Постанова
від 22.12.2016 по справі 922/3199/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 715-77-21, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про затвердження ліквідаційного балансу

"22" грудня 2016 р. Справа № 922/3199/16

вх. № 3199/16

Суддя господарського суду Усатий В.О.

при секретарі судового засідання Мазуренко А.О.

За участю:

ліквідатора - Шалигін С.Ю.,

представника боржника - Чуприна Т.С.

По справі за заявою ТОВ "Век Харків", м. Харків

до ТОВ "Век Харків", м. Харків

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Постановою суду від 20.10.2016 р. визнано товариство з обмеженою відповідальністю "Век Харків" банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю "Век Харків" голову ліквідаційної комісії Шалигіна С.Ю.

До суду від ліквідатора надійшло клопотання (вх№ 42839 від 13.12.16), в якому він просив суд призначити звіт ліквідатора до розгляду у зв'язку із завершенням ліквідаційної процедури.

Ухвалою суду від 13.12.2016 р. призначено до розгляду звіт ліквідатора на 22.12.16 р. та зобов'язано ліквідатора надати суду ліквідаційний звіт, баланс та всі докази виконання ліквідаційної процедури.

В судовому засіданні 22.12.16 р. ліквідатор надав звіт (вх. № 44061 від 22.12.16), разом із витребуваними судом документами, зазначивши, що на цей час виконані усі заходи з ліквідації банкрута, у зв'язку з чим просив суд затвердити наданий ліквідаційний звіт та ліквідаційний баланс та припинити провадження у справі.

Розглянувши матеріали справи, ліквідаційний звіт, ліквідаційний баланс, заслухавши пояснення учасника процесу, суд встановив наступне.

З метою виявлення всіх кредиторів, у відповідності до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (Закон про банкрутство) 24.10.2016 р. ( № 36623) на сайті Вищого господарського суду України опубліковано оголошення про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та встановлено строк для подачі заяв з кредиторськими вимогами до боржника.

Після публікації вказаного оголошення з вимогами до банкрута звернулась ФОП ОСОБА_3

Будь - які інші кредитори з грошовими вимогами щодо банкрута до суду не звертались, граничний строк, встановлений Законом про банкрутство на подачу заяви з кредиторськими вимогами до боржника сплинув.

Ухвалою суду від 13.12.16 р. затверджено реєстр вимог кредиторів ТОВ "Век Харків", який складається з вимог ФОП ОСОБА_3 в сумі 48000,00 грн. які включити до реєстру вимог кредиторів до четвертої черги , а також в сумі 2756,00 грн. судового збору - до першої черги.

Як свідчать матеріали справи, ліквідатором проведена інвентаризація активів банкрута, відповідно до інвентаризаційного опису основних засобів та інвентаризаційного опису товарно-матеріальних цінностей ТОВ "Век Харків" від 15.12.2016 майно у боржника відсутнє. Також, у банкрута відсутня дебіторська заборгованість.

Відсутність майна зареєстрованого за боржником, що можливо було включити до ліквідаційної маси, також підтверджується довідками установ, які згідно з чинним законодавством в обов'язковому порядку реєструють права власності на нерухоме та цінне рухоме майно, а саме:

РСЦ МВС в Харківській області;

Харківської митниця ДФС;

Департаменту державної архітектурної - будівельної інспекції у Харківській області;

ГУ держпраці у Харківській області;

РВ ФДМУ у Харківській області;

Державної інспекції сільського господарства в Харківській області;

Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку;

Державної служби України з безпеки на морському та річковому транспорті;

Державної авіаційної служби України;

Інформації з реєстру речових прав на нерухоме майно.

Відповідно до Скороченого витягу з Єдиного державного реєстру виконавчих проваджень №162352 від 15.12.2016 року щодо ТОВ "Век Харків", код 34954390 - інформація відсутня.

Відповідно до повного Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань №1001890327 станом на 21.12.2016 року відомості про відокремлені підрозділи юридичної особи - відсутні.

Також, ліквідатором здійснені заходи з розшуку (корпоративних прав) та інтелектуальної власності, за результатами проведених дій майна (майнових прав) не виявлено.

Тобто, за результатами здійснених заходів, будь-якого майна, що можливо включити до ліквідаційної маси не виявлено.

Оцінка та продаж майна боржника не здійснювалися, у зв'язку із відсутністю будь-якого виявленого майна боржника.

Ліквідатор виконав інші заходи по ліквідації банкрута, а саме документи довгострокового зберігання передано до архіву.

Згідно з актом знищення печатки, ліквідатором проведено знищення печатки банкрута.

Поточні рахунки підприємства закриті, що підтверджується довідками банківських установ.

У зв'язку з недостатністю у банкрута майна ліквідатором складено ліквідаційний баланс з непогашеною кредиторською заборгованістю в сумі 50,8 тис. грн.

Ліквідатором сповіщено кредиторів та відповідні державні органи про закінчення ліквідаційної процедури.

Відповідно до ч. 5. ст. 45 Закону, вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Згідно з абз. 12 ч. 1 ст. 46 Закону, господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Відповідно до ч. 2 ст. 46 Закону, якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали надсилається органу, який здійснив державну реєстрацію юридичної особи - банкрута, та органам державної статистики для виключення юридичної особи з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, а також власнику майна та органам доходів і зборів за місцезнаходженням банкрута.

Згідно п. 6 ч. 1, ст. 83 Закону, господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджений звіт ліквідатора в порядку, передбаченому цим Законом.

Відповідно до ч. 4 ст. 83 Закону, господарський суд в ухвалі про припинення провадження у справі зазначає, що вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами вважаються такими, що не підлягають виконанню.

Враховуючи, що ліквідатор здійснив всі заходи по ліквідації банкрута, суду надані документи, що свідчать про завершення ліквідаційної процедури в повному обсязі, у тому числі, ліквідаційний баланс з непогашеною кредиторською заборгованістю, у зв'язку з відсутністю активів, які можна було б направити на її погашення, суд вважає за необхідне затвердити звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс, визнати вимоги що не задоволені за недостатністю майна, погашеними; визнати вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений строк або відхилені господарським судом, погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнати такими, що не підлягають виконанню; ліквідувати юридичну особу; припинити провадження по справі і сповістити державні органи про ліквідацію банкрута.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 37-48, п.6 ч.1 ст. 83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Затвердити наданий суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.

Ліквідувати юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю "Век Харків" (код 34954390, адреса: пр. Тарасівський, 27б, м. Харків, 61068)

Провадження у справі припинити.

Визнати вимоги кредиторів, що не задоволені за недостатністю майна, погашеними.

Визнати вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений строк або відхилені господарським судом, погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнати такими, що не підлягають виконанню.

Зобов'язати Головне управління статистики у Харківській області виключити з Єдиного Державного реєстру підприємств та організацій України Товариство з обмеженою відповідальністю "Век Харків"( код 34954390).

Зобов`язати державного реєстратора провести державну реєстрацію припинення юридичної особи - банкрута, внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи та передати органам державної статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування повідомлення про проведення державної реєстрації припинення для зняття юридичної особи з обліку.

Ухвалу направити ліквідатору, кредиторам, відділу з питань банкрутства ГУЮ у Харківській області, державному реєстратору, ГУ статистики у Харківській області, ДВС, ДПІ, фондам.

Суддя Усатий В.О.

Дата ухвалення рішення22.12.2016
Оприлюднено05.01.2017
Номер документу63841340
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/3199/16

Постанова від 22.12.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 13.12.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 13.12.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 13.12.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 21.11.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Постанова від 20.10.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 07.10.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 22.09.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні