Ухвала
від 28.11.2016 по справі 200/20336/16-а
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 200/20336/16-а

Провадження №2а/200/836/16

УХВАЛА

28 листопада 2016 року суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська Женеску Е.В., розглянувши матеріали адміністративної заяви ГО «Самозахист підприємців» до Комунального підприємства «Управління з організації контролю благоустрою та розміщенню реклами» Дніпропетровської міської ради, Дніпропетровської міської ради про визнання діяльності протиправною, -

ВСТАНОВИВ:

25 листопада 2016 року позивач ГО «Самозахист підприємців» звернувся до Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська з адміністративним позовом до Комунального підприємства «Управління з організації контролю благоустрою та розміщенню реклами» Дніпропетровської міської ради, Дніпропетровської міської ради про визнання діяльності протиправною.

Згідно зі ст. 106 КАС України у позовній заяві зазначаються: 1) найменування адміністративного суду, до якого подається позовна заява; 2) ім'я (найменування) позивача, поштова адреса, а також номер засобів зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі є; 3) ім'я (найменування) відповідача, посада і місце служби посадової чи службової особи, поштова адреса, а також номер засобів зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі відомі; 4) зміст позовних вимог і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги ; 5) у разі необхідності - клопотання про звільнення від сплати судового збору, про звільнення від оплати правової допомоги і забезпечення надання правової допомоги, якщо відповідний орган відмовив особі у забезпеченні правової допомоги; про призначення судової експертизи; про витребування доказів; про виклик свідків тощо; 6) перелік документів та інших матеріалів, що додаються.

На думку суду, зазначений адміністративний позов підлягає залишенню без руху, оскільки його подано з порушенням вимог ст.106 КАС України, з наступних підстав.

Відповідно до статті 8 Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік", розмір мінімальної заробітної плати становить з 01.01.2015 року 1378 грн.

Відповідно до ч. 3 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» № 3674-VІ від 08.07.2011р, за подання адміністративного позову немайнового характеру, який поданий фізичною особою - , сплачується судовий збір у розмірі 0,4 розміру мінімальної заробітної плати.

Згідно з ч.3 ст. 6 ЗУ «Про судовий збір» у разі коли в позовній заяві об'єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

А тому, позивачу необхідно сплатити судовий збір відповідно до ч. 3 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» з урахуванням розміру мінімальної заробітної плати на 1 січня 2016 року, та надати судові докази на підтвердження сплати судового збору в оригіналі .

Крім того, позивач просить суд всі договори , укладені КП «Управління з організації контролю благоустрою та розміщенню реклами» Дніпропетровської міської ради з суб'єктами господарської діяльності 2014-2016 років вважати такими, що втратили чинність, однак позивач не зазначає яких саме договорів стосується його вимога, тому суд позбавлений можливості відновити порушені права, свободи чи інтереси позивача. А тому позивачу необхідно конкретизувати свої вимоги для відновлення своїх порушених прав свобод чи інтересів.

На вимогу ч.5 ст. 106 КАС України якщо позовна заява подається представником, то у ній зазначаються ім'я представника, його поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі є. Одночасно з позовною заявою подається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника.

Як вбачається з матеріалів справи адміністративний позов підписаний головою ГО «Самозахист підприємців» ОСОБА_1, однак жодних доказів на підтвердження того, що він очолює дану організацію подано не було.

Крім того на вимогу п.2 ч.1 ст. 106 КАС України у адміністративному позові обов'язково має вказуватись повне ім'я (найменування) його місце проживання або місцезнаходження, поштовий індекс, номер засобів зв'язку, якщо такий відомий. Зазначення лише ініціалів, замість імен, не відповідає вимогам закону. Найменування юридичної особи включає в себе організаційно-правову форму та назву.

А тому, виходячи з наступного суд приходить до висновку про залишення адміністративного позову без руху.

Відповідно до ст. 108 ч. 1 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст. 106 КАС України, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, про що повідомляє позивача й надає йому строк для усунення недоліків.

Керуючись ст.108 КАС України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Адміністративну позовну заяву ГО «Самозахист підприємців» до Комунального підприємства «Управління з організації контролю благоустрою та розміщенню реклами» Дніпропетровської міської ради, Дніпропетровської міської ради про визнання діяльності протиправною,- залишити без руху.

Запропонувати позивачу виправити недоліки адміністративної позивної заяви в термін до 20.12.2016 року та роз'яснити, що в іншому випадку позовну заяву буде повернуто позивачу.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя: Е.В.Женеску

Дата ухвалення рішення28.11.2016
Оприлюднено27.12.2016
Номер документу63653108
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —200/20336/16-а

Ухвала від 25.01.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Єфанова Ольга Володимирівна

Ухвала від 26.09.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Єфанова Ольга Володимирівна

Ухвала від 01.03.2023

Адміністративне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Кондрашов І. А.

Рішення від 25.04.2018

Адміністративне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Єлісєєва Т. Ю.

Ухвала від 15.03.2017

Адміністративне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Єлісєєва Т. Ю.

Ухвала від 02.02.2017

Адміністративне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Єлісєєва Т. Ю.

Ухвала від 23.12.2016

Адміністративне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Женеску Е. В.

Ухвала від 28.11.2016

Адміністративне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Женеску Е. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні