Ухвала
від 05.01.2017 по справі 805/140/17-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

05 січня 2017 року Справа № 805/140/17-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Христофоров А.Б.., ознайомившись з позовною заявою Комунального комерційного підприємства шкільного харчування Питание до Іллічівського відділення Маріупольської ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області про визнання недійсним та скасування податкового повідомлення - рішення,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з позовною заявою до Іллічівського відділення Маріупольської ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області про визнання недійсним та скасування податкового повідомлення - рішення.

При вирішенні питання про прийняття позовної заяви до провадження, досліджуючи зміст та обґрунтованість позовної заяви та наданих документів до позовної заяви, набуваю висновку, що вона підлягає залишенню без руху, виходячи з наступного.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 107 Кодексу адміністративного судочинства України (далі- КАС України), суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам встановленим ст. 106 цього Кодексу.

Згідно пункту 3 частини 1 статті 106 КАС України, у позовній заяві зазначаються, ім'я (найменування) відповідача, посада і місце служби посадової чи службової особи, поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі відомі.

Позивачем при зверненні до суду зазначено відповідачем Іллічівського відділення Маріупольської ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області.

Згідно відомостей, що містяться у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, вбачається, що така юридична особи, як Іллічівське відділення Маріупольської ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області у державному реєстрі не значиться. Натомість, юридичною особою у розумінні ст. 50 Кодексу адміністративного судочинства України є Маріупольська об'єднана державна податкова інспекція ГУ ДФС у Донецькій області.

Також, до позовної заяви позивачем не додано податкового повідомлення - рішення, що позбавляє можливості визначитись з сумою судового збору, який необхідно сплатити за вимоги майнового характеру.

Враховуючи той факт, що відповідачем у справі, згідно ст.50 КАС України, є суб'єкти владних повноважень, якщо інше не встановлено цим Кодексом.

Згідно визначення понять Кодексом адміністративного судочинства - суб'єкт владних повноважень - орган державної влади, орган місцевого самоврядування, їхня посадова чи службова особа, інший суб'єкт при здійсненні ними владних управлінських функцій на основі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень.(п.7 ч.1 ст..3 КАС України).

З огляду на те, що суб'єкти владних повноважень у адміністративному процесі повинні мати адміністративну процесуальну правосуб'єктність відповідно до вимог ст.48 КАС України, у відповідності до чого необхідно визначити належних відповідачів.

Відповідно до частини 1 статті 108 КАС України суддя встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

Таким чином, позивачу необхідно усунути недоліки позовної заяви шляхом зазначення відповідачів з урахуванням відомостей, що містяться у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, також додати до позову податкове повідомлення - рішення, яке просять визнати недійсним.

Керуючись статтями 87, 106, 108, 160, 165, 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Комунального комерційного підприємства шкільного харчування Питание до Іллічівського відділення Маріупольської ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області про визнання недійсним та скасування податкового повідомлення - рішення - залишити без руху.

Надати позивачу строк до 20 вересня 2016 року для усунення недоліків позовної заяви, роз'яснивши при цьому, що у разі не усунення недоліків позовна заява буде вважатись неподаною та повернута.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали з подачею копії апеляційної скарги до суду апеляційної інстанції.

Суддя Христофоров А.Б.

Дата ухвалення рішення05.01.2017
Оприлюднено12.01.2017
Номер документу63941423
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання недійсним та скасування податкового повідомлення - рішення

Судовий реєстр по справі —805/140/17-а

Постанова від 03.04.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Христофоров А.Б.

Ухвала від 03.04.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Христофоров А.Б.

Ухвала від 13.03.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Христофоров А.Б.

Ухвала від 13.03.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Христофоров А.Б.

Ухвала від 20.02.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Христофоров А.Б.

Ухвала від 27.01.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Христофоров А.Б.

Ухвала від 13.01.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Христофоров А.Б.

Ухвала від 05.01.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Христофоров А.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні