Ухвала
від 22.12.2016 по справі 164/1852/16-ц
МАНЕВИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 164/1852/16-ц

п/с 2/164/384/2016

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 грудня 2016 року Маневицький районний суд Волинської області

в складі: головуючого - судді Невара О.В.,

при секретарі Оліферчук І.В.,

з участю представника прокуратури ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. Маневичі справу за позовом керівника Маневицької місцевої прокуратури Волинської області до ОСОБА_2, Костюхнівської сільської ради Маневицького району Волинської області про зобов'язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

Керівник Маневицької місцевої прокуратури Волинської області звернувся в суд з позовом до ОСОБА_2, Костюхнівської сільської ради Маневицького району про зобов'язання вчинити певні дії.

22 грудня 2016 року представником прокуратури ОСОБА_1 було заявлено клопотання про відмову від заявлених позовних вимог, оскільки відповідачами після відкриття провадження по даній справі було фактично їх виконано у повному обсязі, а саме: відповідачем ОСОБА_2 відповідно до акту прийому-передачі від 27 жовтня 2016 року передано у користування територіальної громади Костюхнівської сільської ради Маневицького району земельну ділянку, площею 9.8 га, нормативна грошова оцінка якої становить 1169140 гривень, а відповідачем - Костюхнівською сільською радою Маневицького району прийнято у користування вказану земельну ділянку, а також розірвано договір оренди зазначеної земельної ділянки, який був між ними укладений 1 квітня 2016 року. Просила справу провадженням закрити. Разом з тим, беручи до уваги, що вимоги позивача були задоволені відповідачами лише після звернення керівника Маневицької місцевої прокуратури з відповідним позовом до суду, представник прокуратури ОСОБА_1 просила стягнути з відповідачів на користь прокуратури Волинської області сплачений судовий збір при поданні позову.

В судовому засіданні представник прокуратури ОСОБА_1 клопотання підтримала у повному обсязі та наполягала на його задоволенні.

Відповідач ОСОБА_2, представник відповідача - Костюхнівської сільської ради Маневицького району в судове засідання не з'явилися, будучи у встановленому законом порядку завчасно повідомленими про час та місце розгляду справи, про причини неявки суд не повідомили. Представник відповідача ОСОБА_2, представник відповідача - Костюхнівської сільської ради Маневицького району подали до суду заяви, в яких просили розгляд справи проводити у відсутності вказаних відповідача ОСОБА_2 та представника відповідача - Костюхнівської сільської ради Маневицького району.

Враховуючи думку представника прокуратури ОСОБА_1, яка не заперечує щодо розгляду справи у відсутності зазначених відповідача та представника відповідача, проаналізувавши матеріали справи в їх сукупності, суд ухвалив - розглядати справу у відсутності відповідача ОСОБА_2 та представника відповідача - Костюхнівської сільської ради Маневицького району.

У відповідності до вимог ч. 2 ст. 174 ЦПК, ч. 3 ст. 206 ЦПК України представник прокуратури ОСОБА_1 попереджена про наслідки відмови від позову, оскільки провадження у справі закривається і прокуратура не зможе повторно звернутися до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет, і з тих самих підстав.

Згідно п. 3 ч. 1 ст. 205 ЦПК України суд ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

Заслухавши пояснення представника прокуратури ОСОБА_1, проаналізувавши матеріали справи в їх сукупності, суд вважає, що відмова Маневицької місцевої прокуратури Волинської області від своїх позовних вимог не суперечить законові, не порушує чиї-небудь права або охоронювані законом інтереси, а тому суд приймає її, а справу в зв'язку з цим провадженням слід закрити.

Відповідно до ст. 89 ЦПК України якщо позивач не підтримує своїх вимог унаслідок задоволення їх відповідачем після пред'явлення позову, суд за заявою позивача присуджує стягнення всіх понесених ним у справі витрат з відповідача.

Суд вважає, що клопотання представника прокуратури ОСОБА_1 щодо стягнення з відповідачів ОСОБА_2 та Костюхнівської сільської ради Маневицького району судових витрат, сплачених прокуратурою при поданні позову, підлягає до задоволення. З відповідачів ОСОБА_2 та Костюхнівської сільської ради Маневицького району підлягає стягненню на користь прокуратури Волинської області 2067 гривень судового збору.

Керуючись ст.ст. 31, 89, 174, 205, 206 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Провадження у справі за позовом керівника Маневицької місцевої прокуратури Волинської області до ОСОБА_2, Костюхнівської сільської ради Маневицького району Волинської області про зобов'язання вчинити певні дії у зв'язку з відмовою позивача від позову закрити.

Стягнути з ОСОБА_2 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1), Костюхнівської сільської ради Маневицького району Волинської області (р/р 31418542700302, МФО 803014 в ГУДКСУ у Волинській області, код 04334347) на користь прокуратури Волинської області (код 02909915 в Держказначейській службі України, м. Київ, код банку 820172, р/р 35216072004945) відповідно з кожного по 1033 (одна тисяча тридцять три) гривень 50 копійок судового збору з кожного.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Волинської області через Маневицький районний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя: О.В. Невар

СудМаневицький районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення22.12.2016
Оприлюднено30.12.2016
Номер документу63678274
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —164/1852/16-ц

Ухвала від 22.12.2016

Цивільне

Маневицький районний суд Волинської області

Невар О. В.

Ухвала від 26.10.2016

Цивільне

Маневицький районний суд Волинської області

Невар О. В.

Ухвала від 26.10.2016

Цивільне

Маневицький районний суд Волинської області

Невар О. В.

Ухвала від 18.10.2016

Цивільне

Маневицький районний суд Волинської області

Невар О. В.

Ухвала від 22.09.2016

Цивільне

Маневицький районний суд Волинської області

Невар О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні