Ухвала
від 11.01.2017 по справі 755/491/17
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

755/491/17к

1кс/755/85/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 січня 2017 року слідчий суддя Дніпровського районного суду м. Києва Федюк О.О., при секретарі Ліщук А.О., за участю прокурора Цвєтова Д.А., представника особи, у володінні якої знаходиться речі і документи Петренко І.Л. розглянувши клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури №4 Цвєтова Д.А. у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42017101040000002 від 05 січня 2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

0 6 січня 2017 року прокурор Київської місцевої прокуратури №4 Цвєтов Д.А. звернувся до суду із клопотанням про надання тимчасового доступу до документів, а саме: до договору про здійснення товарів за державні кошти від 09.12.2016 № 2494-01, укладеного між Комунальним некомерційним підприємством Консультаційно-діагностичний центр Дніпровського району м. Києва та Товариством з обмеженою відповідальністю Шерл , з усіма додатковими угодами, додатками, змінами, доповненнями, актами та іншими документами до нього та на його виконання, накладну № 038 від 28.12.2016, первинну бухгалтерську документацію щодо операцій за вказаним договором, журнали, книги обліку, інші облікові документи, у яких містяться дані щодо обліку обігу документації за період з 09.12.2016 по теперішній час, які перебувають у володінні Комунального некомерційного підприємства Консультаційно-діагностичний центр Дніпровського району м. Києва , яке розташоване за адресою: м. Київ, вул. Митрополита Андрія Шепицького, 5.

Представник Комунального некомерційного підприємства Консультаційно-діагностичний центр Дніпровського району м. Києва в судовому засіданні не заперечувала проти задоволення клопотання.

Заслухавши пояснення прокурора, який клопотання підтримав та просив його задовольнити з підстав зазначених в мотивувальній частині клопотання, вивчивши матеріали кримінального провадження, слідчий суддя вважає клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає частковому задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 2 Кримінального процесуального кодексу України завданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Відповідно до ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищевказаних фактів, зокрема для отримання відомостей, що є необхідними для з'ясування всіх обставин справи у даному провадженні, а також те, що іншими способами довести ці обставини не є можливим, слідчий суддя приходить до висновку про обґрунтованість клопотання та необхідність надання тимчасового дозволу прокурору Київської місцевої прокуратури №4 Цвєтову Д.А. до документів , що перебувають у володінні Комунального некомерційного підприємства Консультаційно-діагностичний центр Дніпровського району м. Києва , з можливістю вилучення їх належно завірених копій.

В частині клопотання про тимчасовий доступ та виїмку речей і документів працівникам оперативного підрозділу за дорученням прокурора Київської місцевої прокуратури №4 Цвєтова Д.А., слід відмовити, оскільки прокурором повинно бути чітко вказано, прізвище та посада особи для якої буде надано дозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів.

Враховуючи викладене, керуючись статями 159, 163-164, 309, 369-372 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури №4 Цвєтова Д.А. про тимчасовий доступ до речей і документів - задовольнити частково.

Надати прокурору Київської місцевої прокуратури №4 Цвєтову Дмитру Анатолійовичу дозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів, а саме: до договору про здійснення товарів за державні кошти від 09.12.2016 № 2494-01, укладеного між Комунальним некомерційним підприємством Консультаційно-діагностичний центр Дніпровського району м. Києва та Товариством з обмеженою відповідальністю Шерл , з усіма додатковими угодами, додатками, змінами, доповненнями, актами та іншими документами до нього та на його виконання, накладну № 038 від 28.12.2016, первинну бухгалтерську документацію щодо операцій за вказаним договором, журнали, книги обліку, інші облікові документи, у яких містяться дані щодо обліку обігу документації за період з 09.12.2016 по теперішній час, які перебувають у володінні Комунального некомерційного підприємства Консультаційно-діагностичний центр Дніпровського району м. Києва , яке розташоване за адресою: м. Київ, вул. Митрополита Андрія Шепицького, 5, з можливістю вилучення її належно завіреної копії .

В частині клопотання про тимчасовий доступ та виїмку речей і документів працівниками оперативного підрозділу за дорученням прокурора Цвєтова Д.А. - відмовити.

Роз'яснити, особі, яка зазначена в ухвалі слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів, як володілець речей або документів, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії, з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред'являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Особа, яка зазначена в даній ухвалі слідчого судді, як володілець речей або документів, зобов'язана надати тимчасовий доступ до зазначених речей і документів вказаній особі за умови пред'явлення копії цього судового рішення.

Особа, яка пред'являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, зобов'язана залишити володільцю речей і документів опис речей і документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді, або ж на вимогу останнього залишено копію вилучених документів.

Інформація про приватне життя особи, отримана в порядку виконання даного судового рішення, не може бути використана інакше як для виконання завдань кримінального провадження.

Кожен, кому наданий доступ до інформації про приватне життя особи, в порядку виконання даного судового рішення, зобов'язаний запобігати розголошенню такої інформації.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді, та є обов'язковою до виконання на всій території України.

Строк дії ухвали - один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення11.01.2017
Оприлюднено17.01.2017
Номер документу64023317
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —755/491/17

Ухвала від 23.01.2017

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федюк О. О.

Ухвала від 23.01.2017

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федюк О. О.

Ухвала від 11.01.2017

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федюк О. О.

Ухвала від 11.01.2017

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федюк О. О.

Ухвала від 11.01.2017

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федюк О. О.

Ухвала від 11.01.2017

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федюк О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні