технічної експертизи на вирішення експерта наступні питання:

1) чи нанесено відтиск печатки в Протоколі Загальних Зборів товариства з обмеженою відповідальністю «Базіс Трейдінг Альянс» № 1 від 29.02.2016 та на договорі купівлі-продажу частки в статутному капіталі товариства з обмеженою відповідальністю «Базіс Трейдінг Альянс» від 29.02.2016 печаткою товариства з обмеженою відповідальністю «Базіс Трейдінг Альянс»?

2) чи нанесено відтиск печатки в наданому документі печаткою, експериментальні та вільні зразки відтисків якої надані для порівняльного дослідження?

3) чи нанесено відтиск печатки в наданих документах однією і тією самою печаткою?

4) чи нанесений відтиск печатки у той час, яким датований документ?

5) чи нанесено відтиск печатки в оригіналі наказу №1 від 26.11.2014, згідно якого ОСОБА_3 приступив до виконання обов'язків директора товариства з обмеженою відповідальністю«Базіс Трейдінг Альянс» та на Протоколі Загальних Зборів товариства з обмеженою відповідальністю «Базіс Трейдінг Альянс» № 1 від 29.02.2016 та на договорі купівлі-продажу частки в статутному капіталі товариства з обмеженою відповідальністю «Базіс Трейдінг Альянс» від 29 лютого 2016 року однією і тією самою печаткою?

5. Витребувати для проведення даної експертизи у Відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації оригінал реєстраційної справи № 1_072_031286_03 товариства з обмеженою відповідальністю «Базіс Трейдінг Альянс».

6. Відповідно до статті 4 Закону України «Про судову експертизу» попередити експерта про кримінальну відповідальність за статтями 384 та 385 Кримінального кодексу України, надіслати йому копію ухвали.

7. Зупинити провадження у справі №826/7057/16 до закінчення проведення судової експертизи та отримання її висновків.

8. Ухвалу та матеріали справи №826/7057/16 надіслати Київському науково-дослідному інституту судових експертиз.

9. Зобов'язати позивача провести попередню оплату витрат по проведенню експертизи відповідно до рахунку, виставленого КНДІСЕ, докази чого надати у судове засідання, що буде призначене після проведення експертизи.

10. Зобов'язати сторін надати експерту всі необхідні документи для вирішення поставлених перед ним питань.

11. Зобов'язати Київський науково-дослідний інститут судових експертиз надати суду та сторонам після закінчення судової експертизи експертний висновок.

12. Ухвалу направити сторонам.

Ухвала відповідно до ч. 1 ст. 254 КАС України набирає законної сили після закінчення строку на апеляційне оскарження, встановленого цим Кодексом. Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку за правилами, встановленими ст. 186 КАС України.

Суддя К.М. Кобилянський

Дата ухвалення рішення13.12.2016
Оприлюднено21.12.2016
Номер документу63467974
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/7057/16

Рішення від 16.10.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко В.А.

Ухвала від 21.05.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко В.А.

Ухвала від 26.06.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко В.А.

Ухвала від 13.12.2016

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кобилянський К.М.

Ухвала від 18.10.2016

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кобилянський К.М.

Ухвала від 18.10.2016

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кобилянський К.М.

Ухвала від 03.10.2016

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кобилянський К.М.

Ухвала від 30.08.2016

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кобилянський К.М.

Ухвала від 22.06.2016

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кобилянський К.М.

Ухвала від 22.06.2016

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кобилянський К.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні