Ухвала
від 19.12.2016 по справі 815/2392/16
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 815/2392/16

УХВАЛА

19 грудня 2016 року Одеський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Стеценко О.О.

розглянувши в порядку письмового провадження в приміщенні Одеського окружного адміністративного суду заяву ОСОБА_1 про визнання протиправною бездіяльність державного виконавця щодо виконання постанови Одеського окружного адміністративного суду від 22.06.2016 року по адміністративній справі № 815/2392/16 та зобов'язання вчинити дії, -

В С Т А Н О В И В:

14.12.2016 року до Одеського окружного адміністративного звернувся ОСОБА_1 із скаргою на бездіяльність державного виконавця щодо виконання судового рішення у справі, в якій просив суд:

- визнати протиправною бездіяльність державного виконавця Приморського відділу державної виконавчої служби м. Одеса ГТУЮ в Одеській області ОСОБА_2, що полягає у невжитті заходів примусового виконання постанови Одеського окружного адміністративного суду від 22.06.2016 року по справі № 815/2392/16 в частині зобов'язання Комунальної установи "Пологовий будинок №1" надати ОСОБА_1 на його інформаційний запит від 11.02.2016 року публічну інформацію, а саме: повний перелік працівників, що повністю або частково отримують заробітну плату за рахунок бюджетних коштів із зазначенням їх прізвища, ім'я та по-батькові повністю, займаної посади, включаючи назву структурного підрозділу, станом на 11.02.2016 року;

- зобов'язати державного виконавця Приморського відділу державної виконавчої служби м. Одеса ГТУЮ в Одеській області ОСОБА_2 здійснити примусове виконання постанови Одеського окружного адміністративного суду від 22.06.2016 року по справі № 815/2392/16 в частині зобов'язання Комунальної установи "Пологовий будинок N91" надати ОСОБА_1 на його інформаційний запит від 11.02.2016 року публічну інформацію, а саме: повний перелік працівників, що повністю або частково отримують заробітну плату за рахунок бюджетних коштів із зазначенням їх прізвища, ім'я та по-батькові повністю, займаної посади, включаючи назву структурного підрозділу, станом на 11.02.2016 року.

В обґрунтування зазначеної скарги позивачем зазначено, що постановою Одеського окружного адміністративного суду від 22.06.2016 року по справі № 815/2392/16 було задоволено адміністративний позов ОСОБА_1 до Комунальної установи "Пологовий будинок №1" про визнання дії по відмові у наданні публічної інформації неправомірними та зобов'язання надати публічну інформацію. Зазначеним рішенням суду було, серед іншого, зобов'язано Комунальну установу "Пологовий будинок №1" надати ОСОБА_1 на його інформаційний запит від 11.02.2016 року публічну інформацію, а саме: повний перелік працівників, що повністю або частково отримують заробітну плату за рахунок бюджетних коштів із зазначенням їх прізвища, ім'я та по-батькові повністю, займаної посади, включаючи назву структурного підрозділу, станом на 11.02.2016 року. 14.10.2016 року постановою державного виконавця Приморського відділу державної виконавчої служби м. Одеса ГТУЮ в Одеській області ОСОБА_2 відкрито виконавче провадження з примусовому виконанню постанови Одеського окружного адміністративного суду від 22.06.2016 року по адміністративній справі № 815/2392/16, проте через бездіяльність державного виконавця рішення суду в примусовому порядку не виконано, у зв'язку з чим позивач звернувся до суду із скаргою на бездіяльність державного виконавця.

Вивчивши скаргу ОСОБА_1 про визнання протиправною бездіяльність державного виконавця щодо невиконання постанови Одеського окружного адміністративного суду від 22.06.2016 року по адміністративній справі № 815/2392/16 та зобов'язання вчинити дії, суддя дійшов висновку, що подана скарга фактично є заявою про визнання протиправними рішень, дій чи бездіяльності, вчинених суб'єктом владних повноважень - відповідачем, підстави та порядок подання якої передбачений ч. 9 ст. 267 Кодексу адміністративного судочинства України.

Розглянувши заяву позивача, суддя дійшов висновку про наявність підстав для її повернення з огляду на наступне.

Відповідно до ч. 9 ст. 267 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено (далі - КАС України), що особа-позивач, на користь якої ухвалено постанову суду, має право подати до суду першої інстанції заяву про визнання протиправними рішень, дій чи бездіяльності, вчинених суб'єктом владних повноважень - відповідачем на виконання такої постанови суду або порушення прав позивача, підтверджених такою постановою суду.

У такій заяві зазначаються: 1) найменування адміністративного суду, до якого подається заява; 2) ім'я (найменування) позивача, поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо вони відомі; 3) ім'я (найменування) відповідача, посада і місце служби посадової чи службової особи, поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо вони відомі; 4) ім'я (найменування) третіх осіб, які брали участь у розгляді справи, поштова адреса, номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо вони відомі; 5) номер адміністративної справи; 6) відомості про набрання постановою законної сили та про наявність відкритого касаційного провадження; 7) інформація про день отримання виконавчого листа та пред'явлення його до виконання; 8) інформація про хід виконавчого провадження; 9) документ про сплату судового збору, крім випадків, коли його не належить сплачувати за подання відповідної заяви;10) перелік документів та інших матеріалів, що додаються.

На підтвердження обставин, якими обґрунтовуються вимоги, позивач зазначає докази, про які йому відомо і які можуть бути використані судом.

До заяви додаються докази її надсилання рекомендованим поштовим відправленням з повідомленням про вручення відповідачам і третім особам не раніше семи робочих днів до дня подання заяви до суду.

Заява підписується позивачем або його представником із зазначенням дня її підписання. У разі якщо заява подається представником, у ній зазначаються ім'я представника, його поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо вони відомі. Одночасно із заявою подається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника.

Таку заяву може бути подано протягом десяти днів з дня, коли позивач дізнався або повинен був дізнатися про порушення своїх прав, свобод чи інтересів, але не пізніше дня завершення строку пред'явлення до виконання виконавчого листа, виданого за відповідною постановою суду.

У разі відповідності заяви вказаним вище вимогам вона підлягає розгляду та вирішенню в порядку письмового провадження або в судовому засіданні на розсуд суду протягом десяти днів з дня її отримання.

У разі невідповідності заяви вказаним вище вимогам вона ухвалою суду, прийнятою в порядку письмового провадження, повертається заявнику. Така ухвала суду може бути оскаржена.

Між тим, позивачем в порушення вищевказаних приписів КАС України не надано доказів надсилання поданої заяви рекомендованим поштовим відправленням з повідомленням про вручення відповідачу не раніше семи робочих днів до дня подання заяви до суду, не зазначено й дату, коли позивачу стало відомо про порушення своїх прав, свобод чи інтересів, не надано доказів сплати судового збору, не зазначено випадки, коли його не належить сплачувати за подання відповідної заяви.

З огляду на вищевикладене, суддя дійшов висновку про невідповідність заяви ОСОБА_1 про визнання протиправною бездіяльність державного виконавця щодо невиконання постанови Одеського окружного адміністративного суду від 22.06.2016 року по адміністративній справі № 815/2392/16 та зобов'язання вчинити дії вимогам ч. 9 ст. 267 КАС України, наслідком чого є повернення зазначеної заяви заявнику.

На підставі викладеного, керуючись ст. 160, 162, 267 КАС України, -

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 про визнання протиправною бездіяльність державного виконавця щодо виконання постанови Одеського окружного адміністративного суду від 22.06.2016 року по адміністративній справі № 815/2392/16 та зобов'язання вчинити дії - повернути позивачеві.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через Одеський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги в 5-денний строк з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Стеценко О.О.

Дата ухвалення рішення19.12.2016
Оприлюднено22.12.2016
Номер документу63512635
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльність державного виконавця щодо виконання постанови Одеського окружного адміністративного суду від 22.06.2016 року по адміністративній справі № 815/2392/16 та зобов'язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —815/2392/16

Ухвала від 19.12.2016

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Стеценко О. О.

Постанова від 22.06.2016

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Стеценко О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні