Ухвала
від 23.12.2016 по справі 564/2346/16-а
КОСТОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

Справа № 564/2346/16-а

Рядок статзвіту № 81

23 грудня 2016 року

Костопільський районний суд Рівненської області в особi суддi ОСОБА_1

розглянувши позовну заяву ОСОБА_2 до Управління Держпраці у Рівненській області Державної служби України з питань праці в особі начальника Управління ОСОБА_3, головного державного інспектора Крот О.Л. про протиправні дії посадових осіб Управління Держпраці у Рівненській області, про визнання незаконною та скасування постанови про накладення штрафу за правопорушення у сфері законодавства про працю та про повернення сплаченої суми штрафу в розмірі 850 грн.

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_2 звернувся до Костопільського районного суду Рівненської області із позовною заявою до Управління Держпраці у Рівненській області Державної служби України з питань праці в особі начальника Управління ОСОБА_3, головного державного інспектора Крот О.Л. про визнання незаконною та скасування постанови про накладення штрафу за правопорушення у сфері законодавства про працю та про повернення сплаченої суми штрафу в розмірі 850 грн.

Також, у своїй позовній заяві ОСОБА_2 просить суд поновити строк на подання позовної заяви про скасування постанови №000714 від 28.11.2016 Управління Держпраці у Рівненській області про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_2.

Як вбачається з позовної заяви та доданих до неї матеріалів, 28.11.2016 головним державним інспектором відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів ОСОБА_4 винесено постанову №000714 про накладення на ОСОБА_2 адміністративного стягнення відповідно до статті 188-6 КУпАП у вигляді штрафу у розмірі 850 (вісімсот п’ятдесят) грн.

Відповідно до ст.289 КУпАП скаргу на постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути подано протягом десяти днів з дня винесення постанови, тобто, до 08.12.2016 в даному випадку.

ОСОБА_2 звернувся із позовною заявою 21.12.2016, тобто, з пропуском встановленого Законом строку на оскарження постанови по справі про адміністративне правопорушення.

Своє клопотання про поновлення пропущеного строку ОСОБА_2 обґрунтовує тим, що в зв’язку з поданням ОСОБА_5 та ОСОБА_6 позовних заяв до Мирненського дошкільного навчального закладу «Журавлик-2», Мирненської сільської ради Костопільського району Рівненської області про стягнення заборгованості із заробітної плати, компенсації за відпустку і середнього заробітку за час затримки розрахунку, виникла необхідність дочекатись рішення суду за результатами розгляду вказаних позовних заяв.

Частиною 1 ст.102 КАС України, передбачено, що пропущений з поважних причин процесуальний строк, встановлений законом, може бути поновлений судом за клопотанням особи, яка бере участь у справі.

Дослідивши позовну заяву та додані до неї матеріали, а також враховуючи незначний пропуск строку оскарження постанови по справі про адміністративне правопорушення, суд дійшов висновку, що строк на звернення з адміністративним позовом ОСОБА_2 пропущений з поважної причини та вважає за можливе його поновити.

Також, суд встановив, що позовна заява подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність. Дану позовну заяву належить розглядати в порядку адміністративного судочинства, і вона підсудна Костопільському районному суду. Підстави для відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлені Кодексом адміністративного судочинства України, відсутні.

Керуючись ст.ст. 100, 102, 107 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

Поновити позивачу ОСОБА_2 строк звернення до адміністративного суду з адміністративним позовом до Управління Держпраці у Рівненській області Державної служби України з питань праці в особі начальника Управління ОСОБА_3, головного державного інспектора Крот О.Л. про протиправні дії посадових осіб Управління Держпраці у Рівненській області, про визнання незаконною та скасування постанови про накладення штрафу за правопорушення у сфері законодавства про працю та про повернення сплаченої суми штрафу в розмірі 850 грн.

Відкрити провадження в адміністративній справі №564/2346/16-а за позовом ОСОБА_2 до Управління Держпраці у Рівненській області Державної служби України з питань праці в особі начальника Управління ОСОБА_3, головного державного інспектора Крот О.Л. про протиправні дії посадових осіб Управління Держпраці у Рівненській області, про визнання незаконною та скасування постанови про накладення штрафу за правопорушення у сфері законодавства про працю та про повернення сплаченої суми штрафу в розмірі 850 грн.

Попереднє судове засідання призначити на 04 січня 2017 о 12:00 год. в приміщенні Костопільського районного суду Рівненської області.

Викликати осіб, які беруть участь у справі.

Відповідачу до 04 січня 2017 подати до суду письмові заперечення проти позову, у разі їх наявності, з посиланням на докази в їх обґрунтування..

СуддяОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.12.2016
Оприлюднено28.12.2016
Номер документу63660187
СудочинствоАдміністративне
Сутьповернення сплаченої суми штрафу в розмірі 850 грн

Судовий реєстр по справі —564/2346/16-а

Ухвала від 22.02.2017

Адміністративне

Костопільський районний суд Рівненської області

Левчук В. В.

Постанова від 17.02.2017

Адміністративне

Костопільський районний суд Рівненської області

Левчук В. В.

Постанова від 21.02.2017

Адміністративне

Костопільський районний суд Рівненської області

Левчук В. В.

Ухвала від 17.01.2017

Адміністративне

Костопільський районний суд Рівненської області

Левчук В. В.

Ухвала від 04.01.2017

Адміністративне

Костопільський районний суд Рівненської області

Левчук В. В.

Ухвала від 23.12.2016

Адміністративне

Костопільський районний суд Рівненської області

Левчук В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні