Ухвала
від 08.12.2016 по справі 175/840/16-к
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 175/840/16-к

Провадження № 1-кс/175/1134/16

У Х В А Л А

І м е н е м У к р а ї н и

08 грудня 2016 року Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого слідчого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши погоджене з прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури №3 ОСОБА_3 клопотання слідчого СВ Дніпровського РВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_4 про дозвіл на проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В:

08 грудня 2016 року до Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області надійшло погоджене з прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури №3 ОСОБА_3 клопотання слідчого СВ Дніпровського РВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_4 про дозвіл на проведення обшуку.

Відповідно ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

У клопотанні зазначається, що у провадженні СВ Дніпровського РВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області перебувають матеріали досудового розслідування, відомості про які внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 13 червня 2015 року за №12015040440001249 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України, про те що 12.06.2015 року до ЧЧ Дніпропетровського РВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області звернувся ОСОБА_5 про те що 09.06.2015 року невстановлена особа за допомогою мережі «Приват24» шляхом обману заволоділа грошовими коштами ПП «Дар-Агро» заподіявши останньому матеріальну шкоду.

В ході досудового розслідування було встановлено що 07.06.2015 року для потреб підприємства ПП «ДАР-АГРО» виникла необхідність в покупці рельс КР70ИКР80 в кількості 23600т. та КР70ИКР80 в кількості 5580т., для їх придбання директор ПП «ДАР-АГРО» ОСОБА_5 використав мережу «Інтернет» та на сайті «Пром Юа», знайшов повідомлення що TOB «Євробізнислайф» (ЄДРПОУ 39676963) займається реалізацією металевих виробів, а саме: труб, рельс та інших виробів.

По зазначеному на сайті телефону НОМЕР_1 (контактна особа TOB «Євробізнислайф» ОСОБА_6 ) було здійснено дзвінок та оговорено всі питання щодо наявності та доставки товару, а саме про те що зазначений товар коштує 535914 гри., для поставки його необхідно заплатити задаток у сумі 391 225 грн., а різницю після отримання товару. Після згоди на умови поставки товару представником TOB «Євробізнеслайф» було надіслано з електронної поштової скриньки ІНФОРМАЦІЯ_1 на електронну поштову скриньку ІНФОРМАЦІЯ_2 що належить ПП «ДАР-АГРО», відсканований файл рахунок фактури № СФ-0002255 від 09.06.2015 року, засвідчений печаткою TOB «Євробізнислайф». Відразу після отримання зазначеного рахунку фактури підприємством ПП «ДАР-АГРО» було перераховано на рахунок TOB «Євробізнислайф» вищевказані грошові кошти, які в подальшому були зняті (додатково встановлено що TOB «Євробізнислайф» за юридичною та фактичною адресою не знаходиться, крім того від 07.12.2015 року є вирок Печорського суду в м. Києві cправа № 757/40712/15-к судді ОСОБА_7 відносно особи яка на початку квітня 2015 року, вступивши в змову з невстановленими слідством особами, спрямовану на створення (придбання) суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб), усвідомлюючи справжню мету реєстрації та перереєстрації вказаних підприємств, без мети ведення фінансово-господарської діяльності та виконання адміністративно розпорядчих функцій у якості службової особи, вчинила дії, результатом яких стало створення (придбання) суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб), які в подальшому невстановленими слідством особами використовувалися для прикриття незаконної діяльності.)

На підставі ухвали слідчого судді Дніпропетровського районного суду, було отримано інформацію, у юридичної особи: TOB «УкрНет» (ЄДРПОУ 28589169), стосовно користувача електронної поштової скриньки « ІНФОРМАЦІЯ_1 », та встановлено що невідомі особи, здійснювали вихід в всесвітню мережу «Інтернет» з ІР-адреса, що закріплені за провайдером телекомунікаційної послуги «Воля», які в подальшому надали інформацію, що виходи здійснювались з адреси: м. Київ, вул. О. Довбуша, 22, договір на надання телекомунікаційної послуги укладено з TOB «Вектор-Сталь» (код ЄДРПОУ 38577189 ), керівником зазначеного підприємства вказано ОСОБА_8 , контактний телефон НОМЕР_2 .

На даний час встановлено, що за вказаною адресою TOB «Вектор-Сталь» (ЄДРПОУ 38577189) не знаходиться, ОСОБА_8 є керівником TOB «ТВП Вектор-Сталь» (ЄДРПОУ 39806507), контактний телефон НОМЕР_2 той самий що й на TOB «Вектор-Сталь», на даний час знаходяться за адресою: м. Харків, вул. Юр`ївська 17.

Крім того в ході досудового розслідування в якості потерпілого було допитано директора ПП « Дар-Агро» ОСОБА_5 який вказав, що ним було встановлено що TOB «Євробізнеслайф» комерційну діяльність не веде та їх підприємство знаходить на стадії продажу. Крім того ним було встановлено, що власники TOB «Євробізнеслайф» зареєстрували нове підприємство під назвою «Торгово-виробниче підприємство «Вектор-сталь» ЄДРПОУ 39806507 з юридичною адресою м. Київ вул. Довбуша, 22. Після чого він здійснив виїзд за адресою реєстрації «Торгово-виробниче підприємство «Вектор-сталь» однак йому повідомили, що дане підприємство переїхало в м. Харків за адресою вул. Юр`ївська, 17.

Дізнавшись адресу фактичного знаходження «Торгово-виробничого підприємства «Вектор-сталь» він разом зі своїм знайомим ОСОБА_9 під видуманим приводом - укладання договору поставки металу, а саме труби, здійснив поїздку до м. Харкова, а саме до «Торгово-виробниче підприємство «Вектор-сталь» де дізнався, що дане підприємство дійсно знаходиться за адресою м. Харків вул. Юр`ївська, 17 на другому поверсі двоповерхової будівлі. При цьому бесіду з ним спочатку вів менеджер даного підприємства на ім`я ОСОБА_10 , якому він повідомив, що хоче укласти договір на закупівлю труби також він попросив, щоб вони надали копії уставних документів на їх підприємство, що ними було і зроблено. Ознайомившись з наданими документами він побачив що директором є ОСОБА_8 . Після чого він попросив їх підготувати пакет документів необхідних для укладання договору на поставку товару, що ними було і зроблено.

Також в ході бесіди ОСОБА_8 надав свій номер мобільного телефону НОМЕР_3 який він провіривши через мережу Інтернет та дізнався, що даний мобільний телефон значить як мобільний телефон для зв`язку з TOB «ЄВРОБІЗНЕСЛАЙФ». Крім того хоче вказати, що один з міських номерів телефонів «Торгово-виробничого підприємства «Вектор-сталь» значиться при реєстрації, як контактний номер телефону у TOB «ЄВРОБІЗНЕСЛАЙФ».

Таким чином вказує на те, що посадова особа TOB «ЄВРОБІЗНЕСЛАЙФ» та посадова особа «Торгово-виробничого підприємства «Вектор-сталь» є однією і тією же особою.

В ході досудового розслідування було направлено запит до КП «Харківське міжміське Бюро технічної інвентаризації» на отримання інформації щодо власника нерухомого майна розташованого за адресою м. Харкові вул. Юр`ївська, 17 однак відповідь надано не було посилаючись на те що необхідно звертатись до Єдиного реєстру.

Згідно відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно відомості щодо власника нерухомого майна на будівлю 17 по вул. Юр`ївській в м. Харкові в реєстрі відсутні.

Дослідивши надані матеріали, приходжу до наступного.

Відповідно до ч.1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Обшук проводиться за клопотанням слідчого або прокурора, яке повинно відповідати вимогам ч.3 ст. 234 КПК України.

У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; підстави для обшуку; житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; речі, документи або осіб, яких планується відшукати (ч.3 ст. 234 КПК України).

До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання (абз. 2 ч.3 ст.234 КПК).

Суд дослідивши матеріали клопотання дійшов до висновку про його обґрунтованість та достатньо підстав для його задоволення в частині відшукання і вилучення речей та документів, які можуть свідчити про вчинення злочину, а саме: документів (за винятком документів вилучення яких буде перешкоджати здійсненню господарської діяльності) та чорнових записів, щодо діяльності, інформації щодо банківських карток на які здійснювались перекази коштів, а також предметів та речей, що заборонені в обігу законодавством України, які мають суттєве значення для встановлення об`єктивної істини по кримінальному провадженню.

На підставі викладеного, керуючись ст.30 Конституції України, ст.ст.234, 235 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Погоджене з прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури №3 ОСОБА_3 клопотання слідчого СВ Дніпровського РВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_4 про дозвіл на проведення обшуку задовольнити частково.

Надати дозвіл на проведення обшуку слідчому СВ Дніпровського РВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_11 за місцем фактичного знаходження «Торгово-виробничого підприємства «Вектор-сталь» ЄДРПОУ 39806507 за адресою м. Харків вул. Юр`ївська, 17 з метою відшукання і вилучення речей та документів, які можуть свідчити про вчинення злочину, а саме: документів (за винятком документів вилучення яких буде перешкоджати здійсненню господарської діяльності) та чорнових записів, щодо діяльності, інформації щодо банківських карток на які здійснювались перекази коштів, а також предметів та речей, що заборонені в обігу законодавством України, які мають суттєве значення для встановлення об`єктивної істини по кримінальному провадженню.

В іншій частині клопотання про дозвіл на проведення обшуку відмовити.

Обшук провести до 07 січня 2017 року.

Відповідно до ч.3 ст. 309 КПК України ухвала суду про дозвіл на обшук житла оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.12.2016
Оприлюднено16.03.2023
Номер документу63537868
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —175/840/16-к

Ухвала від 08.12.2016

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Борисов С. А.

Ухвала від 10.03.2016

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Борисов С. А.

Ухвала від 03.03.2016

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Борисов С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні