Ухвала
від 14.12.2016 по справі 914/3005/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про порушення провадження у справі про банкрутство

14.12.2016 р. Справа № 914/3005/16

Господарський суд Львівської області розглянув у відкритому судовому засіданні матеріали справи:

за заявою:Товариства з обмеженою відповідальністю «Лот-Інвест» про банкрутство:Товариства з обмеженою відповідальністю «Ойл Галтрейд» (вул.Героїв УПА, 72, м. Львів, 79018; ідентифікаційний код 38927182)

Суддя: Цікало А. І.

При секретарі: Струк Н. Р.

Представники:

Заявника:ОСОБА_1 - представник (довіреність від 12.12.2016 р.) Боржника:не з'явився

ВСТАНОВИВ:

25.11.2016 р. до господарського суду Львівської області за вх. № 3118 від Товариства з обмеженою відповідальністю «Лот-Інвест» поступила заява про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Ойл Галтрейд» (вул. Героїв УПА, 72, м. Львів, 79018; ідентифікаційний код 38927182).

29.11.2016 р. суддею вчинено електронний запит на автоматичне визначення кандидатури арбітражного керуючого.

01.12.2016 р. до суду в електронному вигляді надійшла довідка щодо автоматизованого відбору арбітражного керуючого, згідно якої автоматизованою системою визначено кандидатуру арбітражного керуючого ОСОБА_2.

Ухвалою суду від 01.12.2016 р. заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Лот-Інвест» про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Ойл Галтрейд» прийнято до розгляду, зобов'язано арбітражного керуючого ОСОБА_2 надати заяву на участь у справі про банкрутство та підготовче засідання суду призначено на 14.12.2016 р.

Заявник явку повноважного представника в судове засідання забезпечив. Представник заявника вимоги про банкрутство підтримав.

14.12.2016 р. до суду за вх. № 50216/16 від заявника поступили витребувані судом документи.

Боржник відзив на заяву про порушення справи про банкрутство представив, явку повноважного представника в судове засідання не забезпечив, хоча і був належно повідомлений про місце, дату та час розгляду справи.

14.12.2016 р. до суду за вх. № 50210/16 від боржника поступив відзив на заяву про порушення справи про банкрутство, в якому міститься клопотання про розгляд справи без участі представника боржника.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з'ясування наявності підстав для порушення провадження у справі про банкрутство здійснюються господарським судом у підготовчому засіданні, яке проводиться в порядку, передбаченому цим Законом.

Згідно з ч. 2 та ч. 3 ст. 16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», у підготовчому засіданні господарський суд розглядає подані документи, заслуховує пояснення сторін, оцінює обґрунтованість заперечень боржника, а також вирішує інші питання, пов'язані з розглядом справи. Якщо справа порушується за заявою кредитора, господарський суд перевіряє обґрунтованість його вимог, їх безспірність, вжиття заходів щодо примусового стягнення за цими вимогами в порядку виконавчого провадження.

Відповідно до ч. 3 ст. 10 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», справа про банкрутство порушується господарським судом, якщо безспірні вимоги кредитора (кредиторів) до боржника сукупно становлять не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, які не були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, якщо інше не передбачено цим Законом. Безспірні вимоги кредиторів - грошові вимоги кредиторів, підтверджені судовим рішенням, що набрало законної сили, і постановою про відкриття виконавчого провадження, згідно з яким відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника. До складу цих вимог, у тому числі щодо сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), не включаються неустойка (штраф, пеня) та інші фінансові санкції.

Як вбачається з матеріалів справи, рішенням господарського суду м. Києва від 12.04.2016 р. у справі № 910/3427/16 стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю «Ексімол» на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Лот-Інвест» 574434 грн. 94 коп. заборгованості та 8616 грн. 53 коп. судового збору (копію рішення долучено до матеріалів справи).

На виконання зазначеного рішення, 10.05.2016 р. господарським судом м. Києва видано наказ (копію наказу долучено до матеріалів справи).

Постановою державного виконавця Оболонського районного відділу державної виконавчої служби м. Києва Головного територіального управління юстиції у м. Києві від 27.05.2016 р. відкрито виконавчі провадження № 51251603 з виконання наказу господарського суду м. Києва від 10.05.2016 р. у справі № 910/3427/16 про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю «Ексімол» на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Лот-Інвест» 574434 грн. 94 коп. заборгованості та 8616 грн. 53 коп. судового збору (копію постанови долучено до матеріалів справи).

В матеріалах справи відсутні докази стягнення коштів в межах виконавчого провадження № 51251603 з виконання наказу господарського суду м. Києва від 10.05.2016 р. у справі № 910/3427/16 про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю «Ексімол» на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Лот-Інвест» 574434 грн. 94 коп. заборгованості та 8616 грн. 53 коп. судового збору.

Відповідно до протоколу загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю «Ексімол» від 24.10.2016 р. № 24/10, Товариство з обмеженою відповідальністю «Ексімол» перейменовано на Товариство з обмеженою відповідальністю «Ойл Галтрейд», що відображено в статуті Товариства з обмеженою відповідальністю «Ойл Галтрейд», викладеній в новій редакції та витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 09.12.2016 р. № НОМЕР_1.

Таким чином, вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю «Лот-Інвест» до Товариства з обмеженою відповідальністю «Ойл Галтрейд» на суму 583051 грн. 47 коп., відповідно до вимог абз. 2 ч. 3 ст. 10 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», є безспірними.

Безспірні вимоги кредитора становлять більше ніж триста мінімальних розмірів заробітної плати та такі вимоги не були задоволені боржником протягом строку, що перевищує три місяці з моменту відкриття виконавчого провадження з виконання вимог кредитора.

Розглянувши заяву про порушення справи про банкрутство, перевіривши обґрунтованість вимог заявника, їх безспірність, вжиття заявником заходів щодо примусового стягнення за цими вимогами в порядку виконавчого провадження, суд дійшов висновку про наявність достатніх підстав для порушення провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Ойл Галтрейд».

Відповідно до ч. 15 ст. 16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», з моменту порушення провадження у справі про банкрутство: пред'явлення конкурсними та забезпеченими кредиторами вимог до боржника та їх задоволення може відбуватися лише у порядку, передбаченому цим Законом, та в межах провадження у справі про банкрутство; пред'явлення поточними кредиторами вимог до боржника та їх задоволення може відбуватися у випадку та порядку, передбачених цим Законом; арешт майна боржника чи інші обмеження боржника щодо розпорядження належним йому майном можуть бути застосовані виключно господарським судом у межах провадження у справі про банкрутство; корпоративні права засновників (учасників, акціонерів) боржника реалізуються з урахуванням обмежень, встановлених цим Законом; задоволення вимог засновника (учасника) боржника - юридичної особи про виділення частки в майні боржника у зв'язку з виходом із складу його учасників забороняється; рішення про реорганізацію або ліквідацію юридичної особи - боржника приймається в порядку, визначеному цим Законом.

Згідно з абз. 1 ч. 1 ст. 114 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», кандидатура арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) для виконання повноважень розпорядника майна визначається судом самостійно із застосуванням автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.

Як було зазначено, автоматизованою системою визначено кандидатуру арбітражного керуючого ОСОБА_2 для виконання повноважень у даній справі.

Відповідно до абз. 3 ч. 1 ст. 114 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», під час прийняття заяви про порушення справи про банкрутство суд в ухвалі зобов'язує визначеного автоматизованою системою арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) надати заяву на участь у даній справі.

Згідно з абз. 6 ч. 2 ст. 114 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», до призначення арбітражним керуючим (розпорядником майна, керуючим санацією, ліквідатором) особа повинна подати до господарського суду заяву, в якій зазначається, що вона не належить до жодної категорії осіб, зазначених у ч. 2 ст. 114 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

06.12.2016 р. до суду за вх. № 48789/16 від арбітражного керуючого ОСОБА_2, визначеного автоматизованою системою, поступила заява про згоду стати розпорядником майна в цій справі, в якій він також зазначив, що не належить до жодної категорії осіб, вказаних в ч. 2 ст. 114 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Оскільки автоматизованою системою визначено кандидатуру арбітражного керуючого ОСОБА_2 для виконання повноважень розпорядника майна у даній справі, від арбітражного керуючого ОСОБА_2 надійшла заява про згоду стати розпорядником майна у цій справі, суд призначає розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю «Ойл Галтрейд» арбітражного керуючого ОСОБА_2.

Крім того, до суду надійшли заяви про участь у даній справі від арбітражних керуючих ОСОБА_3, ОСОБА_4 та ОСОБА_5 Такі заяви задоволенню не підлягає, оскільки від арбітражного керуючого ОСОБА_2, визначеного автоматизованою системою, надійшла заява на участь у даній справі, котра відповідає вимогам Положення про автоматизовану систему з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство і ст. 114 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» та у суду відсутні підстави для відхилення кандидатури арбітражного керуючого ОСОБА_2

Відповідно до ч. 1 ст. 115 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) виконує повноваження за грошову винагороду.

Згідно з ч. 2 ст. 115 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна визначається в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень або в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до порушення провадження у справі про банкрутство, якщо такий розмір перевищує дві мінімальні заробітні плати. Розмір грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна не може перевищувати п'яти мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень. Право вимоги грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень розпорядника майна боржника. Сплата грошової винагороди арбітражному керуючому (розпоряднику майна) здійснюється шляхом її авансування заявником (кредитором або боржником) у розмірі, зазначеному у цій частині. Сума авансового платежу вноситься на депозитний рахунок нотаріуса та виплачується арбітражному керуючому (розпоряднику майна) за кожний місяць виконання ним повноважень розпорядника майна.

Відповідно до абз. 1 ч. 16 ст. 16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ухвала про порушення провадження у справі про банкрутство не пізніше трьох днів з дня її винесення надсилається боржнику, кредитору (кредиторам) та іншим особам, які беруть участь або мають взяти участь у цій справі (власнику майна, органу, уповноваженому управляти майном боржника, тощо), органу державної податкової служби, місцевому загальному суду, органу державної виконавчої служби за місцезнаходженням (місцем проживання) боржника.

Враховуючи наведене, керуючись ст. ст. 1, 2, 9, 10, 16, 19, 22, 23, 25, 98, 114, 115 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст. ст. 4 1 , 22, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Порушити провадження у справі № 914/3005/16 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Ойл Галтрейд» (вул. Героїв УПА, 72, м. Львів, 79018; ідентифікаційний код 38927182).

2. Визнати вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю «Лот-Інвест» до Товариства з обмеженою відповідальністю «Ойл Галтрейд» у розмірі 583051 грн. 47 коп.

3. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів.

4. Ввести процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю «Ойл Галтрейд» (ідентифікаційний код 38927182).

5. Призначити розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю «Ойл Галтрейд» (вул. Героїв УПА, 72, м. Львів, 79018; ідентифікаційний код 38927182) арбітражного керуючого ОСОБА_2 (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 1335 видане 19.07.2013 р. Міністерством юстиції України; ідентифікаційний номер НОМЕР_2; адреса: вул. Щорса, 7, с. Камінь, Рожнятівський район, Івано-Франківська область, 77633).

6. Встановити арбітражному керуючому ОСОБА_2 оплату послуг (грошову винагороду) розпорядника майна в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання повноважень розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю «Ойл Галтрейд» (ідентифікаційний код 38927182). Сплату грошової винагороди (оплати послуг) арбітражного керуючого (розпорядника майна) ОСОБА_2 здійснювати шляхом її авансування заявником - Товариством з обмеженою відповідальністю «Лот-Інвест».

7. В задоволенні заяв арбітражних керуючих ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5 про участь у даній справі - відмовити.

8. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оголошення про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Ойл Галтрейд» (ідентифікаційний код 38927182).

9. Розпоряднику майна подати до господарського суду Львівської області відомості про результати розгляду вимог кредиторів (з обґрунтуванням підстав визнання чи відхилення), а також письмовий звіт про надіслані всім кредиторам боржника повідомлення про результати розгляду грошових вимог та їх отримання кредиторами разом з копіями повідомлень про вручення поштового відправлення та описів вкладення в поштове відправлення або інших документів, що підтверджують надсилання повідомлення кредиторами до 23.01.2017 р.

10. Розпоряднику майна скласти реєстр вимог кредиторів та подати його на затвердження до господарського суду Львівської області до 23.01.2017 р.

11. Попереднє засідання суду призначити на 26.01.17 р. о 11:20 год.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Львівської області за

адресою: м. Львів, вул. Личаківська, 128, 2-й поверх.

12. Покласти на розпорядника майна обов'язок повідомити сторін, а також інших учасників провадження у справі про місце, дату та час проведення попереднього засідання суду.

13. Розпоряднику майна провести інвентаризацію майна боржника та визначити його вартість до 25.01.2017 р.

14. Копію ухвали надіслати кредитору, боржнику, розпоряднику майна, державному органу з питань банкрутства, державному реєстратору, місцевому загальному суду, органу державної податкової служби та органу державної виконавчої служби за місцезнаходженням боржника.

Відповідно до ч. 13 ст. 16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ухвала про порушення провадження у справі про банкрутство набирає законної сили з моменту її винесення.

Клопотання, пояснення та інші документи подавати за 3 дні до початку судового засідання. Посилання на номер справи - обов'язкове.

Суддя Цікало А.І.

Дата ухвалення рішення14.12.2016
Оприлюднено28.12.2016
Номер документу63657523
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/3005/16

Ухвала від 27.06.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 15.06.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 19.05.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 21.03.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Постанова від 21.03.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 16.02.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 26.01.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 18.01.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Морозюк А.Я.

Ухвала від 14.12.2016

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 01.12.2016

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні