Ухвала
від 11.01.2017 по справі 914/3110/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

11.01.2017 р. Справа № 914/3110/16

Господарський суд Львівської області у складі судді Галамай О.З.

при секретарі судового засідання Прокопів І.І.

за позовом: Судововишнянська міська рада Мостиського району Львівської області, м.Судова Вишня, Мостиський район, Львівська область

до відповідача: Товариства з додатковою відповідальністю ТОРГПРЕСА ,м. Львів

про: розірвання договору оренди землі та зобов'язання повернути земельну ділянку

В судове засідання з'явились:

від позивача: ОСОБА_1 - представник (доручення № 02-18/16 від 10.01.2017р.);

від відповідача : ОСОБА_2 - представник (довіреність № 7/1 від 06.01.2017р.).

На розгляд Господарського суду Львівської області подано позов Судововишнянською міською радою Мостиського району Львівської області до Товариства з обмеженою відповідальністю ТОРГПРЕСА про розірвання договору оренди землі та зобов'язання повернути земельну ділянку.

Ухвалою суду від 12.12.2016р. порушено провадження у справі та призначено до розгляду на 11.01.2017р.

В судовому засіданні 11.01.2017 р. представник позивача позовні вимоги підтримав з підстав, викладених у позовній заяві та пояснень, наданих в судовому засіданні. Також представником позивача в судовому засіданні долучено до матеріалів справи повідомлення про відсутність спору між тими ж сторонами про той предмет із тих же підстав та копію статуту територіальної громади м. Судова Вишня (з наступною реєстрацією через відділ автоматизованого документообігу та обробки інформації (вх.№1038/17 від 11.01.2017р.).

Представник відповідача в судовому засіданні щодо позову не заперечив. Усно зазначив, що кіоск, який розташований на спірній орендованій земельній ділянці продано відповідачем ОСОБА_3 Мостиському хлібокомбінату , однак письмового відзиву на позовну заяву суду не надав. На адресу суду відповідачем надіслано копію статуту Товариства з додатковою відповідальністю Торгпреса та копію Договору оренди землі (вх.№580/17 від 10.01.2017 р.).

Як вбачається зі змісту позовної заяви та свідчать матеріали справи, на спірній орендованій земельній ділянці за адресою: пл.І.Франка, м. Судова Вишня Мостиського району Львівської області, розташована мала архітектурна форма площею 6 м 2 із зображенням вивіски Мостиському Хлібокомбінату .

Проаналізувавши матеріали справи, заслухавши пояснення представників сторін, суд вважає за доцільне залучити до участі у справі ОСОБА_3 Мостиський хлібокомбінат в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, оскільки рішення у даній справі вплине на його права і обов'язки.

Відповідно до статті 27 Господарського процесуального кодексу України - треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. У справах щодо майна господарських організацій, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави, господарський суд залучає орган державної влади, що здійснює управління корпоративними правами, до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору. У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити або допустити до участі у справі. Питання про допущення або залучення третіх осіб до участі у справі вирішується господарським судом, який виносить з цього приводу ухвалу. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, користуються процесуальними правами і несуть процесуальні обов'язки сторін, крім права на зміну підстави і предмета позову, збільшення чи зменшення розміру позовних вимог, а також на відмову від позову або визнання позову.

Згідно п. 1.6 постанови Пленуму Вищого господарського суду України „Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції» від 26.12.2011 р. за № 18 питання про допущення або залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, до участі у справі вирішується ухвалою суду про прийняття позовної заяви до розгляду (із зазначенням про це в ухвалі про порушення провадження у справі) або під час розгляду справи, але до прийняття господарським судом рішення, з урахуванням того, чи є у цієї особи юридичний інтерес у даній справі. Саме лише зазначення в позовній заяві та/або у вступній частині судового рішення певного підприємства чи організації як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, без вирішення судом питання щодо її допущення або залучення до участі у справі не надає їй відповідного процесуального статусу.

З огляду на викладене, з метою повного і об'єктивного з'ясування всіх обставин спору, суд вважає за доцільне залучити до участі у справі ОСОБА_3 Мостиський хлібокомбінат в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача та відкласти розгляд справи.

Керуючись статтями 27, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

У х в а л и в :

1. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю Мостиський хлібокомбінат (81300, Львівська область, Мостиський район, місто Мостиська, вул. Пекарська, будинок 1; код ЄДРПОУ: 37011924).

2. Розгляд справи відкласти на 25.01.17 р. о 12:00 год.

Судове засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Львівської області, який знаходиться за адресою: м. Львів, вул. Личаківська, 128, 2 поверх, зал с.з.№4).

3. Зобов'язати:

Позивача подати (надіслати):

- оригінали документів, доданих до позовної заяви, для огляду в судовому засіданні;

- докази, що підтверджують викладені в позовній заяві обставини;

- забезпечити в судове засідання явку уповноваженого представника.

Відповідача подати (надіслати):

- обґрунтований відзив на позовну заяву у порядку, передбаченому статтею 59 Господарського процесуального кодексу України; письмові докази, які представляються суду, оформляти відповідно до вимог статті 36 Господарського процесуального кодексу України;

- дозвіл на встановлення кіоску на орендованій земельній ділянці, яка знаходиться за адресою: пл. І.Франка, м. Судова Вишня Мостиського району Львівської області (в разі наявності);

- забезпечити в судове засідання явку уповноваженого представника. Третій особі , на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору подати (надіслати):

- надати письмові пояснення по суті предмету спору;

- забезпечити в судове засідання явку уповноваженого представника.

Попередити сторони про відповідальність, передбачену статтею 83 Господарського процесуального кодексу України за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторони.

Враховуючи вимоги статті 2-1 Господарського процесуального кодексу України стосовно обов'язкової реєстрації в автоматизованій системі документообігу, заяви, клопотання, документи, які вимагаються ухвалою суду (крім оригіналів документів, які витребовуються судом для огляду в судовому засіданні), належить надсилати та/або подавати через канцелярію господарського суду не пізніше ніж за 3 дні до судового засідання, посилання на номер справи - обов'язкове.

У відповідності до частини 2 статті 36 Господарського процесуального кодексу України письмові докази подаються в оригіналі або належним чином засвідченій копії.

Представникам сторін мати при собі належним чином оформлені повноваження (довіреність тощо), та документ, що підтверджує особу (паспорт).

Суддя Галамай О. З.

Дата ухвалення рішення11.01.2017
Оприлюднено16.01.2017
Номер документу64006637
СудочинствоГосподарське
Сутьпорушення провадження у справі) або під час розгляду справи, але до прийняття господарським судом рішення, з урахуванням того, чи є у цієї особи юридичний інтерес у даній справі. Саме лише зазначення в позовній заяві та/або у вступній частині судового рішення певного підприємства чи організації як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, без вирішення судом питання щодо її допущення або залучення до участі у справі не надає їй відповідного процесуального статусу. З огляду на викладене, з метою повного і об'єктивного з'ясування всіх обставин спору, суд вважає за доцільне залучити до участі у справі ОСОБА_3 Мостиський хлібокомбінат в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача та відкласти розгляд справи. Керуючись статтями 27, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

Судовий реєстр по справі —914/3110/16

Ухвала від 16.06.2017

Господарське

Вищий господарський суд України

Коробенко Г.П.

Постанова від 22.03.2017

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Дубник О.П.

Ухвала від 06.03.2017

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Дубник О.П.

Рішення від 09.02.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Галамай О. З.

Ухвала від 08.02.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Галамай О. З.

Ухвала від 02.02.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Галамай О. З.

Ухвала від 23.01.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Галамай О. З.

Ухвала від 13.01.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Галамай О. З.

Ухвала від 11.01.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Галамай О. З.

Ухвала від 12.12.2016

Господарське

Господарський суд Львівської області

Галамай О. З.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні