Ухвала
від 05.01.2017 по справі 806/120/17
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

                                                                                

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

(про залишення без руху позовної заяви)

05 січня 2017 року                                         Житомир                    Справа № 806/120/17

Категорія 6.3

Суддя Житомирського окружного адміністративного суду Нагірняк М.Ф., розглянувши позовну заяву Приватного підприємства "ВВ "Агро" до Коростишівської районної державної адміністрації Житомирської області Третя особа: ТОВ "НАТ Полісся" про визнання протиправними та скасування рішень,-

в с т а н о в и в :

Приватне підприємство "ВВ "Агро" звернулося з позовом до Коростишівської районної державної адміністрації Житомирської області Третя особа: ТОВ "НАТ Полісся" про визнання протиправними та скасування рішень.

Перевіряючи позовну заяву на відповідність нормам статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України, встановлено, що вона підлягає залишенню без руху з огляду на наступне.

Так, за приписами ст.106 КАС України в позовній заяві зазначаються, окрім іншого, міст позовних вимог згідно з частинами четвертою і п'ятою статті 105 цього Кодексу і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, та перелік документів, що додаються до позову.

Всупереч вказаним вимогам в позові відсутні жодні обґрунтування щодо пред'явлення позову саме до Коростишівської районної державної адміністрації про скасування рішень державних реєстраторів Коростишівського районного управління юстиції.

Позивачем також не додано до позовної заяви всіх документів, що приєднуються до неї, у зв'язку із чим судом був складений відповідний акт про відсутність даних документів поштового відправлення.

Крім того, відповідно до ч.3 ст.106 КАС України до позовної заяви додається документ про сплату судового збору, крім випадків, коли його не належить сплачувати.

Відповідно до частини 1 статті 4 Закону України "Про судовий збір" судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Законом України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" передбачено, що розмір мінімальної заробітної плати з 1 січня 2016 року становить 1378,00 грн.

Пунктом 1 частини 3 статті 4 Закону України "Про судовий збір" встановлено, що за подання до адміністративного суду адміністративного позову немайнового характеру юридичною особою судовий збір складає 1 розмір мінімальної заробітної плати.

В розумінні вимог статті 6 цього Закону України "Про судовий збір" з позовних заяв, що містять кілька вимог немайнового характеру, судовий збір справляється з кожної вимоги окремо.

Як вбачається з прохальної частини позовної заяви Позивач просить скасувати 9 рішень про державну реєстрацію права оренди земельних ділянок за ТОВ "НАТ Полісся", винесених Державними реєстраторами Коростишівського районного управління юстиції.

Таким чином, враховуючи кількість немайнових вимог, Приватним підприємством "ВВ "Агро" необхідно сплатити 12402,00 грн. (9 х 1378,00 грн.) судового збору, але доказів сплати цього судового збору до позовної заяви не додано.

За приписами ч.1 ст.108 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків. Копія ухвали про залишення позовної заяви без руху невідкладно надсилається особі, що звернулася із позовною заявою.

Вказані недоліки позовної заяви мають бути усунені шляхом надання обґрунтування щодо пред'явлення позову про скасування рішень державних реєстраторів Коростишівського районного управління юстиції саме до Коростишівської районної державної адміністрації, та надання до суду доказів сплати судового збору у розмірі 12402,00 грн. і копій всіх документів, що приєднуються до позовної заяви.

За таких обставин позовна заява підлягає залишенню без руху.

Керуючись ст 106, ч.1 ст.108, ст.186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя -

                                                  

у х в а л и в :

Залишити позовну заяву Приватного підприємства "ВВ "Агро" - без руху.

Надати строк для усунення недоліків до 20 січня 2017 року.

Якщо в даний строк недоліки, які зазначені в ухвалі, не будуть усунуті, позовна заява буде повернута позивачу .

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя                                                                                          М.Ф. Нагірняк

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.01.2017
Оприлюднено12.01.2017
Номер документу63922718
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —806/120/17

Постанова від 05.04.2017

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Нагірняк Микола Федорович

Ухвала від 20.01.2017

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Нагірняк Микола Федорович

Ухвала від 05.01.2017

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Нагірняк Микола Федорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні