Постанова
від 21.03.2017 по справі 914/3005/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21.03.2017 р. Справа № 914/3005/16

Господарський суд Львівської області розглянув у відкритому судовому засіданні матеріали справи:

за заявою:Товариства з обмеженою відповідальністю Лот-Інвест про банкрутство:Товариства з обмеженою відповідальністю Ойл Галтрейд (вул.Героїв УПА, 72, м. Львів, 79018; ідентифікаційний код 38927182)

Суддя: Цікало А. І.

При секретарі: Струк Н. Р.

Представники:

Кредитора 1:Товариства з обмеженою відповідальністю Лот-Інвест - Горіна О. В. - представник (довіреність від 12.12.2016 р.) Кредитора 2:ОСОБА_2 - не з'явився Боржника:не з'явився Розпорядник майном:не з'явився Арбітражний керуючий: Череватий Л. Б.

ВСТАНОВИВ:

25.11.2016 р. до господарського суду Львівської області за вх. № 3118 від Товариства з обмеженою відповідальністю Лот-Інвест поступила заява про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Ойл Галтрейд (вул. Героїв УПА, 72, м. Львів, 79018; ідентифікаційний код 38927182).

29.11.2016 р. суддею вчинено електронний запит на автоматичне визначення кандидатури арбітражного керуючого.

01.12.2016 р. до суду в електронному вигляді надійшла довідка щодо автоматизованого відбору арбітражного керуючого, згідно якої автоматизованою системою визначено кандидатуру арбітражного керуючого Микитюка А. І.

Ухвалою суду від 01.12.2016 р. прийнято до розгляду заяву ТзОВ Лот-Інвест про порушення справи про банкрутство ТзОВ Ойл Галтрейд , зобов'язано арбітражного керуючого Микитюка А. І. надати заяву на участь у справі про банкрутство та підготовче засідання суду призначено на 14.12.2016 р.

Ухвалою суду від 14.12.2016р. порушено провадження у справі № 914/3005/16 про банкрутство ТзОВ Ойл Галтрейд ; визнано вимоги кредитора - ТзОВ Лот-Інвест до ТзОВ Ойл Галтрейд у розмірі 583051 грн. 47 коп.; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів; введено процедуру розпорядження майном ТзОВ Ойл Галтрейд ; розпорядником майна ТзОВ Ойл Галтрейд призначено арбітражного керуючого Микитюка А. І.; попереднє засідання суду призначено на 26.01.2017 р.

Оголошення про порушення справи про банкрутство ТзОВ Ойл Галтрейд оприлюднено на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет 15.12.2016 р. № 38431.

Ухвалою суду від 26.01.2017 р. попереднє засідання суду відкладено на 16.02.2017 р.

Ухвалою суду від 16.02.2017 р. визнано вимоги ОСОБА_2 на суму 839540 грн. 00 коп., затверджено реєстр вимог кредиторів ТзОВ Ойл Галтрейд та підсумкове засідання суду призначено на 21.03.2017 р.

21.03.2017 р. до суду за вх. № 1253/17 від комітету кредиторів ТзОВ Ойл Галтрейд поступило клопотання про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, призначення ліквідатором ТзОВ Ойл Галтрейд арбітражного керуючого Череватого Л. Б. та встановлення розміру оплати послуг арбітражного керуючого у розмірі двох мінімальних заробітних плат щомісячно. До зазначеного клопотання долучено протокол зборів кредиторів ТзОВ Ойл Галтрейд від 16.03.2017 р. № 1 та протокол зборів комітету кредиторів ТзОВ Ойл Галтрейд від 16.03.2017 р. № 1.

21.03.2017 р. до суду за вх. № 1259/17 від арбітражного керуючого Череватого Л.Б. поступила заява на участь у даній справі.

Згідно з абз. 2 ч. 5 ст. 26 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , до компетенції зборів кредиторів належить прийняття рішення про визначення кількісного складу та обрання членів комітету кредиторів.

Відповідно до ч. 6 ст. 26 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , на час дії процедур банкрутства збори кредиторів обирають комітет кредиторів у складі не більше ніж сім осіб. Кредитор, що має двадцять п'ять і більше відсотків голосів, автоматично включається до складу комітету кредиторів. Під час проведення процедур банкрутства інтереси всіх кредиторів представляє комітет кредиторів, утворений відповідно до цього Закону.

Зборами кредиторів ТзОВ Ойл Галтрейд вирішено обрати комітет кредиторів у кількісному складі двох кредиторів та обрано членами комітету кредиторів ТзОВ Лот-Інвест і ОСОБА_2

Згідно з ч. 8 ст. 26 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення, зокрема, про обрання голови комітету; звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури у випадках, передбачених цим Законом; звернення до господарського суду з клопотанням про призначення арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора).

Комітетом кредиторів ТзОВ Ойл Галтрейд вирішено обрати головою комітету кредиторів ТзОВ Лот-Інвест , а також звернутись до господарського суду Львівської області з клопотанням про визнання ТзОВ Ойл Галтрейд банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури та про призначення ліквідатором ТзОВ Ойл Галтрейд арбітражного керуючого Череватого Л. Б. Зазначене рішення оформлено протоколом зборів комітету кредиторів ТзОВ Ойл Галтрейд від 16.03.2017 р. № 1 (долучено до матеріалів справи).

Рішення комітету кредиторів про звернення до господарського суду Львівської області з клопотанням про визнання ТзОВ Ойл Галтрейд банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури мотивоване недостатністю у боржника активів для погашення кредиторської заборгованості, а також відсутністю пропозицій щодо укладення мирової угоди чи введення процедури санації.

Відповідно до ч. 3 ст. 27 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , у підсумковому засіданні господарський суд за пропозицією розпорядника майна боржника та на підставі рішення зборів кредиторів приймає, зокрема, постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Відповідно до абз. 1 ч. 1 ст. 37 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

Розглянувши матеріали справи, клопотання про визнання ТзОВ Ойл Галтрейд банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, на підставі рішення комітету кредиторів ТзОВ Ойл Галтрейд , у зв'язку з відсутністю обставин, які дають достатні підстави вважати, що платоспроможність ТзОВ Ойл Галтрейд може бути відновлена, суд вважає за доцільне визнати ТзОВ Ойл Галтрейд банкрутом і відкрити ліквідаційну процедуру.

Частиною першою статті 38 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом встановлено, що з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, зокрема, скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

Відповідно до ч. 1 ст. 40 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , у постанові про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури господарський суд призначає ліквідатора банкрута з урахуванням вимог, установлених цим Законом, з числа арбітражних керуючих, якщо інше не передбачено цим Законом.

Згідно з абз. 5 ч. 1 ст. 114 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень керуючого санацією або ліквідатора визначається судом за клопотанням комітету кредиторів, а у разі відсутності такого клопотання - за ініціативою суду, крім випадків, передбачених цим Законом.

Оскільки комітетом кредиторів ТзОВ Ойл Галтрейд подано клдопотання про призначення ліквідатором ТзОВ Ойл Галтрейд арбітражного керуючого Череватого Л. Б., від арбітражного керуючого Череватого Л. Б. поступила заява на участь у даній справі, в якій він зазначив, що не належить до жодної категорії осіб, вказаних в ч. 2 ст. 114 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , у суду відсутні підстави для відхилення кандидатури арбітражного керуючого Череватого Л. Б., суд призначає ліквідатором ТзОВ Ойл Галтрейд арбітражного керуючого Череватого Л. Б.

Згідно з ч. 1 ст. 41 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , ліквідатор - фізична особа, яка відповідно до судового рішення господарського суду організовує здійснення ліквідаційної процедури боржника, визнаного банкрутом, та забезпечує задоволення вимог кредиторів у встановленому цим Законом порядку.

Відповідно до ч. 6 ст. 41 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , протягом п'ятнадцяти днів з дня призначення ліквідатора відповідні посадові особи банкрута зобов'язані передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору. У разі ухилення від виконання зазначених обов'язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до законів України.

Враховуючи наведене, керуючись ст. ст. 2, 4, 7, 9, 26, 27, 37-48, 114 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , суд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Товариство з обмеженою відповідальністю Ойл Галтрейд (вул. Героїв УПА, 72, м. Львів, 79018; ідентифікаційний код 38927182) визнати банкрутом і відкрити ліквідаційну процедуру.

2. Скасувати всі арешти, накладені на майно Товариства з обмеженою відповідальністю Ойл Галтрейд (ідентифікаційний код 38927182) чи інші обмеження щодо розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю Ойл Галтрейд (ідентифікаційний код 38927182). Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю Ойл Галтрейд (ідентифікаційний код 38927182) не допускається.

3. Припинити повноваження арбітражного керуючого Микитюка Анатолія Івановича як розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю Ойл Галтрейд (ідентифікаційний код 38927182).

4. Ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю Ойл Галтрейд (ідентифікаційний код 38927182) призначити арбітражного керуючого Череватого Любомира Богдановича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 313 видане 28.02.2013 р. Міністерством юстиції України; адреса: АДРЕСА_1, 79022; ідентифікаційний номер НОМЕР_1).

5. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю Ойл Галтрейд (ідентифікаційний код 38927182) банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

6. Ліквідатору, відповідно до ст. ст. 37-48 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом здійснити ліквідаційну процедуру та подати звіт про виконану роботу, відповідно до вимог ст. 46 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , у строк, встановлений ст. 37 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом .

7. Судове засідання призначити на 15.06.17 р. о 10:00 год. , яке відбудеться в приміщенні господарського суду Львівської області (м. Львів, вул. Личаківська, 128, 2-й поверх).

8. Участь у судовому засіданні ліквідатора та представника комітету кредиторів визнати обов'язковою.

9. Копію постанови надіслати кредиторам, ліквідатору, органу державної виконавчої служби, державному реєстратору та державному органу з питань банкрутства.

Відповідно до ч. 4 ст. 8 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , постанова про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури набирає законної сили з моменту її прийняття.

Клопотання, пояснення та інші документи подавати за 3 дні до початку судового засідання. Посилання на номер справи - обов'язкове.

Суддя Цікало А.І.

Дата ухвалення рішення21.03.2017
Оприлюднено28.03.2017
Номер документу65490539
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/3005/16

Ухвала від 27.06.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 15.06.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 19.05.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 21.03.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Постанова від 21.03.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 16.02.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 26.01.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 18.01.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Морозюк А.Я.

Ухвала від 14.12.2016

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 01.12.2016

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні