Ухвала
від 19.04.2016 по справі 755/6726/16-к
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 755/6726/16-к

1-кс/755/1845/16

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м. Київ "19" квітня 2016 р.

Слідчий суддя Дніпровського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого СУ ФР ДПІ у Дніпровському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , розглянувши клопотання про тимчасовий доступ до документів,

в с т а н о в и в:

Слідчий звернувся до суду в межах кримінального провадження № 32016100040000018 із клопотання про надання тимчасового доступу до документів, які знаходиться в ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »

Клопотання мотивоване тим, що до СУ ФР ДПІ у Дніпровському районі ГУ ДФС у м. Києві надійшли матеріали оперативного підрозділу відповідно до яких ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) протягом 2015 року створили механізм штучного заниження податкових зобов`язань з податку на додану вартість, використовуючи реквізити підконтрольних підприємств, які задіяні в схемі ухилення від сплати податків, а саме ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ( код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » ( код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » ( код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_13 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_15 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_17 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_16 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » ( код ЄДРПОУ НОМЕР_17 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_19 » ( код ЄДРПОУ НОМЕР_18 ), вчинили дії, спрямовані на ухилення від сплати податку на додану вартість на загальну суму 4 151 919,00 грн.

В результаті проведених слідчих заходів встановлено номери мобільних телефонів: НОМЕР_19 , НОМЕР_20 (номерні ресурси належить (ПрАТ „ ІНФОРМАЦІЯ_1 ), які належать службовим особам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

В ході проведення розслідування встановлено, що відповідно до листа ПрАТ „ ІНФОРМАЦІЯ_1 вказані абонентські номери обслуговуються на умовах контрактного сервісу ПрАТ „ ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Інформація, яка знаходиться в оператора мобільного зв`язку ПрАТ „ ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ: НОМЕР_21 ) про зв`язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту (вихідні чи вхідні з`єднання) маршрутів передавання, тощо, згідно ст. 162 КПК України, відноситься до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах.

З метою встановлення осіб, які використовують для мінімізації податків реальному сектору економіки підприємства ризикового характеру ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) необхідно отримати від оператора мобільного зв`язку ПрАТ „ ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ: НОМЕР_21 ) тимчасовий доступ до речей і документів, в яких міститься охоронювана законом таємниця.

Враховуючи викладене, користуючись ст. 163 КПК України прошу розглянути клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі та документи, оскільки наявні достатні підстави вважати, що існує загроза зміни чи знищення вказаних документів.

Іншим способом отримати інформацію про зв`язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, маршрутів передавання, тощо не є можливим.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » було належним чином повідомлене про дату та час розгляду клопотання, відповідно до ст. 163 КПК України неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши документи додані до клопотання, слідчий суддя вважає клопотання обґрунтованим.

Враховуючи наявність достатніх підстав вважати, що зазначені документи знаходиться ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » а також така інформація має суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, та з урахуванням можливості використати цю інформацію як доказ, слідчий суддя приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання частково, а саме в частині інформації щодо власників абонентів НОМЕР_19 , НОМЕР_20 .

Враховуючи викладене, з метою досягнення дієвості кримінального провадження, керуючись статями 110, 163165, 309, 369372 та 395 КПК України,

у х в а л и в:

Надати слідчому СУ ФР ДПІ у Дніпровському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю та знаходяться у оператора мобільного зв`язку ПрАТ „ ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ: НОМЕР_21 ), а саме надати інформацію про абонентів (власників) номерів НОМЕР_19 , НОМЕР_20 , з наданням копій підтверджуючих документів та роздруківки вхідних та вихідних з`єднань абонентів НОМЕР_19 , НОМЕР_20 з посиланням на ретранслятор та із прив`язкою до місцевості (адреси базових станцій, азимут), дати, часу та тривалості вхідних та вихідних телефонних з`єднання, номеру співрозмовника, з в казаням нульових з`єднань та СМС повідомлень а також адресу місцеперебування абонента зазначеного телефонного номеру в момент кожного вхідного та вихідного телефонного з`єднання із зазначенням типу з`єднання, ідентифікатора (IMEI та IMSI) та крім того інформацію про GPRS- трафік в період часу з 01.01.2015 року по 19.04.2016 року, а також надати інформацію чи обслуговується вказані номери та яка його форма обслуговування (передплата чи договір), із зазначенням кому належить, якщо телекомунікаційні послуги надаються з оформленням договірних відносин.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення19.04.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу63910916
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів

Судовий реєстр по справі —755/6726/16-к

Ухвала від 19.04.2016

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

Ухвала від 23.06.2016

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

Ухвала від 15.06.2016

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

Ухвала від 15.06.2016

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні